Hvordan finne ut ansiktet ditt i 4 trinn

Noen skjønnhetsregler er virkelig utdaterte. Jeg tror redheads ser veldig bra ut i rød leppestift, for eksempel, og jeg'Jeg forteller deg aldri at du kan'Ikke bland opp dine varme og kule toner. 

Men når det kommer til ansiktsformer, tror jeg litt skjønnhetsregel, etterfølger er mer enn bra! 

At's fordi ansiktet ditt kan påvirke så mange komponenter i utseendet ditt. Den's hvorfor visse hårklipp er fantastisk på din beste venn, men aren'Ikke så flatterende på deg. Selv den måten du klipper på, kan være komplisert av den relative bredden eller smalheten i kjeven, kinnene og pannen. 

Så der's sminke. Har du noen gang tenkt på hvorfor du foretrekker dramatiske røykige øyne til en lyst modig leppe, eller omvendt? Det kan ha å gjøre med ansiktet ditt, fordi det å legge vekt på en funksjon kan skape illusjonen om fylde der den er's ikke. Ansiktsformen din dikterer også hvor du legger din kontur og / eller rødme "eller hvis du til og med trenger å bruke dem i det hele tatt. 

(Selvfølgelig, dette er ikke å si at du noensinne må "kompensere" for ansiktet ditt med hår og sminke. Hvis du elsker ansiktsformen din, må du i alle fall spille det opp's ingenting galt med å rocke det høyt og stolt!)

Trenger du hjelp til å finne ut ansiktet ditt? Ta et speil og følg disse trinnene:

Trinn 1: Hva'er den bredeste delen av ansiktet ditt?

 • Panne: Hvis pannen din er den bredeste delen av ansiktet ditt, og taper ned til en smalere kjeve, har du sannsynligvis en invertert trekant eller et hjerteformet ansikt. Fortsett til trinn 2 for å få mer innsikt.
 • kinnben: Hvis kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt, har du sannsynligvis en oval, rund, diamant eller hjerteformet ansikt. Fortsett til trinn 2 for å få mer innsikt.
 • Kjeve: Hvis kjeften din er den bredeste delen av ansiktet ditt, med et smalere panne, har du sannsynligvis et pæreformet ansikt. Gå til Pære delen nedenfor for å lære mer!
 • De'er alle likeverdige: Hvis pannen, kinnbenet og kjeften er omtrent like i bredde, har du sannsynligvis et langt eller firkantet ansikt. Fortsett til trinn 2 for å få mer innsikt. 

Trinn 2: Hva's Din kjeveform?

 • Rund: Hvis du har en avrundet kjeveform, har du sannsynligvis et rundt, langt eller ovalt formet ansikt. Fortsett til trinn 3 for å få mer innsikt.
 • spisse: Hvis du har en spisshake, og kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt, med en smalere hake og panne, har du sannsynligvis et diamantformet ansikt. Gå til Diamant delen nedenfor for å lære mer! Hvis du har en spisshake og pannen eller kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt, har du sannsynligvis en invertert trekant eller et hjerteformet ansikt. Fortsett til trinn 4 for å få mer innsikt.
 • Torget: Hvis du har en firkantet kjeveform, har du sannsynligvis et firkantet ansikt. Ditt panne, kinnben og kjeve bør også være omtrent like i bredde; ansiktet ditt kan være så lenge det er bredt, eller litt rektangulært. (Merk: Pæreformede ansikter kan også virke som firkantet, men pannen er smalere.) Hopp til Torget delen nedenfor for å lære mer!

Trinn 3: Hvor lenge er ansiktet ditt?

 • Kort: Hvis ansiktets lengde og bredde er omtrent like, og kjeven din er avrundet, har du sannsynligvis en rund ansiktsform. Gå til Rund delen nedenfor for å lære mer! 
 • Gjennomsnitt: Hvis ansiktet ditt er litt lengre enn det er bredt, og kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt, med en avrundet hake, har du sannsynligvis en oval ansiktsform. Gå til Oval delen nedenfor for å lære mer! Hvis ansiktet ditt er litt lengre enn det er bredt, med en spisshake, har du sannsynligvis en invertert trekant eller et hjerteformet ansikt. Fortsett til trinn 4 for å få mer innsikt.
 • Lang: Hvis ansiktet ditt er merkbart lengre enn det er bredt, har du sannsynligvis en lang ansiktsform. Ditt panne, kinnben og kjeve bør også være like i bredden, med en avrundet kjeve. Gå til Lang delen nedenfor for å lære mer! 

Trinn 4: Har du en enke's Peak?

 • Ja: Hvis du har enke's topp og spisse hake, og pannen eller kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt, du har sannsynligvis et hjerteformet ansikt. Gå til Hjerte delen nedenfor for å lære mer!
 • Nei: Hvis du ikke'Jeg har ikke enke's topp, men du har en spisshake, og pannen din er den bredeste delen av ansiktet ditt, du har sannsynligvis en invertert triangelformet ansikt. Gå til Invertert triangel delen nedenfor for å lære mer!

Merk: Noen mennesker er en kombinasjon av ansiktstyper, for eksempel et langt torg (rektangel), avrundet hjerte osv. Hvis dette er tilfelle, gå med den formen som er mest dominerende. 

Her's en nærmere titt på hver form for å hjelpe deg med å finne din kamp:

The Round Face Shape

Hvis du har en rund ansiktsform, er ansiktets lengde og bredde omtrent like. Du har ingen vinkler i kjeven din, som også er avrundet. Kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet ditt. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som forlenger ansiktet.

Kjendiser med runde ansikter: Elizabeth Olsen, Mila Kunis, Chrissy Teigen, Kate Upton, Ginnifer Goodwin, Selena Gomez

I slekt:De beste (og verste) Bangs for Round Face Shapes

The Long Face Shape

Hvis du har en lang ansiktsform, er ansiktet ditt merkbart lengre enn det er bredt. Din panne, kinnben og hake er alle like i bredde, og haken din har en avrundet form. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som skaper en illusjon av bredde.

Kjendiser med lange ansiktsformer: Alexa Chung, Molly Sims, Joan Smalls, Liv Tyler, Sarah Jessica Parker, Maggie Q 

I slekt: De beste (og verste) Bangs for Long Face Shapes

Hjertet ansiktet

Hvis du har et hjerteformet ansikt, har du enke's topp og spisse hake. Din panne eller kinnben er den bredeste delen av ansiktet ditt, og taper ned til en smalere kjeve. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som de-understreker den brede pannen, og skape en illusjon av bredde på kjevelinjen. 

Kjendiser med hjerteansiktformer: Kat Graham, Alyson Hannigan, Blake Lively, Kourtney Kardashian, Kerry Washington, Cote de Pablo

I slekt:De beste (og verste) Bangs for hjerteformede ansikter

The Square Face Shape

Hvis du har en firkantet ansiktsform, har du en firkantet kjeve og minimale kurver i ansiktet ditt. Ditt panne, kinnben og kjeve er omtrent like i bredde. Noen firkanter har ansikter som er så brede som de er lange, mens andre er lengre og mer rektangulære i form. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som myker kjevelinjen.

Kjendiser med firkantede ansiktsformer: Keira Knightley, Rosario Dawson, Angelina Jolie, Bella Heathcote, Olivia Wilde, Lucy Liu

I slekt: De beste (og verste) Bangs for Square Face Shapes

Diamond Face Shape

Hvis du har en diamantformet ansikt, er kinnbeinene den bredeste delen av ansiktet ditt, med en matchende smal kjeve og panne. Haken er spiss, men forskjellen mellom en diamant og et hjerte eller en omvendt trekant er at hårlinjen ikke er så bred. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som skaper illusjonen av et bredere panne og kjeve.

Kjendiser med diamant ansiktsformer: Camila Alves, Freida Pinto, Halle Berry, Ashley Greene, Vanessa Hudgens, Selma Blair

I slekt:De beste (og verste) Bangs for Diamond Faces

Den omvendte trekanten ansiktsform

Hvis du har en invertert trekantformet ansikt, er pannen din den bredeste delen av ansiktet ditt, og taper ned til en smalere, spisse hake. Forskjellen mellom en omvendt trekant og et hjerte er at hjerteformen har enke's topp. Den inverterte trekanten hårlinjen er enten rett over eller litt avrundet. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som de-understreker den brede pannen, og skape en illusjon av bredde på kjevelinjen.

Kjendiser med inverterte trekanten ansiktsformer: Scarlett Johansson, Rashida Jones, Jessica Szohr, Reese Witherspoon, Jennifer Love Hewitt, Chloë Moretz

I slekt:Den beste (og verste) Bangs for Invertered Triangle Faces

Pear Face Shape

Hvis du har en pære ansiktsform, er kjeften din den største delen av ansiktet ditt. Pannen og kinnene er begge smalere. For å balansere denne ansiktsformen, velg frisyrer og sminke som myker kjevelinjen og skape illusjonen av et bredere panne.

Kjendiser med pære ansiktsformer: Ellie Kemper, Kelly Osbourne, Sophie Ellis-Bextor, Jenna Ushkowitz, Ali Larter, Minnie Driver

I slekt:De beste (og verste) Bangs for Pear-Shaped Faces

Den ovale ansiktsformen

Ovale ansiktsformer er litt lengre enn de er brede, i likhet med formen på et egg, og kinnbenet er den bredeste delen av ansiktet. Kjeve og panne er avrundet, og sidene av ansiktet er litt buede og det er ingen skarpe vinkler. Den ovale betraktes som den "ideelle" ansiktsformen, og er også den vanligste.

Kjendiser med ovale ansiktsformer: Paula Patton, Sienna Miller, Camilla Belle, Jessica Biel, Jessica Alba, Katy Perry, Scarlett Johansson

I slekt:De beste (og verste) Bangs for Oval Faces

Konklusjon

Forhåpentligvis, ved å følge trinnene og referere til disse kjendiseksemplene, vil du'Vær mye nærmere å finne ut ansiktet ditt! Som sagt, mange av oss er kombinasjoner av to forskjellige ansiktsformer, men prøver å gå med den formen som er mest dominerende.

Enten du're en firkant, hjerte eller pære, husk at ALLE ansiktsformer er vakre. Denne kunnskapen bør bare hjelpe deg med å føle deg litt mer trygg på å velge ditt beste hårklipp, bangstil og sminke. 

Hold deg oppdatert på flere artikler om hvordan du skal jobbe med ansiktet ditt ... og i mellomtiden, fortell meg:

Hvilken ansiktsform er du?
Hva's din største utfordring med ansiktet ditt?

Leave A Comment

48 − 44 =