Как режимът “Не прави нищо” може да помогне на вашата акне

Ако ме следвате на Instagram, може би'Забелязах, че имах R & R в Калифорния миналата седмица (т.е. между ездачните самолети ... тази част е стресираща!).

Така че познайте какво винаги се случва преди почивка?

Получавам пъпка. Без провал. 

Може би's от работа по-дълги часове, водещи до пътуване, така че аз'm може да отнеме време. Може би'защото аз не'Не се чувствам достатъчно сън през нощта преди да си тръгна. Или може би'на самия пътуващ процес - може би кожата ми не е't като храна на самолета, нито въздушен самолет. 

Но знаете какво направих за няколкото петна, които се появиха в края на деня на пътуването?

Нищо. Аз не'Не се опитвайте да ги изсушите. Аз не'не използвайте никакви локални лечения. Аз не'Не ги разглеждайте в увеличително огледало. И аз със сигурност не'не ги избирам. Току-що хвърлих върху някакъв колайлер (Make Up For Ever Full Cover е най-доброто за Zits) и отиде за моя бизнес.

И тогава те отидоха толкова бързо, колкото дойдоха.

Това е методът или липсата на това, че аз'Вероятно след няколко години, когато се заразя с недостатък. Докато се чувствах принуден да микроорганизирам кожата си, сега аз'm напълно отпуснати. И аз'че по-малко съм, толкова по-добре.

Някои го наричат ​​режим "не правете нищо". (И някои отиват толкова далеч, че се застъпват за "пещерен човек" подход, макар че не'Всъщност не препоръчвам това.) 

Позволете ми да обясня защо мисля, че отношението "нека бъде" към кожата ви може да ви помогне Много:

Избирането е най-лошото

Ти знаеш това. Знам това. Но ние'всички го направихме, с надеждата, че ние'ще направим ситуацията по-добра.

Обикновено тя се загрява. Сега аз'не 100 процента срещу бране (er, popping) пъпка. аз'м срещу него, когато пъпката нали't готов, което е по-често не.

Откъде знаеш кога'е безопасно да има в него? Това ще бъде графично, но то'когато е така'е пълна с мека гной и седи над повърхността на кожата ви. С други думи, дон'Не докосвайте нищо твърдо, сляпо, муковидно или под кожата. Ако пъпчето ви е узряло и готово, то гърдата може лесно да се извлече със стерилизирана игла. Но основно този процес трябва да бъде без усилие ... а не сцена на убийство на брадичката ви.

За съжаление мога't броя на колко пъти аз'не сте правили грешка при оценката на "готовността", атакувате преждевременно пъпчето и завършвате с възпаление, зачервяване - дори и плачещи рани. Опитайте да покриете тези с козметика. Можеш'T. 

Вместо това, травмата може да възстанови лечебния процес на дни или дори седмици. Една пъпка всъщност запазва бактериите, отломките и маслото, съдържащи се в собствената си малка торбичка. Когато я стиснеш, ти'не само въвеждате бактерии и мръсотия от пръстите си, но и вие'също така пускането на този гънка в по-дълбоките слоеве на кожата, което може да доведе до повече пъпки, инфекция и подуване. 

Дори когато кожата ви лекува след пъпка, събирането и изстискването я прави по-вероятно'ще бъде оставена с плоски кафяви или червени белези, известни още като пост-възпалителна пигментация. Въпреки че те'не е технически белези, тези упорити белези могат да отнеме месеци или дори години да избледнее! Което в съзнанието ми ги прави още по-лоши от самата акне. 

Какво ще кажеш за онези металообработващи машини? Вярвам те'най-добре остава за професионалистите. Има два вида; единият е за акне (с плашеща игла в единия край), а другият за черни точки и бели глави (с два цикъла, както по-горе). Аз притежавам един от последните, но това's Лесно да натискате прекалено силно и да повредите кожата си, за много малко изплащане. 

Още ли те убедих,'Т си струва? Позволявам'след това преминете към актуални...

Акнето лечение може да бъде твърде сухо

Друга причина аз'бях измамлив и оставих всякакви пъпки сами сега, защото топикалите не са мой приятел.

Помисли за това. Много жени (или дори повечето?) Женски, когато получим недостатък, изпитайте "хормоналния", подземен сорт. Когато поставяте на място лепило като бензоил пероксид или салицилова киселина на върха, може да се получи изсушаване на повърхността на кожата, вместо надолу дълбоко, където наистина се нуждаете от нея. 

(Изключението е Retin-A, което може да бъде ефективно актуално за акне'не е вид лечение на място за нещо, и отнема най-малко шест седмици на последователна употреба, за да започнете да виждате резултати. Прочетете публикациите си относно предимствата на Retin-A и как да я използвате, без да изсушавате кожата си.)

Лично аз'd много по-добре да поддържа кожата ми добре овлажнена и зацапана, вместо да използва акне лечение, което прави чувствителната ми кожа да изглежда суха, раздразнена и люспеста ... и може и да не ускори значително лечебното ми време така или иначе. Наистина ли имаме по-нататъшен напред с лепкава изглеждаща пъпка, вместо с обикновена?

Дръзкото почистване може да раздразни

Както бихте могли'Вече познаех, аз'm не е фен на агресивни акне cleansers или scrubs или, ако не се случи да има много гъвкави, дебели и мазна кожа вид. Те могат да премахнат кожата'естествената защитна бариера, оставяйки я по-уязвима за инфекция и предизвикване на раздразнение. 

Но аз'Аз не съм точно фен на "пещерняк" рутинни или "това'където не правите нищо, т.е. дори не миете лицето си. Причината, поради която мисля, че хората имат успех с това, е, че всичко, с което са се чистили преди, е било твърде сурово. Някои хора могат'дори не допускат докосването на лицата им вода.

Ако не'измиване, замърсяване, замърсяване, масло и мъртви клетки на кожата (да не говорим за грима!), може да се натрупа, потенциално запушване на порите и поне да направи кожата ви изглежда по-скучна. Така че аз все още мисля'добра идея е да почистите кожата си веднъж или два пъти на ден с нещо много нежно. Лично аз съм масивен потребител на Bioderma Sensibio H2O и този продукт не'т дори изискват изплакване. 

Ако искате да направите повече, след това вместо да почиствате кожата си, за да ексфолирате, обичам нежните киселинни тонери като Lotion P50, които се предлагат в различни варианти в зависимост от вида на кожата. Млечната киселина е нежна и овлажняваща, но изненадващо отлична, че помага да се поддържа акне под контрол чрез разтваряне на мъртвата повърхност на кожата и ускоряване на клетъчния оборот. И както казах, ако имате нужда от по-дълбоко ексфолиране, Retin-A може да бъде страхотно, ако се използва правилно.

Кортизоновите снимки могат да се запалят

ние'всички имаха тези красиви спешни времена, когато се появява пъпка в най-лошия възможен момент. Лице с високо ниво на поддръжка, което съм, аз'е известно, че тичам към дермата'в офиса за инжектиране на кортизон, за да се свали бързо възпалението.

С изключение на последния път, когато го направих, останах с луд вдлъбнатина по челото си, по-грозно от пъпчето, което някога би могло да бъде. 

Трябваше да отида още лекар, моят редовен дерм (който често ме спасява от себе си!) и той трябваше да го инжектира с пълнител с хиалуронова киселина, за да скрие вдлъбнатината. Слава богу, че е изчезнал до момента, в който пълнежът се е разпаднал, шест месеца по-късно, но понякога тези отклонения не са'да изчезне. 

Толкова за бързо оправяне, нали? 

Бъдете любезни към кожата си

Разбира се, ако вие'имаш по-сериозен проблем с акнето, отколкото случайното място или две, после ти'ще искам да работя върху основните причини (които според мен са тези). И не'не ме разбирай, аз'не срещу по-силни дерматологични интервенции, когато е оправдано - кажете, ако имате вид акне, което причинява дълбоки ледникови белези. Че'не е нещо, което искате да "оставите". (Въпреки че съветите ми да не преждевременно избират или да нараняват по друг начин кожата ви все още стои.)

Но за всички останали, може ли да приемем, че случаят пъпки е нормален? То'е просто живот. 

Шансовете са, че забележите вашите дефекти далеч повече от всеки друг около вас. аз мога'да ти кажа колко приятели са ми посочили, че няма да ми хареса't вече са открити.

Също? Бог е направил прикритие поради някаква причина. Позволявам'използвайте го. Разгледайте съветите ми как да покриете пъпка с грим. След това просто го изкарайте и оставете кожата си да направи това, което'е предназначен да се лекува сам.

Кажете вашето мнение

Следите ли метода "не правете нищо"? Били ли сте някога прекалено агресивни с кожата си? 

Leave A Comment

33 − 24 =