10 Най-известната личност в света

Знаменитостите варират от актьори до известни художници и са известни в целия свят. Докато повечето известни личности са доста богати, има много известни хора, които са много добри. С редица известни биографии и статии, от които да избирате, омаловажаването на списъка само на няколко никога не е лесно. Опитахме се да включим най-известните хора по целия свят, но може би сме пропуснали някои от вашите любими. Ограничени до десет имена, ние наистина трябваше да вземем само няколко известни личности. Ако пропуснахме един от вашите коментари, моля, оставете коментар в долната част на статията.

Одри

1. Одри Хепбърн

Държава на произход: Обединеното кралство
Живот: от 1929 до 1993 г.

Въпреки че Одри Хепбърн е родена в богато семейство, Втората световна война е отнела сигурността и богатството на семейството си. Част от причината, поради която Хепбърн винаги е била толкова тънка, се дължи на ограничените количества храна и храна, които е преминала през Втората световна война. Въпреки - и може би поради тази липса на хранене, тя имала цяла любов към шоколада.

Професионално Одри Хепбърн за пръв път започва кариерата си на Бродуей. Не след дълго тя играе в холивудски филми и се превръща в една от най-добрите модни икони в света. До 1953 г. тя печели първата си оскарна награда за най-добра актриса. Въпреки, че е известна с ролята си във филми като "Закуска в Тифани" и "Сабрина", тя също е получила известност в по-късния живот за приноса си за хуманитарни причини като УНИЦЕФ. Освен че е посланик на добра воля за УНИЦЕФ, тя също е създател на Детския фонд "Одри Хепбърн".

Майкъл

2. Майкъл Джаксън

Нация за произход: Съединените щати
Живот: от 1958 до 2009 г.

Когато Майкъл Джексън е само на шест години, той става световно известен като част от Джаксън Пет. Създаден от различни братя и сестри, групата пътувала в страната и свирила музика. За съжаление за Майкъл Джексън, години на злоупотреби от баща му и стресът да живееш на път в толкова млада възраст играеше роля в това, което щеше да стане. Въпреки, че е имал процъфтяваща соло кариера от 70-те години нататък, той остава разбит от детския си живот и дори е обвинен в това да стане дете, който злоупотребява по-късно в живота си. Въпреки споровете, които непрекъснато го обграждат, той успява да продаде 20 милиона екземпляра от първия си албум, продуцира хитове като "Трилър" и командва една от най-високите изплащания на роялти в индустрията. Джексън срещна смъртта си през 2009 г. чрез смесване на наркотици с рецепта.

Опра

3. Опра Уинфри

Нация за произход: Съединените щати
Живот: 1954 г. да присъства

Опра Уинфри е може би най-известната в шоуто си, Опра. В допълнение към това популярно шоу, тя е създала списание, бот клуб и редица други начинания. Макар че е една от най-богатите жени в света, знае, че е израснала в живота на тежка бедност само с един родител. Тя успя да получи добри оценки и беше назначена като телевизионна котва, след като завърши колеж. Тъй като нейната личност не е идеална за новинарски котва, тя в крайна сметка поема дискусия, която по-късно се преименува на шоуто на Oprah Winfrey.

Иън

4. Иън Маккелън

Държава на произход: Обединеното кралство
Живот: 1939 г. да присъства

Като дете в Обединеното кралство, Иън Маккел е бил изложен на ужаса на войната в ранна възраст. Втората световна война настъпва през формиращите му години и оформя неговия световен поглед. Въпреки напрежението на младостта си, той развива страст към актьорско майсторство. След като се записва в университета в Кеймбридж, той се присъединява към обществото Марлоу и започва да действа редовно. Първата му официална роля започва през 1961 г. и за пръв път се появява в киното през 1969 г. В съвременните моменти Иън Маккел е най-известен с ролята си на Магнито в X-Men и Gandalf в серията Властелинът на пръстените , Поради неговата актьорска активност и активизъм за правата на ЛГБТ, той е рисуван от английската кралица и определен за командир на реда на Британската империя.

Елън

5. Елън Дженерес

Нация за произход: Съединените щати
Живот: 1958 г. да присъства

Елен Дегенерес е дъщеря на застрахователен агент и терапевт на речта. След като посещава гимназия в Metairie, Луизиана, тя се записва в Университета в Ню Орлиънс, за да завърши комуникационната си степен. Тя отпада да работи в адвокатска кантора и започва да изпълнява комедии в местните клубове. Не след дълго тя започва да ходи като комик. След този успех тя стана домакин на Елънското шоу.

мъжко животно cruise

6. Том Круз

Нация за произход: Съединените щати
Живот: 1962 г. да присъства

Като дете, майка на Том Круз е била учителка и аматьорска актриса, докато баща му работи като инженер. Докато родителите му се развеждат, когато Круиз е на 11, семейството се разхожда често. През това време той възнамеряваше да стане свещеник като възрастен. Завършил се е изключително ангажиран в драматичен клуб и това го накарало да продължи кариерата си като актьор. От филми като Taps to Top Gun той е участвал в редица висококачествени филми. Извън актьорството, Круз е имал многобройни бракове и е бил и открит адвокат на църквата "Сциентология".

Мерилин

7. Мерилин Монро

Нация за произход: Съединените щати
Живот: от 1926 до 1962 г.

Родена на име Норма Джейн Мортенсън, Мерилин Монро е известна като една от най-добрите секс икони в цялата история на Холивуд. По време на Втората световна война тя работи в завод за боеприпаси в подкрепа на военното усилие. Докато е там, тя се запознава със съпруга си Джими Дъхърти и се запознава с фотограф, наречен Дейвид Конобър. Накрая използва снимките си за история за жените на работното място и тези снимки завършваха да започнат кариерата си. До 1946 г. тя се разведе с мъжа си и официално промени името си на Мерилин Монро. Чрез актьорско майсторство, тя започва договор с Twentieth Century Fox и бързо се превръща в една от най-известните актриси в историята.

Анджелина

8. Анджелина Джоли

Нация за произход: Съединените щати
Живот: 1975 до момента

В съвременната актьорска история Ангели Джоли е една от най-известните звезди. Започва да играе като младо момиче и стана известно като роли в неща като Джия и Момиче, Прекъсвани. Освен това тя работи и като посланик на добра воля в Агенцията на ООН за бежанците.

Уолт disney

9. Уолт Дисни

Нация за произход: Съединените щати
Живот: от 1901 до 1966 г.

Макар лицето му да не е толкова известен като много знаменитости, Уолт Дисни със сигурност се смята за известен човек. Той беше човекът, отговорен за стартирането на "Уолт Дисни" и за създаването на карикатури като Мики Маус и Доналд Дък. Въпреки че той е починал преди десетилетия, наследството му живее в съвременната компания на Уолт Дисни.

Маги smith

10. Маги Смит

Род на произход: 1934 г. до момента
Живот: 1934 г. да присъства

Отглеждайки се в Оксфорд, рожденото име на Маги Смит беше Маргарет Натали Смит. Тя отишла в Oxford Playhouse School преди да започне да свири на сцената през 1952 година. След престой в Бродуей, тя започва да изпълнява филми. Наскоро Маги Смит стана известна за работата си в "Хари Потър и Даунтаун Аби". Поради ролята си, тя е наречена Дама командир на Ордена на Британската империя.

Leave A Comment

64 + = 67