Miksi salisyylihappo on paras happo iholle

Tunnustus: I'on ollut huijausta Lotion P50 salisyylihapolla.

Se'on järkyttävää, tiedän. Harvat kauneudenhoitotuotteet ovat niin haluttuja kuin maitohappopohjainen P50, hilseilevä väriaine, joka on dubattua "Jeesus pulloon". Rakastan sitä edelleen.

Mutta luulen rakastan salisyylihappoa vielä enemmän.

Aiemmin, minä'd kirjoitti pois salisyylihappoa ehdottomasti ihmisille, joilla on akne. Se'ei ole! Itse asiassa minä'Olen huomannut, että se voi käsitellä erilaisia ​​iho-oireita, ei vain pimpeleitä, ja sillä on paljon parempi turvallisuusprofiili kuin glykolihapolla.

Tässä artikkelissa saat selville:

Mikä on salisyylihappo?

Salisyylihappo on beeta-hydroksihappo (BHA). 

Se's myös yleisin BHA, joten minä'm käyttämällä termejä "salisyylihappo" ja "BHAs" tässä artikkelissa keskenään. Muut BHAit, joita näet tarroissa, ovat:

Kaikki nämä ainesosat kuuluvat samaan perheeseen kuin aspiriini (salisylaatit) ja ovat anti-inflammatorisia ja lievästi antibakteerisia.

Eksfolianttina ne toimivat pehmentämällä ja liuottamalla keratiinia, proteiinia, joka löytyy ihomme, joka aiheuttaa solujen tarttumisen yhteen. Tämä tekee kuolleet ihosolut helpommin irtoamaan ihosta's pintaan.

Mikä tekee salisyylihaposta ja muista BHA: sta vielä edullisempia on, että ne ovat myös öljyliukoisia. Joten sen sijaan, että ne pysyisivät pinnalla, ne voivat tunkeutua syvälle sebum-täytettyihin huokosiin! Siellä he kuorivat huokosvuorausta, joka löysää tukkeutumisen ja mahdollistaa öljyn virtaamisen vapaammin.

Mutta kuten sanoin, sinä don't on aknen kokeilla salisyylihappoa. Se on mitä kutsutaan "keratolyyttiseksi aineeksi", aine, joka auttaa normalisoimaan ihon's keratinisaatioprosessi (ihosolujen irtoaminen). Kuten mainitsin täällä, epänormaali keratinisaatio liittyy lukuisiin muihin iho-olosuhteisiin, keratoosi pilarisista ekseemiin kuiviin ... joten salisyylihapolla on todella paljon laajempi käyttötarkoitus kuin mitä tiedetään!

[Lue lisää vitamiinista ja akne]

AHA: n ja BHA: n välinen ero

Vaikka salisyylihappo on BHA, glykolihappo on AHA-alfa-hydroksihappoa. 

Tämä kaavio esittää yhteenvedon tärkeimmistä eroista AHA: n ja BHA: n välillä, mutta anna's mennä niiden yli hieman yksityiskohtaisemmin:

Nyt'miten salisyylihappo voi parantaa ihoa!

Salisyylihapon etuja

Useimmat ihmiset ovat't tietoinen salisyylihaposta's monia etuja, koska se on yleensä vain paikallaan hoitoja akne. minä'en puhu niistä (en ole koskaan löytänyt niitä erittäin tehokkaita). 

minä'm puhuu täysin erilaisesta käsitteestä: pienen annoksen salisyylihappokoe, jota laitat ALL OVER Your FACE: iin. 

Joitakin syitä, brändit ovat olleet niin keskittyneet AHA: ille, että ne ovat olemassa't liian monet näistä tuotteista markkinoilla, mutta ne, jotka ovat olemassa on erittäin uskollinen seuraavaksi. (I'll antaa sinulle joitakin tuotteita recs hetkessä!)

Syynä on se, että kevyesti salisyylihappoa päivittäin, aivan kuten ihmiset käyttävät Lotion P50: tä, voivat parantaa ihoa huomattavasti. Kuten käy ilmi, Biologique Recherche ei't on monopoli elämää muuttuvista ihonhoidosta!

Seuraavassa on joitain tiettyjä ihon edut, joita voit odottaa salisyylihaposta:

Mustapäitä, tukkeutuneita huokoset ja akne

Jos sinä'uudelleen kamppailee minkäänlaista ruuhkaa, salisyylihappo tai BHA tuote on pakko. Sen kyky irrottaa pistokkeita ja liuottaa roskia huokosissa voi auttaa Mustapäiden, tukkeutumisen ja aktiivisen breakouts. Sen antibakteeriset, anti-inflammatoriset ominaisuudet voivat myös torjua P. acnes -bakteereja ja rauhallisia tulehtuneita pimplejä. 

Mutta mielestäni todellinen taika on salisyylihapossa's kyky estää komedonien muodostumista ensiksi! Että's, jossa päivittäinen pieniannoksinen sovellus tulee. "Sen sijaan, että hoidettaisiin pimpeleitä niiden näkyessä, se's tehokkaampi käyttää salisyylihappoa joka päivä kevyesti, joka sisältää salisyylihappoa ", sanoo tohtori Whitney Bowe." Tämä auttaa estämään breakouts säännöllisesti. "

Rasvainen iho ja suuret huokoset

Derms sopivat: Salisyylihappo on yksi harvoista ainesosista, jotka voivat SLOW DOWN ihosi's öljyntuotanto! ("Salisyylihappo vähentää öljyn tuotantoa", sanoo tohtori Annie Chiu, kun taas tohtori Sue Ann Wee sanoo "salisyylihappo voi vähentää sebumeritystä.") Trimma on löytää oikea määrä ja taajuus pitää ihon's öljyt tasapainossa ilman ylikuumentumista.

Salisyylihappo voi myös auttaa huokosten koossa. "Syy huokoset näyttävät suuremmilta kuin ne todellisuudessa ovat, koska ne'uudelleen tukossa kuolleiden ihosolujen kanssa sekoitettuna öljyyn ", sanoo esteettinen Shani Darden. Kun salisyylihappo pirstoutuu, he'ei ole niin venytetty ja näyttää pienemmältä.

Tyylikäs, karkea, ikääntyvä iho

siellä'ei ole syytä miksi voit'käytä BHA: ta samalla tavalla kuin sinä'd käytä AHA: ta kirkkaampaan, sileämpiin ja nuorempaan ihoon. "Salisyylihapon kuorintaominaisuudet on ajan myötä vähentynyt hienojen juovien ja ryppyjen ulkonäöltään edistämällä kollageenin kasvua", kertoo tohtori Dendy Engelman. "Kuorinta johtaa kuolleen ihosolukerroksen paksuuden pienenemiseen, mikä antaa iholle kirkkaamman ja hehkuvan ulkonäön."

Huom't usko, että se todella lisää kollageenin kasvua, mutta minä'selitän, että toinen alla.

hyperpigmentaatio

Salisyylihappo on myös pigmenttitaistelija, ei pelkästään sen kuoriva vaikutus vaan myös sen kyky estää melaniinin muodostumista pienellä ärsytysriski. "Käytän sitä hoidettaessa potilaita, joilla on tummempi iho, joka korjaa auringon ja iän pisteitä ja hyperpigmentaatioita", sanoo tohtori Bakshandeh.

Glycolicin turvallinen vaihtoehto

Yksi tärkeimmistä syistä kokeilla salisyylihappoa on se's SAFE. Jos sinä'aiotaan käyttää happoa pitkällä aikavälillä, mielestäni BHA: ita on paljon parempi turvallisuusprofiili kuin AHA: t, erityisesti glykolihappo.

Se oli julkkisesthetician Kate Somerville, joka sai minut etsimään glykolihappoa, kun hän mainitsi, että "se voi todella tappaa elävän kudoksen." Mitä mitä ?! Näyttää häneltä'oikein ... glykolihappo laukaisee solukuoleman kalsiumin ylikuormituksella, joka on sama biokemiallinen prosessi, joka liittyy stressin aiheuttamiin tilanteisiin, kuten hypoksiaan.

Mitä tulee "kollageenin kasvuun"?'s tärkein syy glykolihappo on ollut niin suosittu, koska se's mainostettu yhdeksi parhaista anti-aging hoitoja. On sanottu olevan kyky päästä dermis, jossa se lisää kollageenin tuotantoa. 

minä'en ole enää varma siitä's niin hyvä asia. Ylimääräinen kollageenin muodostuminen on itse asiassa tulehduksellinen vaste ja arvetiksen, fibroosin ja ryppyjen perimmäinen syy. Haluamme todella, että ne ovat joustavia, elastisia soluja, joita ei ole kovettunut kollageenikerrostumat. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vaikka AHA: t stimuloivat kollageenikuituja ja lisäävät ihon paksuutta, salisyylihappo vähentää ihon paksuutta. Luulen että's todella positiivinen, koska tiedämme, että se normalisoi keratinisoitumista. Tohtori Loren Pickart kertoo lisää kollageenista ja arven muodostumisesta täällä.

Paras salisyylihapon hoito

Valmis aloittamaan ihon hoito lempeällä BHA: lla? Tässä ovat parhaat vedot:

COSRX BHA Mustapäiden teho nestemäinen

Sinä et't on oltava mustapäät käyttää COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Se sisältää 4 prosenttia betaiinisalisylaattia, joka ilmeisesti vastaa 2-prosenttista salisyylihappoa kosteuttavalla geeliemäksellä. Rakastan myös sitä, että sillä on niacinamidia, lisää kirkkautta. voin't elää ilman tätä tuotetta ... Minulla on jopa äitini käyttää sitä nyt, koska halusin nähdä, jos se toimi myös kuivempaa, kypsä iho. (Se myös. Hän rakastaa sitä.) Usko hypeen! 

Mistä ostaa: Amazon.ca & # x2022; Amazon.com & # x2022; Ulta Beauty & # x2022; Soko Glam & # x2022; Cult Beauty

Ainekset: Salix Alba (Willow) Kuori Vesi, butyleeniglykoli, beeta-salisylaatti, niasiiniamidi, 1,2-heksaanidioli, arginiini, pantenoli, natriumhyyaluronaatti, ksantaanikumi, etyyliheksaanidioli.

paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA-nestettä

paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid on toinen yhtä suosittu BHA-hoito. Tämä sisältää 2% salisyylihappoa ja siinä on kirkas nestemäinen koostumus (jotkut kuvaavat sitä öljyisenä, mutta en tehnyt't löydä sen). Valmistan juuri tämän testin muutaman viikon ajan ja havaitsin sen olevan yhtä tehokas kuin COSRX, mutta hieman kuivaamassa. 

Mistä ostaa: Nordström & # x2022; Amazon.com & # x2022; Birchbox & # x2022; Dermstore & # x2022; paula's Choice

Ainekset: vesi (Aqua), metyylipropaanidioli (hydraatio), butyleeniglykoli (hydraatio), salisyylihappo (beetahydroksihappo / exfoliantti), polysorbaatti 20 (stabilointiaine), Camellia Oleifera Leaf Extract (vihreä tee / ihon rauhoittava / antioksidantti) (pH-tasapainotus), tetranatrium-EDTA (stabilointiaine).

paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA-geeli

Vaikka neste on niiden maailmanlaajuinen bestseller, siellä's myös geelimuoto: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA-geeli. Tämä antaa öljytöntä nesteytystä ja on myös silikoniton. Jos iho on normaalilla ja rasvaisella puolella, tämä on erinomainen vaihtoehto sinulle. 

Mistä ostaa: Amazon.com & # x2022; Dermstore & # x2022; SkinCareRx & # x2022; paula's Choice

Ainekset: Vesi, metyylipropaanidioli, butyleeniglykoli, (hydraatio), Polysorbaatti 20 (rakenne parantaa), Salisyylihappo (beetahydroksihappo / exfoliantti), Phytosfingosiini (ihon uudistuminen), Hydroksietyyliselluloosa (rakenne parantaa), Vitis Vinifera Seed Extract (vihreät uutteet / antioksidantit), Camellia Sinensis Kukka / lehti / varsiuutu (vihreä tee / antioksidantti) Epilobium Angustifolium Kukka / lehti / varsiuutu (pajunliha / ihonväri), Bisabolol (ihoa rauhoittava), natriumhydroksidi ), Tetrasodium-EDTA (stabilointiaine).

Tavallinen salisyylihappo 2% liuos

Tavallinen salisyylihappo 2% Solution on uusi vaihtoehto Paulalle's Choice BHA, kevyt geelirakenne. Se'S on sama voima, mutta mielestäni se on hieman vahvempi. Se'Se on myös erittäin edullinen tapa kokeilla salisyylihappoa (pitäen mielessä, että olet'saada myös pienemmän pullon).

Mistä ostaa: Sephora & # x2022; Beautylish & # x2022; ASOS & # x2022; Beauty Bay

Ainekset: Aqua (vesi), Hamamelis virginiana leaf vesi, cocamidopropyylimetyyliamiini, salisyylihappo, dimetyyli-isosorbidi, trinatriumetyleenidiamiinisukkinaatti, sitruunahappo, polysorbaatti 20, hydroksietyyliselluloosa, trietanoliamiini, etoksiglykoli, kaliumsorbaatti, glykoli.

Juice Beauty Blemish Clearing seerumi

Jos edellä mainitut vaihtoehdot ovat liian voimakkaita iholle, kokeile Juice Beauty Blemish Clearing Seer. 0,75 prosenttia salisyylihappoa'n lievempi kuin 2 prosentin tuote, mutta silti tehokas, joka antaa sinulle suuren kuorinnan, akne-aknen ja kirkasteita. Sinä et't on puutteita hyötyä tästä!

Mistä ostaa: Sephora & # x2022; Amazon.com & # x2022; Neiman Marcus & # x2022; Ulta Beauty & # x2022; Bloomingdale's & # x2022; Antropologi & # x2022; Dermstore & # x2022; Bluemercury & # x2022; SkinStore & # x2022; SkinCareRx & # x2022; Juice Beauty

Aktiiviset ainesosat: Salisyylihappo 0,75%. Muut ainesosat: Vitis Vinifera *, Pyrus Malus (Orgaaninen omenamehu / Jus De Pomme Bio) *, Aloe Barbadensis (Orgaaninen Aloe Juice / Jus D'Aloes Bio) *, Citrus Medica Limonum (Orgaaninen Sitruunamehu / Jus De Citron Bio) *, Glyseriini +, Sclerotium Gum, Algini, Salix Alba (Willow Bark Extract / Extrait D'(Vitamin B / vitamiini B), Tokoferoli (E-vitamiini E), Salvia Officinalis (Sage Leaf Oil / Huile De Feuilles De), Allantoin, Decyl Glucoside +, Panthenol Saune), Ubiquinone (Coq10), Saccharum Officinarum (Sugar Cane Extract / Extrait De Canne À Sucre), Camellia Sinensis (Orgaaninen valkoihoiset lehvutekstiilit / Extrait Des Feuilles De Thé Blanc Bio), Camellia Oleifera De Feuilles De Thé Vert Bio) *, Lavandula Angustifolia (Orgaaninen Laventeli Extract / Extrait De Lavande Bio) *, Chamomilla Recutita *, Melissa Officinalis (Lemon Balm Leaf Extract / Extrait De Feuilles De Mélisse ), Leväuutetta, natriumbentsoaattia, kaliumsorbaattia, sitruunahappoa, Lavandula Angustifoliaa (Lavender Oil / Huile De Lavande), Boswellia Serrata (Frankincense Oil / Huile D'Encens). * Sertifioitu orgaaninen ainesosa / Ingrediente Certifié Bio + Kasvi Johdettu / alkuperää Végétale

Odasite Mint + Vihreä tee Hydra-puhdistava hoito Mist

Odasite Mint + Vihreä tee Hydra-puhdistava hoitomuisti on täydellinen, jos sinä'etsivät luonnollista vaihtoehtoa ja / tai jotain super-hellä. Vaikka he eivät'ei ilmene prosenttiosuutta, se sisältää pajun kuoren uutetta aloe vera-pohjaan. Jotta saat parhaan hyödyn, käytä sitä paljaalla iholla, seerumin alapuolella tai kosteusvoiteen avulla sinetöidyksi aktiiviseksi. Se's myös hyvä öljyn säätämiseen koko päivän ilman häiritsemättä meikkiäsi.

Mistä ostaa: Nordström & # x2022; Amazon.com & # x2022; Detox Market & # x2022; Well.ca & # x2022; Cult Beauty

Ainekset: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice *, Mentha Piperita (Peppermint) -uutti *, Kasviglyseriini, Salix Alba (Willow Bark) *, Camellia Sinensis *. * Orgaaniset

Éminence Clear Skin Willow Bark Booster-seerumi

Éminence Clear Skin Willow Bark Booster-seerumi on toinen luonnollinen vaihtoehto, jossa paju kuoriuute seerumimuodossa. Vaikka se's suunnattu "ongelma iho", mielestäni tämä olisi lempeä tarpeeksi kaikille ihotyypeille.

Mistä ostaa: Amazon.com & # x2022; Dermstore & # x2022; SkinCareRx

Ainekset: Salix Alba (Willow Bark) -uute, Mentha Piperita (piparminttu) -tee, Equisetum Arvense (Horsetail) -uute, kasvisiglyseriini, panthenoli, Juglans Regia (Walnut) Lehtiuutti, syklodekstriini, Melaleuca Alternifolia, Natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, maitohappo, kasvikroskalaani, ubiquinoni (koentsyymi Q10), tokoferyyliasetaatti (E-vitamiini), askorbyylipalmitaatti (C-vitamiiniesteri), natriumsalisylaatti, Pimpinella Anisum.

Salisyylihapon käyttö 

Lopuksi muutamia vinkkejä salisyylihapon alkamisesta!

Jos sinä'uusi happoille, voit käyttää salisyyliä muutaman kerran viikossa ja rakentaa useampiin sovelluksiin siellä. Koska olin jo päivittäisellä maitohapolla, aloin kerran päivässä ja nyt minä'm sietää kahdesti vuorokaudessa sovelluksia ilman ongelmia ollenkaan. Mutta saatat huomata, että kerran päivässä tai joka toinen päivä toimii paremmin sinulle.

Vaihe 1: Pese kasvosi tavalliseen tapaan. Vältä muiden exfolianttien käyttöä samanaikaisesti kuin salisyylihappoa.

Vaihe 2: Levitä ohut kerros happoa kasvosi päälle välttäen silmäalueen. Vaihtoehtoisesti voit keskittyä vain ruuhkautumisalueisiin tai kuolleeseen ihoon.

Vaihe 3: Odota, että happo imeytyy ennen kerroksen päälle mitään hydrators, meikki tai aurinkovoidetta päälle. Sinä et'ei tarvitse pestä sitä. Jos käytät muita aktiivisia aineita, kuten C-vitamiinia, niacinamidia tai retinoideja, sinun on ensin käytettävä salisyylihappoa ja odotettava niin kauan kuin ihmeessäsi on ihanteellinen 20-30 minuuttia.'s pH palaamaan normaaliin. 

Huomautus: Jos iho on erittäin herkkä tai jos olet huolissasi tulehduksen jälkeisestä pigmentaatiosta, harkitse ensin korjaustiedoston ja lyhytkosketuskoodin käyttöä. (Vaikka tohtori Sejal Shah sanoo, että salisyylihappo on turvallista käyttää kaikissa ihon väreissä, on olemassa vaara, että pimenee aina, kun käytät mahdollisesti ärsyttäviä tuotteita keskipitkällä tummaan ihonväriin.) Lyhytaikainen hoito pestä se pois muutaman minuutin kuluttua, vähitellen lisäämällä aikaa, jolloin se jää jäljelle, jotta iho voi kasvattaa suvaitsevaisuutta.

johtopäätös

Nyt tiedät miksi minä've vaihtaa sitovuutta Lotion P50: stä COSRX BHA: lle. 

Usko minua, en koskaan ajatellut, että tämä tapahtuisi, koska minä'Olen käyttänyt (ja raving noin) P50 niin monta vuotta. Heck, en tehnyt'Haluat jopa lopettaa sen käytön kokeilemalla COSRX: tä, jota minä'd ostettu mielikuvitukselta alhaisilla odotuksilla ... mutta minä'M niin iloinen!

Minulle päivittäinen BHA-hoito on tuhonnut ärsyttävää, viipymätöntä, ihon alle tapahtuvaa ruuhkaa (sellaista kuin sinä voit't nähdä, mutta voi tuntea). Omat huokoset näyttävät puhtaammilta, ihoni on pehmeämpi ja tuottaa vähemmän öljyä, ja tummat merkit menevät nopeammin. Ilmeisesti se'on hämmästyttävä ehkäisemällä paikkoja, ja kaikki, jotka syntyvät ovat vähemmän tulehtuneet ja katoavat nopeasti.

Ainoa haittapuoli on ollut hieman vähäpätöinen (ei edes kuivaus), mutta se's paransi jatkuvaa käyttöä. Tein myös iltapäiväisen kangaspyyhkäisyn ja käytän paljon skvalaaniöljyä pitämään se laumassa.

Tarpeetonta sanoa, mielestäni salisyylihappoa kannattaa huomioida!

Oletko kokeillut salisyylihappoa?
Mitä muutoksia olet huomannut ihollesi?
Löytyi muita hienoja BHA-tuotteita?

Leave A Comment

16 − = 13