Има ли ниски нива на щитовидната жлеза, причиняващи вашата “Хормонална” акне?

Ако трябваше да избера най-честия, обезсърчаващ и неудобен проблем с грижата за кожата, това също е Рядко третирано заради коренните причини, това би било акне за възрастни. Кой'е с мен по този въпрос? аз'Вие се борихте с нея в миналото и има шансове и вие, заедно с десетки жени, които познавате. Според Канадската асоциация по дерматология, тя засяга до 30 процента от възрастните на възраст от 20 до 40 години, а 75 процента от страдащите са жени.

"Благодаря, хормони", може да мислите. Означава вероятно естроген и прогестерон и техните колебания през менструалния цикъл. Аз със сигурност ги обвинявах, като винаги приписвах точките, които неизбежно ще възникнат преди менструацията до тази седмица'хормонално потапяне. аз'дори имах дерматолози да извадят малки карти като това, за да обясня:

То'това е смислено ... но все още не е така'Не ми казвай защо. Бях здрав, ядох добре, упражнявах как би могло "хормоналното" акне да е нормално?

Напоследък разбрах, че нищо, което използвам, няма каквото и да било въздействие. Лекарите ми казаха, че единствените решения са хапче за контрол на раждаемостта или спиронолактон (диуретично лекарство, което'е предписан на етикет за акне, защото има антиандрогенен ефект). Но тези лекарства винаги ми се струваха драстични за пробив веднъж на месец и просто не можах'не приемам, че трябва да взема изкуствени хормони със сериозни странични ефекти, за да накарам моите собствени да работят. (Да, упорито съм.)

Тогава открих, че се съсредоточавам грешните хормони през цялото време.

аз спечелих'Не ви оставям в напрежение - хормона, който вярвам, че ключът към акнето е щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза! Никой не говори за това.

Е, едва ли някой. Лицето, за което научих за това, е д-р Рей Пийт, ендокринен физиолог. Цялата му работа като учен, професор, автор и консултант по хранене е съсредоточена върху това как да подобрим здравето на щитовидната жлеза (и ние'говорите половин век, хора). Както може би си спомняте, аз'след повече от една година следват неговите хранителни и хормонални предложения, с отлични резултати, затова от време на време го отвеждам тук. (За да се обадя на работата му променящата се работа няма да го прекалява.) Нещата се загряваха за последен път, когато споделих идеите му за полиненаситените масла и някои от храните, които са важни за анти-стареене, защото неговите възгледи са не е в основата.... още. Но ако вие'на всички, които се интересуват от храненето и хормоните, насърчавам да посещавам неговия уебсайт, да науча повече за него и да чета статиите му. Той определено има науката да подкрепя нещата и за разлика от толкова много здравни "гуру" в наши дни, не се опитва да ви продаде нищо.

Но обратно към темата, акне. Тук'това, което аз'научихте, чрез д-р Перат и други експерти, за връзката между състоянието на вашата кожа и състоянието на щитовидната жлеза.

Отказ от отговорност: Тази статия е само за строго информационни цели и НЕ е медицинска консултация. 

Много важна роля на щитовидната жлеза

Така е'Просто преминете над това, което действително прави щитовидната жлеза. То'малка пеперудообразна жлеза, разположена в шията, която е част от вашата ендокринна система - сложна система от жлези, които произвеждат и секретират хормони директно в кръвоносната система, за да влияят, регулират и контролират обмяната на веществата и много от тялото'и процеси. Метаболизмът означава скоростта, при която храната се изгаря, за да се образува енергия.

Помислете за щитовидната жлеза като шеф на ендокринната система и на свой ред за шефа на вашия метаболизъм. Хормоните, които произвежда, достигат до всяка клетка в тялото и са от съществено значение за чувството за топло, щастливо и енергично.

Всъщност можете'не сте в добро здраве, освен ако щитовидната жлеза не работи правилно. "Здравето започва и завършва с правилното равновесие на ендокринната система", заяви късната Бродда О. Барнс, д-р. Един американски лекар, който е посветил повече от 50 години от живота си на изследване и лечение на щитовидната жлеза и свързаните с това ендокринни нарушения, д-р Барнс се счита за "дядо" на щитовидната област (и на когото доктор Peat цитира доста често).

Семейният специалист по хранене и натуропатичната ендокринолог Лаура Томпсън се съгласява, че когато метаболизмът бъде нарушен, може да има много последствия за здравето ни. (Акнето, всъщност, е един от най-малко сериозните.) "Дисфункцията на щитовидната жлеза засяга нашето здраве системно", казва тя. "Тъй като ендокринната система е отговорна за растежа, ремонта, метаболизма, енергията и възпроизводството, всяко забавяне на щитовидната жлеза може да има значителни последици за нашето общо здраве."

Страшно, но не можеше'може би се отнася към вас ... или може ли? Повечето хора не са'че те имат проблем с щитовидната жлеза. Но ниското ниво на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм) в действителност е много често и най-често е основната причина за появата на акне.

Защо може да имате ниска функция на щитовидната жлеза

В книгата си, Хипотиреоидизъм: Неподозираната болест, Д-р Барнс заявява, че 40% от американците страдат от хипотиреоидизъм или от недостатъчно количество хормон на щитовидната жлеза. Това беше написано през 70-те години на миналия век, затова си представям, че сме ние'по-близо до 50 или 60% от населението днес (и Канада няма да е различно).

От якето на книгата:

"От всички проблеми, които могат да повлияят на физическото или психическото здраве, никой не е по-разпространен от смущението на щитовидната жлеза, а никое не е по-лесно и по-евтино коригирано и никое не е по-често нелекувано и дори не е подозирано. е една от нарушенията на жлезите, които много хора страдат от това, без дори да го осъзнават.Това може да бъде причина за ниска енергия или постоянна умора, която е една от най-често срещаните оплаквания, отнасящи се до лекарите.Това може да е причина за хронични главоболия, повтарящи се инфекции, неподходящи кожни проблеми [stress mine], или затруднения в кръвообращението. Още по-страшно, може да бъде основен фактор за сърдечни заболявания, рак на белия дроб и емфизем. И това е причина за много емоционални и умствени смущения. "

Добре, така че има по-сериозни опасения за здравето там, но аз'Не съм много горд да призная, че кожата е основната причина да започна да проучвам щитовидната жлеза (и след това открих, че ето и ето, моята не работи правилно). аз'm в красота, какво мога да кажа? кожа въпроси.

Вие'вероятно ще бъдете леко шокирани, когато четете това следващо нещо за това, което причинява хипотиреоидизъм, според д-р Пиър:

"Освен гладуване или хроничен дефицит на протеини, често срещаните причини за хипотиреоидизъм са прекомерният стрес или 'аеробен' (напр. анаеробно) упражнение и диети, съдържащи боб, леща, ядки, ненаситени мазнини (включително каротин) и неравности с броколи, зеле от зеле, зеле или зеле. Много хора, които се грижат за здравето, стават хипотироиди със синергична програма от недостатъчно подправени зеленчуци; бобови растения вместо животински протеини; масла вместо масло; каротин вместо витамин А; и задушно упражнение вместо стимулиращ живот. "

О, БОЖЕ МОЙ! Аз не'Не знаех за теб, но го правех всичко в този списък. Нищо чудно, че получавах пробиви, сред другите ниски симптоми на щитовидната жлеза.

Как нисък щитовидната жлеза води до акне

За щастие д-р Пейт е разгледал по-подробно връзката между акнето и функцията на щитовидната жлеза и какво можем да направим, за да го отстраним.

"Щитовидната жлеза и витамин А са основните неща, които помагат при акнето", казва той. Това е така, защото когато хормона на щитовидната жлеза е недостатъчен, тялото не може да превърне холестерола в стероидите прегенелон, прогестерон и DHEA. От тях прогестеронът е най-важният при профилактиката и лечението на акне и хормона на щитовидната жлеза плюс естествения витамин А, за да се гарантира образуването му.

Защо не просто вземете прогестерон? Вие мога (Взимам това, което самият д-р Питър е патентовал), но ако имате недостатъчност на щитовидната жлеза, това е'е най-важно да се коригира това, тъй като щитовидната жлеза играе по-голяма роля в общото метаболитно здраве. Лично аз'никога не съм забелязал каквито и да било разлики в кожата от допълване на прогестерона, но съм виждал резултати, след като започнах да поддържам щитовидната жлеза. (Повече за това в секунда.)

Когато витамин А идва, това е така'е хранително вещество, което е от решаващо значение за здравето на кожата, но колко трябва да бъдете пропорционално на метаболизма си. Тъй като функцията на щитовидната жлеза се подобрява, витамин А трябва да се увеличи също. Ако не сте'не консумират достатъчно витамин А за вашето тяло'след това можете да получите акне; обратното обаче е, че твърде много витамин А може да потисне щитовидната жлеза. Така че може да отнеме малко на себе си експериментиране, за да постигнем правилния баланс.

"Да то'определено е трудно да ги координирате, когато сте там'"За няколко години, когато имах изключително висок метаболизъм, имах нужда от 100 000 единици [витамин А] на ден през слънчево време, за да предотвратя акне и врастнали мустаци , но когато се преместих в облачен климат, изведнъж това беше прекалено много и потиснах щитовидната жлеза. Средният човек е вероятно да е хипотироиден и да се нуждае само от 5 000 единици на ден. Избягвайки големи количества каротин и получаване на достатъчно витамин В12, за да можете да конвертирате каротин, който'в храната ви, помага за ефективно използване на витамин А. "

аз'Вие сте говорили за чудесата на витамин А за акне от известно време; Вече не препоръчвам масло от черен дроб на треска като източник поради тези открития и вместо това препоръчвам Nutrisorb-A или сервиране на черен дроб веднъж седмично (прочетете повече за тези тук). Въпреки това, подозирам, че за много хора хипо, акне спечели't наистина се подобри, докато щитовидната жлеза получава помощ.

Джулия Т. Хънтър, MD, се съгласява. "[A] PRIMARY [причина за дефекти] е ниска функция на щитовидната жлеза", казва тя. "Ниската функция на щитовидната жлеза увеличава вътрешното възпаление и често се наблюдава при пациентите с акне.Ако не лекувате това, акнето ще бъде най-добре много трудно да се елиминира и в най-лошия случай няма да бъде елиминирано, защото вътрешното възпаление изглежда активира вашия акне ген и вие изпитвате недостатъци. "

Yikes, толкова много шапки! Аз не'мисля, че има такова нещо като "акне ген", но съм съгласен с нея, че щитовидната жлеза е основна причина и трябва да коригира това преди всичко друго.

Между другото: за да съм сигурен, че не бях'липсват някои критични женски хормон част от пъзела, попитах д-р Пит директно за предменструалното акне. Неговият отговор: "Пременструалният стрес предполага, че функцията на щитовидната жлеза е ниска, поне през това време." Добре тогава. Всичко се свежда до щитовидната жлеза.

Как да проверите за ниски нива на щитовидната жлеза

Има няколко начина да се определи дали щитовидната жлеза (и следователно метаболизма) е ниска и причинява акне:

Ниска телесна температура: Тъй като ниската функция на щитовидната жлеза често се проявява като ниска телесна температура, д-р Барнс развива теста "базална телесна температура". Веднага след събуждане, преди да излезете от леглото, поставете термометър под езика или под мишницата и оставете го там за 10 минути, докато лежите неподвижно. (То'добре да използвате типа термометър, който трябва да разклатите, за разлика от новите цифрови видове, които са склонни да бъдат по-малко точни.) Жените с менструация трябва да правят показанията за първите три дни на менструалния цикъл. Ако средната ви температура на събуждане е постоянно по-ниска от 36,6 ° C (98,6 ° F), може да имате хипотиреоидизъм.

Бавна честота на импулса: "Скоростта на сърцето в покой помага да се интерпретира температурата", казва д-р Пейт. "Комбинацията от пулса и температурата е много по-добра от тази на всеки един." Той стигна до това заключение, след като забеляза, че някои хора, които очевидно са хипотироидни, имат температури на тялото, които са напълно нормални, особено в топъл климат. Можете да измервате честотата на импулсите си в сайтове като този. "Установено е, че здрави и интелигентни групи хора имат средна пулса на почивка от 85 / минута, докато по-малко здрави групи средно близки до 70 / минута", казва д-р Пийт.

Хипотиреоидизъм Симптоми: Над някои драматични примери на хора преди и след лечението с щитовидната жлеза. Но симптомите на хипотиреоидизма могат да бъдат още по-фини от това. Студените ръце и крака са най-честият признак на под-пара функция на щитовидната жлеза. "В хладна обстановка температурата на крайниците понякога е по-добър показател, отколкото температурата на устната кухина или тъпанчето", казва д-р Пейт. Другите включват акне (очевидно), PMS, ниска енергия, депресия, запек, изтъняване на външните вежди, неспособност да отслабнете и много други. Спрете щитовидната жлеза Лудостта има отличен "дълъг и жалко списък" от ниски симптоми на щитовидната жлеза. Проверете го и вижте дали се идентифицирате с някоя от тях.

Кръвни тестове: Кръвните тестове идват последни, защото въпреки че повечето медици от съвременния ден ще ви кажат това'как измервате функцията на щитовидната жлеза, те'в действителност е един от най-малко точните начини за диагностициране на хипотиреоидизма. До 40-те години на миналия век хипотиреоидизмът се определя на базата на признаците и симптомите, които споменах по-горе, но това се променя с появата на тест за PBI, свързан с протеини, йоден тест. Д-р Пейт обяснява:

"Между 1940 и 1950 г. прогнозният процент на хипотироидните американци се е изменил от 30% или 40% до 5% въз основа на теста за PBI и е останал близо до този по-малък брой (много публикации твърдят, че са само 1 Докато измерването на PBI е само неясно свързано с хормоналната функция на щитовидната жлеза, то е било използвано достатъчно дълго, за да се научи ново поколение лекари да не зачитат старите идеи за диагностициране и лекувани с хипотиреоидизъм.Те са научени да информират своите пациенти, че традиционните симптоми, които са идентифицирани като хипотиреоидизъм преди 1950 г. са резултат от пациентите' собственото си поведение (леност и лакомство, например, което причинява умора, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания), или че проблемите са въображаеми (жени'особено на хормоналните и неврологичните проблеми, или че те са просто загадъчни заболявания и дефекти (повтарящи се инфекции, артрит и рак, например). "

Еха. Умът ви ли е изгорен? Повече за това в д-р Перат'тук.

Все още може да е полезно да направите тест за кръвен тест на щитовидната жлеза, но просто знаете, че може да не ви каже дали наистина имате проблем с щитовидната жлеза. "TSH [измерването на хормоните, стимулиращи щитовидната жлеза] може да изостане значително от появата на ниски симптоми на щитовидната жлеза", казва д-р Дейвид Дери, сега опитен канадски експерт и изследовател по щитовидната жлеза. "Един чист случай, който си спомням, е дама, която започна да губи косата си на 26-годишна възраст и е загубила всичко до 35-годишна възраст, но TSH не се появи, докато не беше на 48 години. Да следвате TSH, докато лекувате някой за ниска щитовидна жлеза също ще доведе до недостатъчно лечение на пациента. "

Как да стимулирате функцията на щитовидната жлеза чрез диета

Добре, така че смятате, че имате признаци на ниска щитовидна жлеза. Какво можете да направите, за да започнете да увеличавате метаболизма си и да излекувате акнето?

Има два начина да го направите: диета и добавки. аз'Ще започнем с диетични промени, които са по-лесни за изпълнение, но също така и по-бавни, за да постигнете резултати, особено след като сте старели. Като цяло, искате да ядете истински храни, които са с високо съдържание на хранителни вещества и поддържащи щитовидната жлеза, и изключете храни, които не са.

Млечни продукти: Млякото има способността значително да увеличи метаболизма. Всеки'на всички анти-мляко тези дни, особено обвинявайки го за акне, но това'тъй като увеличава метаболизма толкова, че хората трябва да го направят също да увеличат приема на витамин А, за да изпълнят получените по-високи метаболитни нужди. Ще видиш? Най-накрая има смисъл. Млечните продукти не са враг. Освен млякото, можете също да ядете сирене, натрошено кисело мляко (т.е. гръцко кисело мляко) и сладолед (предлагам най-чистата Häagen-Dazs). Д-р Пиър изхвърля митовете за безопасността / чистотата на млякото и предполагаемите млечни алергии в тази статия. Аз лично получавам повечето от моите калории от мляко или млечни продукти, като се стремя към един или два литра на ден.

Кокосово масло: Кокосовото масло е изключително противораково. Той съдържа маслена киселина, която помага на хормона на щитовидната жлеза да се движи в мозъка, и се противопоставя на анти-тироидните ненаситени масла, за които пишех тук. Според ензимната диетолог Лита Лий, неговите мастни киселини с къса и средна верига, като лауринова киселина, стимулират имунната система, модулират кръвната захар, са антиалергични и предпазват митохондриите от наранявания при стрес. Аз готвя всичко в това изтънчено кокосово масло, което е по-малко алергично от девствената и няма мирис или вкус.

Животински протеин: Трябва да ви кажа ... имате нужда от адекватен животински протеин, за да произвеждате хормон на щитовидната жлеза и да го превърнете от Т4 (неактивен хормон на щитовидната жлеза) до Т3 (активен хормон на щитовидната жлеза). Д-р Перат препоръчва най-малко 80 грама дневно, а това може да дойде от млечни продукти, месо, птици, риба или ракообразни. Можете също така да опитате Големите езера Желатин, който е отличен източник на протеин и съдържа протироидни аминокиселини, които балансират антитироидните аминокиселини в мускулните меса.

Плодове и плодов сок: Естествените захари в плодовете помагат да се регулира кръвната захар и да се успокои надбъбречните жлези. Порцеланът и други сладки плодове, съдържащи много малко нишесте, са най-добри; те'(магнезий работи с щитовидната жлеза, до умерен стрес). Ако имате някакъв плод или плодов сок, когато консумирате протеин, може да се постигне по-голяма ефикасност на протеиновата асимилация, така че да се наложи по-малко. Опитвам се да пия най-малко един литър или два пъти дневно от прясно изцеден портокалов сок, който използвам като източник на въглехидрати вместо скорбяла.

Сол: "Повишената сол спомага за увеличаване на метаболизма ви", казва д-р Пейт. "Ниската тироидна храна ви кара да губите сол прекалено лесно и временно просто да ядете повече сол, за да компенсирате ниските нива на тиреоидините - надбъбречните жлези - прогестерона." Просто отидете на обикновена сол "морски соли често съдържат мръсотия и токсини. Можете да прочетете повече за здравните ползи от солта тук.

кофеин: "Кофеинът увеличава метаболизма ви, така че'е важно да го приемате с храна, включително достатъчно захар ", казва д-р Перат.Кафеът и какаото са добри източници (и с високо съдържание на магнезий), аз бях дългогодишен пияч на чай, но миналата година започнах да пия кафе чисто за ползите за здравето!

черупчести мекотели: Освен че осигуряват част от протеина, който е от съществено значение за добрата функция на щитовидната жлеза, черупките като стриди и скариди осигуряват следи от минерали (като цинк), които често липсват от други храни и могат да помогнат с акнето, казва д-р Пиър. Една сервиране веднъж седмично обикновено е достатъчна ... и вкусна!

Приложение на черния дроб и / или Nutrisorb-A: Ух, да. Знам, че никой вече не яде черен дроб, но това не е ли убедително? "Когато хората допълват щитовидната жлеза и ядат черен дроб веднъж или два пъти седмично, акнето и пърхотът им (и много други проблеми) обикновено се изясняват много бързо", казва д-р Пейт. Обикновено се опитвам да наложа органичен пилешки дроб от пилешки ..., защото освен ако не израснеш, ядеш черен дроб 'п' лук, че миризмата ще те накара да умреш. Извикайте на моите хора в "Здрав касапин". Другата възможност, както споменах, е Nutrisorb-A, която е безопасна добавка на витамин А, която можете да прочетете повече тук. Крем, масло и яйца са други източници на витамин А, но са много по-малко мощни.

Разбира се, че'аз също искам да избегна PUFAs - тема, за която написах подробно тук, защото те потискат функцията на щитовидната жлеза.

Как да стимулирате функцията на щитовидната жлеза с добавка към щитовидната жлеза

Някои хора са толкова хипотироидни, че буквално ще приемат години да направят някакви значителни промени с диетата и дори тогава те може да не се излекуват напълно. За тях, използването на добавка на хормона на щитовидната жлеза е много по-бърз и по-ефективен начин за възстановяване на функцията на щитовидната жлеза.

Има няколко различни типа хормон на щитовидната жлеза на разположение:

Синдроид (натриев левотироксин): Това е най-разпространената форма и това, което повечето медицински лекари ще искат да предпишат. Като синтетична форма на Т4, неактивния тироиден хормон, трябва да се преобразува в Т3, активния тироиден хормон, в черния дроб. Проблемът е, че много здрави хора го превръщат добре. Жените имат повече затруднения, отколкото мъжете, защото ниските страдащи от щитовидната жлеза са склонни също да бъдат доминиращи от естроген, а естрогенът инхибира превръщането на Т4 в Т3. Според д-р Джон Лоу, "Т4 не увеличава метаболизма на много пациенти' тъкани, без значение колко висока доза. "

Жлезистата щитовидна жлеза: Също известен като естествено изсушена щитовидна жлеза (NDT), това е хормон на щитовидната жлеза, извлечен от щитовидната жлеза на свинете. Той съдържа протеинови прекурсори на Т4 и ТЗ, които се усвояват, за да се произведат активните единици на Т4 и Т3 в балансирано съотношение. Повечето ендокринолози се противопоставят на използването на естествена щитовидна жлеза, защото смятат, че партидите са нестабилни - въпреки че всъщност Synthroid е многократно припомнено. (Не'Не поставяйте много тежест зад това, което казват ендокринолозите, тъй като там'дългогодишни финансови взаимоотношения между техните организации и производителите на синтроид.) За щастие има много натуропатични лекари, които се застъпват за тази форма на добавка към щитовидната жлеза, а някои MD (вероятно не ендос) ще я предпишат.

Cynoplus и Cytomel: Това са синтетични тироидни добавки; Cynoplus съдържа Т3 и Т4 в балансирано отношение, докато Cytomel е активен само за Т3. По мое мнение (и д-р Перат's), това са най-безопасните и най-ефективни хормони на щитовидната жлеза, които трябва да приемате. Въпреки че много хора се справят добре с НДТ, аз'ве опит да причини алергии, дължащи се на свързващите вещества и пълнителите в таблетките; Аз не'нямам този проблем със синтетика.

Очевидно е, че решението за приемане на добавка на щитовидната жлеза не е едно, което трябва да се приеме леко, и тъй като тези хапчета се отпускат само по лекарско предписание в повечето страни, вие'ще трябва да поговорим с Вашия лекар за това дали сте вие'кандидат. Просто да ви предупредя: това'не е лесно да получите MD, за да ви помогнем при това състояние, тъй като те са склонни да се оженят за кръвните тестове (които могат или не могат да разкрият проблем). Обмислете да работите и с лекар, който е настроен към щитовидната жлеза; аз'те ги откриват по-отворени за лечение на базата на симптоми. Тъй като ниската функция на щитовидната жлеза има далеч по-сериозни последици от акнето, наистина вярвам'за да бъдете упорити за това, и да поемете отговорност за собственото си здраве. 

За да научите повече за функцията на щитовидната жлеза, метаболизма и храненето, ви насочвам към д-р Перат'(най-доброто място в интернет!) и големия брой обмен на имейли с д-р Перат, които бяха събрани тук.

Били ли сте се борили с "хормонално" акне?

Винаги се смяташе, че може да се дължи на ниска функция на щитовидната жлеза?

Как смятате да увеличите щитовидната жлеза с тези предложения?

Leave A Comment

65 − 64 =