9 Øyenskygge feil du sannsynligvis gjør

Når det gjelder å gjøre sminke, er ingenting mer skremmende enn øyeskygge.

Jo, vi'bli tiltrukket av de lyse farger, rike teksturer og luksuriøs emballasje. Ut av alle sminke kategorier, det's sannsynligvis øyeskyggepaletter (som disse) som slår på hjertestrengen mest. De'Det er bare så fint!

Men å finne ut hva de skal gjøre med dem, nøyaktig "hvilke farger du skal bruke, og hvor mye, og hvor" helt sikkert en oppnådd ferdighet.

Selv kjendiser don'T alltid utmerke seg på det, som deg'Jeg vil snart sette pris på. Enten det's dårlig blanding, dårlig plassering, en tunghendt søknad eller feil farge (er) der'Det er mye som kan gå galt. 

Ikke rart, så mange av oss bestemmer oss for å bare hoppe over øyeskyggen helt! 

Men det ville være synd. Gjør rett, øyeskyggen er så transformativ: den kan definere øynene dine, gi polsk til sminkeutseendet ditt, forbedre øyenfargene dine og (hvis du vil bli dristig) endrer hele din vibe. 

Hvis du kan'Ikke bestill inn med en profesjonell makeup artist, de neste beste måtene å utvikle øyeskygge ferdighetssett er å:

  • a) sette til side litt tid til å leke hjemme med forskjellige farger, teksturer og applikasjonsteknikker, og 
  • b) observere kjendisfotografier. 

Venn, det er nøyaktig hvorfor jeg laget dette innlegget for deg i dag. Dykk inn og deg'Jeg får raskt en følelse av hva som ser bra ut ... og hva gjør det ikke't.

Her er de største øyeskyggefeilene å passe på. Den's en lang, så trekk opp en stol!

Ikke blander nok

Blanding er det viktigste.

Ofte, som skiller en ganske amatør-ser øyeskygge søknad fra en kjeve-slippende nydelig, profesjonell utseende en enkelt kommer ned til blanding. Eller ikke Blanding, etter hvert som mulig.

Her's hva jeg'Jeg snakker om, på Adelaide Kane:

Den's så bra. Med sin dempet vask av taupe-skygge kan vi'Jeg ser ikke noen harde kanter i det hele tatt. Fargeovergangen er helt sømløs. Så du merker faktisk hennes store brune øyne, ikke sminke. Jeg'Jeg er ikke sikker på hva hun har på seg, men Bobbi Brown Eye Shadow i Taupe vil gi deg dette utseendet, og er en fantastisk stiftfarge.

Her's et eksempel på flott blanding i en sterkere fargeretning på Ashley Benson:

Hvis denne skinnende rosa skyggen var't blended så perfekt, det kan lett se datert, klebrig eller overdone. Men igjen er det ingen harde linjer eller distraherende farger. (Merk: Måten det ender på vinkelen på ytre kantene er bevisst, og en veldig trendy ting å gjøre akkurat nå.) Denne fargen er fra Tom Ford Eye and Cheek Compact.

Noen ganger, du gjøre vil fargene bli konsentrert i et bestemt område, som Gigi Hadid har:

Selv om den svarte er i ett sted, er det's et bevisst, kunstnerisk valg. Kantene er supermyk, noe som gjør den intense fargen og den dramatiske formen mye mer brukbar. Blending letter også overgangen fra svart til champagne, så det gjør det ikke'Jeg føler meg ikke tøff.

Neste, la's ta en titt på noen ikke så stor blanding. Først opp, Aubrey Plaza:

UH oh. Vi kan tydelig se den avrundede formen av Aubrey Plaza's lysebrun skygge & # x2014; og vi burde ikke't. Øvre kanten er bare altfor åpenbar.

Taraji P. Henson har et lignende problem:

Denne gangen er rundheten i de indre hjørnene, i en lys, lys glans. Hvis bare det var diffust i stedet for en merkbar linje.

Noen ganger, det'Det handler ikke om forskjellige harde linjer, men bare en slurkaktig applikasjon. 

Ahna O'Reilly's skygge teksturer og former don'Det ser ut til å passe på begge deksene, og virker litt usammenhengende. Den's distraherende, og bare ikke'ikke se profesh. (Jeg tror blanding er et problem for henne, da leppeforingen trenger oppmerksomhet, også.)

Her er Sienna Miller med et par farger av farge:

Ok, dette er ikke så problematisk som de foregående eksemplene, men jeg føler fortsatt at mer blanding er nødvendig. Den brune (som er fra Charlotte Tilbury's Sofisticate Palette) er så mørkt og gjør det ikke'Ikke diffusere ut. Du merker definitivt skyggen før noe annet i ansiktet hennes.

For å bli ekspertblender trenger du de riktige verktøyene, så vel som tid til å bruke dem! Jeg foreslår at du investerer i riktige børster i stedet for å bruke de små svampapplikatorene som følger med pakken, som aldri gir gode resultater. 

Dette er de tre viktigste øyeskyggen børster du'vil du ha i sminkeposen din:

Den eneste gangen du don't vil blande er hvis du'Gjør noe super-grafisk som Lupita Nyong'o:

Du må kanskje også være Lupita Nyong'o å trekke dette av. Dette eksemplet handler om vinkler og kanter. Men vær forsiktig ... vanligvis kan bare profesjonelle makeup artister utføre med så presisitet.

Irland Baldwin gjorde en mykere, mer bærbar ta på samme idé:

Det er fortsatt den grafiske piggformen, men det gjør det ikke'Ikke gå over krøllen, og bronsefargen er mer tilgivende. Et gelformat som Tarte Clay Pot Vanntett Liner i Bronze eller NARS Eye Paint i Iksander ville være flott for dette, brukt med en vinklet børste. Du kan bruke et kort eller stykke tape for å få en skarp kant, eller rydde opp med en sminke etter å gjøre det mer presis.

Bruke for mye produkt

Øyenskygge er definitivt et av de områdene hvor folk har en tendens til å gå over bord. Røkt øyeavhengighet er et problem. 

Mørkere komplekser er bedre å trekke av sterkere, mer intens utseende, som pleier å være overveldende på lys hud. Men generelt er min mantra "mindre er mer." 

Jillian Rose Reed har et av de mer ekstreme eksemplene på tung skygge:

Selv uten ekstra berøring av grønt langs hennes nedre lash linje, ville dette være for mye.

Jenna Ushkowitz stakk også den på:

Heldigvis er blandingen god og fargevalgene er komplementære. Jeg gjør n't tror dette er en dårlig ide for en stor natt ute som nyttår's eve ... men du sikkert ikke'Jeg vil ikke være sportslig svart og sølv glitter skygger i dagslys timer.

Når vi snakker om glitter og glimmer, må vi snakke om utheving. Det har lenge vært vanlig sminkepraksis for å legge til et dab av en lysere, reflekterende øyenskyggefarge i de indre øynene for å "åpne dem opp". 

Sarah Hyland's utheving går langt utover det:

Som en kjendis makeup artist jeg nylig intervjuet fortalte meg: "Du burde ikke't kan se fremhevingen din fra tvers over gaten. "Høydepunkter handler om å etterligne måten lyset naturlig ville reflektere av sunn hud. Vår hud gjør ikke'Ikke gnist som en disco ball.

Dette er en grunn til at RMS Beauty's Living Luminizer har blitt et slikt kultprodukt. Jeg'Jeg har aldri funnet en mer perfekt og naturlig utseende.

Nå vil jeg vise deg noen mer positive eksempler, av kjendiser som har akkurat den riktige mengden øyenskygge.

Hvis vi're snakker indre hjørner, Bella Thorne's utseende forblir en av mine heltidsbilder:

Dette er ikke't effekten du'd kommer fra Living Luminizer; den's en bevisst fargestilling i skinnende gull. Men legg merke til hvor begrenset det er sammenlignet med Sarah Hyland's glitter. De to små blinkene av gull gjøre blikket. Ikke sikker på hva det er, men Stila Eye Shadow i Oasis kan gi deg et lignende utseende.

Så er det min nåværende skjønnhetskrem, Emilia Clarke:

Hun valgte en dempet varm grå og feide den superhelt fra øyenvipper til brynene. Hvor nydelig med den lyse oransje munnen. Poenget er at øyenskyggen din ikke gjør det'Jeg må ikke skrike for å være vakker. Ingen ord på hva denne skyggen er, men det nærmeste ville være Bobbi Brown Eye Shadow i Cement, en gråbeige.

Det blir sagt her's en forekomst av en celeb som fjerner mye øyenskygge på best mulig måte:

La det til Rooney Mara, ikke sant? Denne grunnen denne mye skyggen gjør ikke'Ikke se "feil", selv på hennes bleke hud, er på grunn av fargevalg, applikasjon og styling. Fet plummy lilla med berøringer av gull er en mote-forward combo, og ved å bære den med rent hud og hår skrapet tilbake, lar hun det uttale seg. Blandingen er ute av denne verden, og formen er tatt rett fra banen. Hvis du'Jeg er modig nok til å prøve det, Laura Mercier Baked Eye Color i Aubergine kan gjøre trikset.

Datert søknadsteknikk 

Jeg ser mye råd som flyter rundt for å gjøre et tradisjonelt røykfylt øye. De sier å sette en middels skygge over lokket, en mørkere farge i krøllen og en lys nyanse under pannebenet og i de indre hjørnene. Alle matte, selvfølgelig.

Ingen tvil om deg'har jeg hørt det før? Vel, jeg vil oppfordre deg til å kaste reglene ut av vinduet! 

Victoria Justice skal vise deg hvordan en slik "paint by numbers" -tilgang kan se datert ut:

Hennes øyenskygge er trygg, forutsigbar og ærlig, ikke engang smigrende. (De falske vippene og tungt fundament er aren'Det hjelper ikke'Det blir ikke gjort lenger, og hvis du'Jeg skal legge til en blek nyanse på tårkanaler, det må ha noen lysreflekterende egenskaper og ikke blek og matt.

Likevel, det's bedre enn kuttet krøllen. 

En kappekrok er en øyenskyggeteknikk som overdriver og definerer øyelokket. Den'Det er en teknikk som ble popularisert av drakkroner, og nå "uforklarlige!" Men de beste kjendis sminke artister vil ALDRI gjøre en på sine A-liste klienter. Se hvor hard og aldrende det ser ut på Laura Vandervoort? Den's er omtrent det motsatte av friske og enkle.

Samme ting med Cher Lloyd:

For meg sier denne øyeskyggen "Jeg dro til sminkeskole!" Igjen, det's veldig stiv, veldig maling av tall. Hvis du legger merke til kjendis sminke "som vi gjør på denne bloggen", vet du at verden's beste artister har mye mer brukervennlighet og kreativitet. Når du ser ut som du brukte tre timer med øyeskyggen, kan det't være en god ting.

Dette er hva jeg'Jeg snakker om, på Zoë Saldana:

Et slikt friskt og subtilt røykfylt øye. Litt skinn på lokkene, og en mørkere nyanse legger til definisjon nærmere lashlinjen. Jeg elsker det's alle tone-på-tone, som en naturlig forlengelse av hennes hudfarge.

Tekstur er også viktig, slik som Amanda Seyfried ser ut:

Shimmer moderniserer absolutt ethvert røykfylt skyggeutseende. Den's mer tilgivende enn matte nyanser, så er det lettere å søke på, og kan tas helt opp til brynene. Vi beveger oss også til mer monotone røykfylte øyne, og i lettere farger som grays og taupes. For shimmers elsker jeg Giorgio Armani Eye Tints, Marc Jacobs Twinkle Pop Eye Sticks og Chanel Illusion d'ombre.

For tungt over krøllen

Selv om en skarpe kuttekrans ser veldig datert ut, det's ikke å si at du shouldn'ikke definer din krone med øyeskygge.

Tross alt kan skyggingen gjøre øynene dine større, mer dramatiske og mer åpne (spesielt hvis du har hette med øyne og trenger å "falle" en krone).

Bare vær forsiktig med tyngden:

Cheryl Burke har mye plass mellom hennes penner og hennes krøll, så jeg får grunnen til å ta den grå skyggen så høyt. Jeg gjør n'Ikke vær så snill å bare over krøllen, men noe over det jeg foretrekker å være enten mykt diffust eller ikke der i det hele tatt. Og INGEN hvit høydepunkt under pannenhaler.

Isabelle Fuhrman er et fint eksempel på skygge som går akkurat nok over kransen:

Jeg liker hvordan dette følger formen på øynene hennes. Selv om kantene hennes er myke, er dette utseendet litt grafisk på grunn av monofarge. Også en god for hette med øyne!

Den's også moderne for å ta en lysere, glitrende farge helt opp til brynene:

Hvor vakkert er denne gullgrå øyenskyggen, OMG! Dette fungerer på Emma Stone fordi fargen er bare noen få nyanser mørkere enn hennes blonde hår. Noen ganger ignorerer crease problemet helt og fremst veien. Du kan få denne utseendet ved lagring Surratt Beauty Artistique Øyenskygge i dore over en varm grå som Urban Decay Eyeshadow i sopp.

Eller enda enklere:

Marion Cotillard gikk for den enkleste løsningen av alle, en ren skimrende skygge nær hennes hudtone. Umulig å ødelegge seg. Gjøre opp for evig Aqua Matic i Satiny Kjøtt-farget Rosa S-52 ville gi deg den samme effekten.

For tungt under øynene

For noen år siden pleide det å være deg'd sett aldri øyenskygge under øynene dine. Det var bare et produkt for de øvre dekslene.

At's endret nå, som en av de største trender i øyesminke er en 360 grader søknad hele veien rundt øyet.

Problemet er, noen ganger som kan trekke ned ansiktet ditt, gi deg mørke sirkler og få øynene dine til å se mindre ut.

Som du kan se, hadde Emmy Rossum et anstendig skinnende røyket øye på gang. Men da la hun stroke med svart skygge under de nedre lash linjene. Den lukker øynene og legger vekt på posene under.

Elisabeth Moss gjorde en stor vask av ren, sotaktig skygge:

Mens jeg setter pris på den feilfri blanding, ønsker jeg at hun ikke gjorde det'Ikke ta den under øynene. Det får dem bare til å bli sunket og som hun har't sov i dager! 

Til slutt er det Jennifer Lopez og hennes bisarre nye applikasjonsteknikk:

Jeg gjør n'Jeg vet ikke hvor dette kommer fra, men hun gjør det mye! Den's 360 graders ide på steroider.

Dette er mer hva du vil gjøre:

Takk, Keira Knightley. Hennes lilla skygge går helt rundt øynene hennes og opp til hennes krone, men åh, hvor godt er det blandet! Linjene er ikke for tykke eller for skarpe, og de gjør ikke'Ikke dra ned ansiktet hennes eller skape områder av mørket. Bra gjort! Den's definitivt en Chanel farge, muligens fra 228 Tissé Cambon palett.

For tungt på de indre hjørner

Så foruten å ta skyggen under øynene, der's annen applikasjonsteknikk som dukker opp i det siste. Den's å dab en farge i øynenees indre hjørner.

Ideen er ikke å etterligne lys eller få det til å se naturlig ut i det hele tatt. Den's mer bare en ny ide for konsentrert fargeplassering.

Og mann, kan det noen gang gå galt?

Problemet med januar's grønne øyeskygge er det's gjør øynene hennes så nært sammen. Ganske bra, ikke sant? Også der's det problemet vi allerede snakket om om øyenskyggen under øynene hennes var for tung. 

Mayim Bialik er et mindre dramatisk eksempel:

Jeg gjør n'Jeg husker at hun hadde lilla øyenskygge, men det's veldig nær nesen hennes. Effekten er rotete, og igjen gjør det at øynene ser nærmere sammen.

Så er det folkene som don't legger en mørk farge i sine indre hjørner, men i stedet bli gal med lys glitter:

Jamie Chung er en av dem. Den lilla gnisten er så grusom, og den gir billigere utseende.

Også Kellie Pickler:

Kunne hun ha på seg noe gulløyeskygge? Vi får poenget ditt, Kellie. Høyt og tydelig.

Her's en måte å gjøre de indre hjørnene som er så mye mer elegant og smakfullt:

Kristen Stewart valgte en glitrende hvit, så det'Det er ikke som dette utseendet handler om å være naturlig. Men lysheten i fargen åpner virkelig øynene og gjør dem gnisten. Den brukes også i bare en dab rett ved tårkanaler, og blandes ut over hennes øvre og nedre lash linjer. Fullkommenhet! Fargen er Make Up for Ever Artist Eyeshadow i Pearl.

Matcher din øyenfarge

Jeg'Jeg er ikke en fan av fargeregler, som hvis du har en bestemt hårfarge eller hudfarge, må du begrense deg til visse sminkefarger. Hvor's det morsomme i det? 

Men det er en ting å huske på når det kommer til øyenfarge og øyenskygge. Når du får dem til å matche nøyaktig, kommer folk til å legge merke til sminke først, deretter øyefarge. (Brune øyne er unntaket, de kan ha hvilken som helst farge.)

Ta Darby Stanchfield, for eksempel:

Hun har allerede skumle fargede kontakter som gjør henne ikke favoriserer. Men det's den isete blå øyeskyggen som tar først oppmerksomheten din. Hennes øyenfarge er ikke't gjør uttalelsen her i det hele tatt.

Carla Gugino gjorde det samme i grønt:

Hun har en så unik øyefarge, men det's overskygget av den jevne mer unik øyeskygge. Jeg'Jeg har aldri sett noen som har på seg denne skyggefargen, faktisk.

Her's hva du ville gjøre hvis du ønsket å understreke blå øyne:

Ikke sant? Dakota Johnson's myk coppery brun skygge er motsatt av hennes blå øyne, så det's hva bringer dem ut. Paletten som ble brukt var Lancôme's Color Design Shadow & Liner Palette i Kissed by Gold.

Det motsatte på fargeskiven til grønt er lilla:

Jeg'Jeg er forelsket i dette Dianna Agron-utseendet, som er ganske fet, men kan også fungere i en dempet plomme. Selv om hun har en lys farge, har den det's konkurrerer ikke med øynene hennes's forbedre dem. Dette er NARS Eye Paint i Tatar med Make Up for Ever Aqua Eyes i Lilla 11L.

Bruke for mange farger

Så dette neste handler om å bruke farge på en smigrende måte. Kreativ er flott, men der'Det er en fin linje mellom kreativ og clownish. 

Som jeg sa, flyttes vi til mer monotone skyggeutseende i stedet for flere farger samtidig.

Så regnbueøyet er sannsynligvis ikke noe du vil prøve hjemme:

Mae Whitman ... nei.

Alicia Witt gjorde en litt mindre cray versjon:

Men det's er fortsatt to åpenbare blunder av chartreuse på ytre kantene av lommene hennes. Jeg tror vi kan være mye subtilere om det.

Ta Angie Harmon, for eksempel:

Hun gjorde et regnbueøye, men det virker fordi fargene er myke, metalliske og godt blandede. Ingenting hopper ut som å være for konsentrert eller dristig mot huden hennes.

En annen flott (og enklere!) Måte å involvere farge på, er hva Joan Smalls gjorde her:

Hennes øvre lokk er veldig nøytrale, en kombinasjon av taupe-skygge og en myk gylden glans. Men bourgogne under hennes nedre lash linjer tar det til et helt annet nivå. Veldig kul, men likevel bærbar, hei? 

Charli XCX innlemmet bare en dristig farge i et ellers nøytralt utseende:

Den'er din standard røykfylt, men med en oransje-gullskygge dabbet bare på tårkanaler. Med røde lepper og bronsehud, det's en morsom touch! Og mindre forutsigbar enn en champagne høydepunkt.

Selvfølgelig, hvis du virkelig ønsker å gå for den og ha en skyggefull, uvanlig skyggefarge, så tenker jeg noe som Barbara Palvin's søknad er veien å gå:

Jeg elsker den enkle skyggen helt opp til brynene, og rengjør frisk hud overalt. (Men kanskje må du være en supermodell som Barbara å trekke av denne tinnet, en kombinasjon av appelsiner fra L'Oréal Paris Color Riche Eyeshadow i Hollywood-ikonet og hva som skjer i Vegas!)

Ikke balansert med resten av sminke

Det siste poenget jeg ønsket å gjøre om øyeskygge er at uansett hva det må vurderes i forhold til resten av sminke, hår og til og med antrekk.

Balanse er nøkkelen. Du vet at regelen om å ta et tilbehør av før du drar ut døren? Jeg tror det samme gjelder for sminke. Hvis øyeskyggen din er sterk eller fargerik, gjør du det ikke't trenger like intens leppestift, rødme, øredobber, etc. (Selv om det er unntak, som jeg'får du om et minutt.)

Christina Aguilera er kanskje den verste lovbryteren jeg kan tenke på når det gjelder dette:

Herregud! Hver feil jeg snakket om er her på ett ansikt. Med mørk tung skygge, røde lakkede lepper og vanvittig kontur, kan du virkelig'Ikke fokus på noen funksjon. Er det en faktisk levende, pustende person under her?

Dette er et mindre ekstremt eksempel på at øyeskyggen ikke er i balanse med resten av sminke:

Ingen anelse om hvem dette er, men kan du tro på henne'er bare 16? Alt produktet gjør henne ser mye eldre ut! Jeg gjør n'Jeg elsker øyeskyggen fargene eller søknaden til å være med, men hvis de var paret med fersk, dyster hud og blanke lepper, vi'D har en sjanse til å slåss. 

Tillat Léa Seydoux å vise oss hvordan det's gjort:

Hennes dramatiske glitrende marineblå og sølv er gitt søkelyset mot frisk hud, ren lip gloss og forsiktig spylte kinn. Ingenting konkurrerer med skyggen. Dette er Lancôme Hypnôse Doll Eyes Palette i DO4 Lumière d'Azur, som ikke lenger er tilgjengelig, men Burberry Complete Eye Palette i No. 20 Slate Blue vil være lik.

Men du, du't må alltid velge mellom sterk øyenskygge eller sterk leppestift:

Olivia Wilde's se her er et av de største eksemplene på å understreke øyne og lepper samtidig. Noen grunner virker det: hennes hud er veldig frisk; der's knapt noen rødme, skyggen er sterk, men ikke supermørk; og skyggen har en skinnende, lysreflekterende tekstur. Dette var Yves Saint Laurent Ombres Duolumières Tofarget Eye Shadow Duo Palette i No. 1 Heavenly Beige / Astral Brown, som ikke lenger er tilgjengelig. Jeg ville prøve NARS Duo Eyeshadow i Belissima. 

Kerry Washington gjorde noe på samme måte, bare i en lysere palett:

Ikke i hennes falske vipper, men det jeg elsker er parring av glitrende myk grønn skygge med en like glitrende rosa leppe. De matcher i intensitet og er helt balansert. I tillegg er fargeparingen så mye mer unik enn den vanlige kombinasjonen av grå eller brune smokier med naken lepper. For denne skyggenfarge kan du prøve Buxom Eyeshadow i No Faux.

Å pakke inn, her's en av de beste øyeskyggen ser ut som om jeg, etter min mening:

Igjen, helt balansert. Men selvfølgelig er konteksten nøkkelen "Emily Blunt hadde dette til Met Galaen som hadde et punk tema. Den grafiske formen og hetrosa fargen mot hennes naturlige hudtekstur og definerte vippene er utrolig kule, og vil være i årene som kommer. Ironisk nok er det'er ikke engang øyeskygge ... det's NARS Satin Lip Pencil i Jardin des Plantes og NARS Powder Blush i Desire. Så ja, du kan helt prøve leppe og kinnfarger på lokkene dine hvis du vil!

Konklusjon

Nå, etter å ha sett på disse kjendiser, bør du ha en veldig god ide om de vanligste øyeskyggefeilene der ute. Ja, der'Det er mye som kan gå galt fra å ikke blande seg nok til å bruke for mye til å sette det på feil sted.

Likevel gjør ikke øyeskyggeprogrammet det'Det må ikke være hard. Den's bare ikke sant at du trenger mye produkt eller en komplisert teknikk for å se bra ut. Faktisk tror jeg deg'Jeg er enig i at noen av de enkleste utseendet her er de ferskeste og peneste.

Når det er sagt, hvis det er en ting, håper jeg å se mer av det's kreativitet! Jeg ville elske at folk skal se på den røde løperen og rullebanen for deres øyeskyggeinspirasjon, i stedet for å kopiere den daterte, "one size fits all" sminkteknikker som sirkulerer i visse YouTube- og Instagram-sirkler.

Jeg håper disse eksemplene gir rikelig med inspirasjon for øyeskyggeeksperimentet hjemme! Fortell meg:

Hva synes du er den verste øyeskyggefeilen?
Hvilken av disse kjendiser ser best ut?
Er det noen øyenskygge teknikk du ønsker du kunne trekke av?

Leave A Comment

40 − 39 =