Ретината е токсична? Защо спрях да използвам Retin-A

Преди повече от три години написах широко споделена статия за всички предимства на Retin-A. 

Тя може да напълни кожата ви; борба с бръчките, увреждане от слънцето и акне; и да се отървете от запушени комедони. 

Аз все още не'не съм съгласен с това. Освен че вече не използвам Ретийн-А. 

Днес аз'Ще обясня защо, защото може би искате да помислите отново... 

1. Retin-A пречи на тялото ви's способността да използваме витамин А

аз'винаги сте твърдили, че витамин А е най-важното хранително вещество за здравето на кожата. 

Свързани:Имате ли акне? Тази бутилка чист витамин А може да бъде вашият нов BFF

Но използването на Retin-A и други ретиноиди с актуална токсичност (Stieva-A, Tazorac, Renova, Differin и др.) Е'т същото като яденето на храни, богати на витамин А, като черен дроб. Когато приемаме витамин А, той трябва да се превърне от нашите ензими в неговата активна форма - ретиноева киселина. Но Retin-A, или tretinoin, е вече ретиноева киселина и се свързва с нашите ретиноидни рецептори, за да предизвика различни реакции в кожата. 

"Витамин А е такъв основен метаболитен фактор, в мозъка и жлезите с вътрешна секреция, черния дроб и бъбреците и т.н., мисля, че'е опасно да експериментират с наркотици, които пречат на това ", казва Рей Пийт, доктор.

Нашето тяло се нуждае от витамин А за толкова много функции, включително синтеза на прогестерон, протеинов синтез и клетъчна диференциация. По ирония на съдбата, тези неща са от решаващо значение за дългосрочното здраве на кожата, така че може би по-дълго'на Retin-A, толкова по-лошо може да се получи кожата ви?!

2. Retin-A е свързан с повишена смъртност

Шокиращо, но вярно: клинично проучване, сравняващо 0,1% третиноинов крем с плацебо, е спряно шест месеца преди да се прекрати, поради неочаквания висок брой смъртни случаи в групата на третиноин. 

Въпреки че смъртните случаи са били статистически значими, изследователите погребали изследването в продължение на четири години; когато тя най-накрая бе публикувана, смъртта се приписва на "случайността". Може би фактът, че водещият изследовател получи финансова подкрепа от Джонсън и Джонсън, производител на трертиноин, имаше нещо общо с него? 

Въпреки че FDA и Health Canada са запазили мълчание, редакцията на Archives of Dermatology най-малкото предполага, че медицинските специалисти "могат да пожелаят да обсъдят резултатите от [изследването] с всички пациенти, използващи топичен третиноин". 

Аз не'Не знам за теб, но повишен риск от смърт от обикновен продукт за грижа за кожата е нещо, което аз'Искам да знам! Съмнявам се'd съм докоснала Retin-A, ако ме уведомите за това. 

3. Retin-A причинява дразнене и възпаление

Всички знаем, че Ретин-А е дразнещ. Толкова много, че написах цяла статия за това как да се справям със зачервяването и любопитството. С подходящите режими и стратегии за прилагане, някои хора, обикновено с по-твърди видове кожа, намират начин да го управляват. Други, включително и мен, просто не'T. 

Опитах се, наистина го направих, но сега, когато аз'м от Retin-A, трябва да призная, че кожата ми изглежда и се чувства много по-добре. То'вече не е суха, раздразнена, червена, чувствителна, креписта под очите или по-тъмна от останалата част от тялото ми. Плюс това, аз'ти откри много по-добри начини за справяне с предменструалните пробиви, с които помага (повече за това в секунда!), така че наистина нямаше't всяка точка в използването му. 

- Но не'"Retin-A златният стандарт за анти-стареене?" Чувал съм, че ви питам, мислех, но сега аз'не съм толкова сигурен. Подозирам, че лекият му ефект е причинен от дразнене и последващо възпаление. (Че'Също така механизмът зад тези "чудотворни" кислородни облицовки, между другото.) Така че появява се да се отървете от бръчките и да изглеждате по-млади, но може да бъде само временно подуване. След като спрете да използвате Retin-A, кожата ви се връща към нормалното, но тъй като възпалението е свързано с преждевременно стареене, в действителност може да сте по-лоши. 

4. Гликолова киселина е също толкова ефективна

Една от причините, поради които Retin-A продължавах толкова дълго, че се опитвах да работя за мен, е, че си мислех, че пускам кожата си надолу (и приканвам страшно бъдещо остаряване!), Ако не съм'T. аз мога'дори да ви кажа колко дерматолози са го похвали през годините, по време на десетките и десетките интервюта'ве провели като автор на списания за красота.

Но тогава разбрах за д-р Нейл Шулц. Той не'дори не предписва Retin-A вече. "Причината, поради която преминах към гликолика, е нежеланите реакции на ретиноидите, които могат да доведат до обезцветяване, раздразнение, лющене и дори болезненост." Той добавя, че "двата най-ефективни химически ексфолианти са гликоли и третиноин, но гликолитът е златният стандарт, а гликоликът, когато е правилно формулиран, е нежен, той практически прави всичко за анти-стареене, което прави третиноин". 

Готово, няма причина да се чувствате така, сякаш трябва да използвате Retin-A. Излезте и кисел тон, приятелю!

Свързани:Защо трябва да ексфолирате (внимателно!) Всеки ден

Свързани:13 от най-добрите ексфолиращи тампони

5. Retin-A не't Адресирай кореновите причини

Дори ако постигнете добри резултати от прилагането на Retin-A, те продължават само докато продължите да употребявате лекарството. Така че в най-добрия случай'това е корекция на лентата за помощ за кой да е проблем с кожата'опитвайки се да решим. 

Че'не винаги е лошо нещо, между другото. Има определени моменти в живота ви (например вашият сватбен ден), когато просто трябва да имате чиста кожа. И благодаря на доброто, че имаме дерматологична професия, за да ни помогне с това!

Но аз не'като Retin-A като дългосрочно решение. Има хора, които остават на него години и години, дори десетилетия. Като голяма "основна причина" човек, това не'Да седнете право с мен. Вместо да разчитате на наркотик, за да поддържате проблема под контрол или да предотвратите евентуален бъдещ сценарий, аз'По-скоро работете постоянно подобрявайки кожата си, като подобрявам храненето, хормоналния баланс и цялостното си здраве.

Свързани:Ниските нива на щитовидната жлеза са причина за вашата "Хормонална" акне?

Свързани:Полиненаситените масла са истинската причина за стареене на кожата?

Свързани:Най-добрите храни за млада кожа

Няколко неща, които ми помогнаха повече от Retin-A, станаха причина за повишаване на функцията на щитовидната жлеза след прометаболна диета, повишаване на приема на витамин А, по-добър сън, потискане на овлажнители, отказване от силикона, прилагане на ниацинамид, ексфолиращ дневно. 

заключение

Така че там го имаш - защо аз'Оставих моя Retin-A навик и преминах към други стратегии. 

аз'не оценявам никой, който все още предпочита да използва ретиноиди, или който чувства, че могат'не ги изпускайте и се справяте с последиците от кожата. аз'определено сте били там!

Аз просто не'Мислите, че можете да постигнете истинско здраве на кожата, ако трябва да разчитате на Retin-A, за да изглежда добре. Или цялостното здраве, тъй като има достатъчно "червени знамена" за безопасността на Ретина-А, за да ме загрижи. 

Долния ред? Просто защото много лекари мислят, че Ретин-А е всичко и краят - всичко за анти-стареене, нали'Не означава'това е единствената ни възможност. Всъщност аз'аз открих много по-голям успех, като работех върху кожата си отвътре навън. Кажи ми какво мислиш:

Използвали ли сте Retin-A??
Обичахте ли го или го мразете?
Какво е подобрило кожата ви най-много?

Leave A Comment

− 3 = 1