6 av de vanligste Lip Balm Ingredients som forårsaker tørre lepper

I de siste månedene har jeg'Jeg har kjempet det galeste, mest irriterende tilfellet med tørre, stramme, smertefulle, peeling lepper. Litt av et problem når jobben innebærer å ta bilder som dette.

I første omgang skyldte jeg det på et helt naturlig leppeprodukt jeg'd har blitt testet. 

Men da skjønte jeg at leppene mine var fortsatt et rot, selv når jeg ikke hadde det'Ikke brukt det i uker. Faktisk kunne jeg ikke'Ikke engang å peke på noen leppebalsam eller leppefarge som kilde, siden jeg'Jeg skifter dem hele tiden til denne bloggen. Uansett hva som var i min rotasjon, hadde jeg fortsatt lekkede lepper.

Så da ble jeg overbevist om at jeg hadde en slags vitaminmangel. Som ville være rart, fordi jeg jevnlig sporer ting i Cron-o-meter og vanligvis rammer eller overgår hvert næringsmål.

Til slutt, for noen uker siden, skjønte jeg det ut. Jeg er allergisk mot ... vitamin E! Og muligens flere andre ingredienser som ofte finnes i leppebalmer. 

Som det viser seg, inneholder mange leppeprodukter allergener og irriterende som ender opp med å fortsette de svært problemene vi har'Prøv å behandle: tørrhet, peeling, sprekker og flaking. Insane, ikke sant? 

Hvis du også har lidd av lekkede lepper som ikke gjør det'Det synes aldri å gå vekk, en av disse ingrediensene kan være skyldige:

1. Vitamin E

Omtrent hver leppebalsam etikett jeg'Jeg har sett på noen form for vitamin E. En tykk, klebrig olje, du'd-figuren ville det være den perfekte leppens hydrator. Men det's ikke for alle. 

Denne studien på dermatologisk kirurgi viste at 33 prosent av pasientene utviklet kontaktdermatitt fra å bruke aktuelt vitamin E. Kontaktdermatittinstituttet viser også vitamin E (dl-alfa-tokoferol) som en av de mest vanlige allergenene. De har et helt faktaark på den, så vel som denne videoen:

Noen av måtene E-vitamin kan vises på en leppebalm's ingrediens etikett inkluderer: naturlig vitamin E olje, tokoferol eller tokoferylacetat. Det kan være menneskeskapte eller avledet fra planter, men i motsetning til populær mening kan begge former være allergeniske. 

Én grunn til at det tok meg så lang tid å finne ut at vitamin E var kilden til mine lekkede lepper, er fordi jeg brukte en helt naturlig vitamin E olje hver kveld som leppefukteren min. Det gjorde det ikke'Det skjer ikke selv at det kan være allergifremkaldende! Det var bare gjennom en fullstendig eliminering, det vil si ikke å sette noen produkter på munnen min i en hel uke, at jeg kunne identifisere kilden. 

Nå vet jeg at min naturlige vitamin E-olje er avledet fra soya, så det er mulig at soya er det jeg virkelig reagerte på. Men siden tokoferylacetat, er det syntetiske vitamin E, betraktet som jevnt mer allergifremkallende på EWG's database, tror jeg jeg'Jeg skal bare holde seg borte fra alle typer vitamin E fra nå av. Med mindre det'Det er ganske langt ned på ingredienslisten, det vil nok irritere meg.

2. Castorolje

Castorolje er en annen tykk, viskøs væske, og hvis du ser det'er funnet i en rekke mange leppeprodukter. Utledet fra frøene til Ricinus communis plante, består den av om lag 80 til 90 prosent ricinoleinsyre.

Problemet med ricinoleinsyre er at det kan være et allergen, noen sier til og med, den viktigste bak chapped og betent lepper. Denne kontaktdermatittstudien viste at ricinoleinsyre var det vanligste kontakt allergenet, som utgjorde 54 prosent av kontaktchelitt.

Ingen av dette overrasker meg, vurderer min svært traumatiske erfaring med ricinusolje og oljerensingsmetoden. Ikke bare er det ekstremt tørking, men jeg mistenker at min forferdelige reaksjon startet som kontaktdermatitt, som lot meg sårbare for infeksjon ... og til slutt ble til fullverdig akne. jeg kan'Ikke vær sikker på om ricinusolje er et problem på mine lepper eller bare ansiktet mitt, men jeg vil alltid se på det med dyp mistanke!

Den's mindre sannsynlig, men andre oljer i leppebalmer, som kokos, oliven og mandel, kan også være allergener.

3. Bivoks

Jeg gjør n'jeg mener å peke fingre på bestemte merker her, men den som kommer til å tenke når du tenker på bivoks leppebalsam er åpenbart Burt's bier. Ifølge Dr. Cynthia Bailey, det's produktet hun ser de fleste problemer med.

Problemet er propolis som blandes inn med bivokset. Propolis er en slags "lim" som bier gjør fra tre og planteharpikser for å fylle ut mellomromene i deres elveblest. Ifølge denne Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences-studien, synes det å være en av de hyppigste kontaktfølsomhetene, med mulige reaksjoner inkludert chelitt og peeling lepper.

Jeg antar det var derfor jeg gjorde det'Jeg har sprøytenarkomanen over den opprinnelige Burt's Bees lip balms! De syntes aldri å jobbe for meg, så sannsynligvis har jeg litt mindre følsomhet. Jeg'Jeg er allergisk mot honning, så jeg'Jeg er sikker på at det er noen kobling med bier og bieprodukter generelt. Synd, så trist!

4. Lanolin

Lanolin er et voksaktig stoff som utskilles av oljekirtler av sauer, slik som dette fella under. Den brukes i leppebalmer som kultfavoritt Lanolips på grunn av dets svært mykgjørende egenskaper og evne til å forhindre vanntap.

For de som er aren't følsom, lanolin kan være flott. Dior creme Abricot inneholder for eksempel lanolin og er min mest favoritt cuticle krem ​​i verden. (Jeg hører noen mennesker selv bruker at på deres lepper!)

Imidlertid mangler lepper oljekjertler og kan være mer reaktive overfor det. Dr. Sharon Jacob anser lanolin en "signifikant sensibilisator" og på "A-List" for toppallergener. Her's hennes vid:

Hvis du søker etter "Lanolips allergi", synes det å være ganske mange som kan'Ikke bruk lanolin.

5. Dufter og smaker

Det bør ikke komme som en overraskelse at dufter kan være allergener. Man ville tro at parfymer ikke ville ha noe sted i våre leppebalmer, men ofte brukes de til å maskere ubehagelige lukter fra andre kjemikalier, eller for å legge til smak. 

Kontaktdermatittinstituttet har identifisert to parfymeblandinger "liste ett og liste to" som er problematiske, inkludert geraniol, citronellol og cinnamaldehyd. Disse kan stamme fra plante-, dyre- og syntetiske kilder, så bare fordi en leppebalsam er 100 prosent naturlig betyr det ikke at det er fri for potensielt allergifremkallende dufter.

Peppermynteolje er en av de verste lovbryterne. Denne dermatittstudien testet følsomheten for propolis, lanolin, kokosnøttolje, mandelolje, peppermynteolje og vitamin E. Av alle disse tingene ble peppermynteoljen vist som den mest sannsynlige skyldige hos pasientene' akutt kontaktdermatitt. 

Andre duft / smaksingredienser å passe på inkluderer mentol, kamfer, eukalyptus og limonene.

6. solkrem

Hvis du'Vær spesielt ivrig etter at du alltid har på seg SPF på leppene dine, det kan være årsaken til kronisk chapping, i hvert fall hvis du'Bruk igjen produkter som beskytter mot kjemikalier, ikke mineraler. Studier som denne i Photodermatology, Photoimmunology & Photomedicine har identifisert kjemiske solkrem som årsak til allergiske hudreaksjoner.

Oksybenzon (også kjent som benzofenon-3), oktinoxat, avobenzon, oktisalat og oktylkrylen er de vanskelig å uttale ordene som kan unngås på etikettene dine.

I stedet velger du leppebalmer med mineralsolker som sinkoksid og titandioksid, som ikke burde't gi deg noen problemer.

Hva å gjøre hvis du mistenker et allergen

Hvis du er allergisk mot en ingrediens, bør tegn som tørrhet, tetthet, flak og peeling, vises innen få dager etter at leppene dine kommer i kontakt med det. Det er imidlertid også mulig å utvikle en allergi mot en ingrediens du'har vært utsatt for mange ganger før. (En annen grunn jeg ikke kunne't finne ut min vitamin e ting Jeg'Jeg har brukt den oljen i to år tidligere!)

Den eneste virkelige måten å identifisere allergener er ved eliminering. Når chapping oppstår, og det gjør det ikke'Det ser ut til å ikke reagere på leppebalsam (heller ikke du har brukt utallige timer ute i tøft vær), så bør du slutte å bruke alle leppeprodukter i minst en uke eller mer, slik at leppene dine kan helbrede. 

Neste, gjenta hver ingrediens tilbake, en etter en, og se om det forårsaker noen reaksjon. jeg vant't løgn ... denne delen er utfordrende, siden mange hvis ikke de fleste lip balms inneholder en blanding av ovennevnte allergener.

Lip Balm Anbefalinger

Tydeligvis er dette svært subjektivt, men noen leppebalmer å vurdere inkluderer:

Du kan bli fristet til å gå for produkter tungt på petrolatum, mineralolje eller rent vaselin. Dessverre kan de fortsatt tørke, fordi de låser andre irriterende stoffer dypt inn i huden, og samtidig blokkerer luft og fuktighet. Som forklart her, har jeg også alvorlige problemer med petroleumderivater generelt: visse komponenter kan't bli metabolisert når de er absorbert i kroppen, og de er bare så utbredt i skjønnhetsindustrien fordi de er skitt billig! Flerumettet (PUFA) oljer aren'heller ikke ideelt, av disse grunner. 

Når det er sagt, jeg helt får at du kanskje må stole på en petroleum eller PUFA balsam, bare for å få kortsiktig lindring "Jeg vet at jeg har!

Konklusjon

Hvis det er'er noen andre der ute som kan være så forvirret som jeg var over et kronisk tilfelle av hakkede lepper, håper jeg denne listen hjelper deg ut. Som jeg sa, begynte jeg virkelig å tenke jeg hadde skjørbuk eller noe (hehe), siden det er så mange artikler på nettet om kosthold som er årsaken til stygge chapping. Det viser seg at problemet var ganske enkelt, og det tok meg en stund å diagnostisere det som darned vitamin E! 

Med denne listen over de vanligste allergenene, bør du kunne finne ut ting mye raskere. Fortell meg:

Får du kroniske hakkede lepper?
Kan du være allergisk mot ett av disse ingrediensene?
Hva er dine favoritt leppebalmer?

Leave A Comment

32 − 24 =