Индийски татуировки на слонове – символизъм и идеи за дизайн

19

Индия е страна с богата култура и дълга история, която допринася за развитието на изкуството на татуирането. Тук се отделя особено внимание на слона, който се отнася до святото и най-почитаното животно. Образът на това голямо създание обхваща много вярвания, асоциации и представителства.

 • Най-известният звяр в индийската митология е бял слон Airavata. Индусът вярва, че е предшественик на всички слонове, които държат Земята на гърба си. Животното символизира дъжд и плодородие, както и в басните, това е животно, изпълнено с божествеността на гръма - Индра.
 • Друго възхищение е митичното същество Ганеша, бог на знание, просперитет и добър късмет. Тя е изобразена със слонова кост, човешко тяло и голям корем. Божеството има четири ръце и един мене. То помага на хората да намерят велика мъдрост и щастие, за да се справят с човешките страсти.
 • Почетното място е адресирано до бял слон в будизма. Според една легенда, бял слон дойде при красива Мая в сън и й каза, че скоро ще даде на света Господ Буда. Днес тя е свързана с целомъдрие, доброта и духовно познание.

Значението на индийския символ на слон

 • Силата и силата. Това огромно същество е едно от най-силните животни в света. Дори помпозните индийски управители се качиха на слонове, защото те можеха да поверят живота си само на тях, затова той въплъщава отдадеността и върховната сила.
 • дълголетие. Звярът е истински дълъг черен дроб, живее до 70 години и тази особеност винаги е възхищавала хората, които го възприемали като символ на безсмъртието.
 • Достойнство, спокойствие и разузнаване - са свързани със слон и се предполага, че са основните качества, които характеризират един добър владетел.
 • Мъдрост, търпение. За да бъдеш господар на света, е важно да бъдеш благоразумен, да можеш да понесеш трудности, да не се поддаваш на емоции и да имаш силна воля. Индианците се надяват, че всички тези особености се комбинират в слонове.
 • Успех и щастие. Ганеша се обожава като Бог на щастието. Това божество може да донесе успех в бизнеса или във всяко друго предприятие.

В допълнение към споменатите по-горе значения, хората непрекъснато изследват значенията на животното неуморно. индийският слон прави следните сетива:

 • семейни ценности;
 • майчинството;
 • нежна любов;
 • преданост;
 • доброта.

Повече значения и идеи за татуировка на слонове можете да намерите в The Wild Tattoo, уеб блог, посветен на татуировките на животните.

Удивителните идеи на индийските татуировки на слонове

Индийските татуировки на слонове са много убедителни, служат като декоративно украшение и олицетворяват лоялността, силата, мъдростта и дълголетието. Друга важна фигура е божеството Ganesha, което е изобразено със главата на слона и човешкото тяло. То носи добър късмет, щастие и премества препятствия. Така че, ако имате нужда от незабравим модел слон, изберете най-привлекателния вариант от този връх!

1 symmetrical elephant tattoo on back

1. Симетричното изображение на слон на гърба. Тази живописна глава на слон с голям ситен лотос върху нея се извършва симетрично на горната част на гърба. Дизайнът е измислен за тези, които искат да придобият мъдрост и знания, да подобрят финансовото състояние и да постигнат успех.

източник

2 black elephant head in geometric style on leg

2. Прекрасният дизайн на крака на слон. Черното и бялото изображение на главата на слона се нанася върху крака. Тя е украсена с множество модели в индийски стил, сред които красивото цвете може да бъде забелязано. Ако се интересувате от природата, любовта при пътуване, това е вашият вариант със сигурност.

източник

3 blue and grrey elephant tattoo with feathers on rib cage

3. Слонът с богата финес на гръдния кош. Тази татуировка представлява така изключителният модел на слона на гръдната клетка. Голямо изобразяващо животно с голям глобус на главата си носи дреха със скъпоценни камъни и пера от пауни, която е национална птица в Индия. Тази колоритна живопис означава свободна мисъл, творчество и откритост.

източник

4 Black and white symbolical elephant tattoo with lotus

4. Символично тълкуване на белия слон. Този черно-сив модел на слон със знак на челото му означава цялата вселена, а лотосът в багажника въплъщава красота, просперитет и плодородие. В случай, че искате да постигнете много висока точка на еволюцията на съзнанието и духовното освобождение, това определено е ваш избор.

източник

5 Bright perfection head of elephant tattoo on the hip

5. Ярко съвършенство на тазобедрената става
Акварел мастило дава изключителен външен вид на този индийски слон татуировка хип. Тъмносин слон с пробити уши, носещ златна корона, може да е знак за добър късмет, мъдрост и успех.

източник

6 Cute baby elephant tattoo

6. Сладък дизайн на бебето слон
В Индия един слон е свещено животно, което държи вселената на гърба му. Този сив слон със сложен модел държи розово цвете в багажника си, което може да застане пред идеята за личностно израстване, стабилност и хармония.

източник

7 Royal greatness elephant head tattoo with red feathers on the hip

7. Кралско величие на бедрото
А пухкав слон с бижута и листа плюс зашеметяващ аксесоар - 3D червени и бели пера правят доста красиво мастило за бедрата. Това е за мощни хора с вътрешно спокойствие.

източник

8 Black and white Indian sacred animal on the half sleeve

8. Черно и бяло индийско свещено животно на половин ръкав
Сив волуметричен слон на долния ръкав с червен индийски знак изглежда впечатляващ. Въртенето около животното и огромното украшение на главата му може да символизира пречките, които човек може да преодолее.

източник

9 Alluring elephant head tattoo on the thigh

9. Звяр на животните на бедрото
Това черно мастило на бедрото показва величествен слон, украсен с традиционна индийска декорация. Ако видите тази татуировка - бъдете сигурни, че собственикът е балансиран и мъдър.

източник

10 Magical elephant tattoo on the hand

10. Магическо изображение на слон върху ръката
Подробно племенно мастило изобразява богато украсен слон, изображението се простира върху цялата ръка и фигурата на багажника покрива средния пръст. Всъщност, животното, носещо индийски триедин, показва многостранен човек, който е създател и разрушител на собствената си съдба.

източник

11 Adorable black and gray elephant on the forearm

11. Очарователен черен и сив слон на предмишницата
Следващото мастило, разположено на предмишницата и изпълнено в класически татуировки - черно и сиво. Тата изглежда много женствена благодарение на красивите бижута на главата на слона!

източник

12 Colorful elephant on the thigh

12. Колоритен слон на бедрото
Още един много богат на ярки цветове татуировка на главата на слона. Мастилото, разположено на бедрото, но можете да направите такова мастило на всяка част от тялото си. Слонът е символ на мир и приятелство, дълголетие и мъдрост, преданост и вътрешна сила и затова тази татуировка ще бъде мощен талисман за вас.

източник

13 Fabulous elephant tattoo on the body

13. Удивителна татуировка на слон на тялото.
Следващият дизайн на тата е идеален избор за уверени жени. Благодарение на разнообразието от ярки цветове, мастилото изглежда прекрасно и привлекателно. Тази работа ще бъде красива украса на вашето тяло!

източник

14 Black and gray tribal elephant on the ribs

14. Черно и сиво слонче на ребрата.
Това мастило е разположено върху ребрата и е представител на смесването на два различни татуировки - "Linework" и "Blackwork". Слона - символ на силата и прозрението, той се вписва в силно желаещи и самоуверени хора.

източник

15 elephant tattoo on dotwork technique on the thigh

15. Слоят "Dotwork" на бедрото.
"Dotwork" е много популярен стил в днешно време, но в същото време татуировката в тази техника е сложна и изисква специфични умения и способности. Ако искате да се откроите от тълпата - това слонче на бедрото е това, от което се нуждаете!!

източник

16 Colorful elephant tat on the inner arm

16. Сладък слон на вътрешната ръка.
Тук има малка, но красива слонова кост, разположена на вътрешната ръка. Това е добър избор за тези, които не обичат да показват на всички. Това мастило е просто смислен талисман, който лесно можете да се скриете под дрехите.

източник

17 Gray perfect elephant head tattoo on the ribs

17. Сиво татуировка на главата на слон на ребрата.
Мастилото на главата на слона, украсено със синия сапфир, има дълбоко значение. Сапфирът, както и слонът, означават развитието на духовни ценности, мъдрост, целомъдрие, справедливост и търсене на истината. Това мастило се намира на ребрата и се вписва както при мъжете, така и при жените.

източник

18 Pretty elephant tattoo on the ribs with precious stones

18. Доста татуировка на слон по ребрата.
Тук е много колоритен и ярък татуировка дизайн, който се изпълнява на ребрата! Мастилото е доста голямо и богато на ярки цветове. Благодарение на тези функции, няма да ви оставя без наблюдение!

източник

19 Plain elegance elephant tattoo on the hip

19. Обикновена елегантност на тазобедрената става
Това удивително парче на бедрото показва сив слон, който е богато украсен с бижута, поради правилните нюанси, картината изглежда обемна. Като правило хората с този образ имат чувство за чест, суверенитет и тенденция да бъдат лидери.

източник

20 Offbeat elephant picture on the back

20. Неподходяща снимка на слон на гърба
Тази забавна извадка от татуировка на слонове се поставя на гърба. Моделът е сложен, тъй като обхваща геометрични фигури: монохромен и жив, направен в различни стилове. Тук добронамереният слон с повдигнат багажник е знак за късмет.

източник

21 Superior Indian elephant on the thigh

21. Индийски слон на бедрото
В Индия един слон е свързан с могъщата Индра, той е символ на духовно равновесие, имперско достойнство и дискретност. Това пушено мастило на бедрото изобразява един възвишен слон, облечен в индийски козметика, татуировката се носи от мощна личност.

източник

22 Elephant head tattoo in different styles on the thigh

22. Привлекателно сливане на стилове по бедрото
Съставът на цветовете и стиловете в тази хип-татуировка удари! Сивият слон изглежда реалистичен на фона на пъстри фигури, направени в стила на хиндуистите. Това е идеално за женски, тъй като показва плодородие.

източник

23 Indian lucky elephant tat on the hand

23. Индийски късмет чар на ръка
Това уникално произведение на ръката показва украсен слон с традиционен индийски знак на челото, иконата на ръка върху показалеца е забавна подробност. Татуирането е за истинско чувство на внимание.

източник

24 Bizarre splendor elephant head tat on the half sleeve

24. Странно великолепие на половината ръкава
Сюрреалистично колоритно татуировка покрива половината ръкав, слонът има много украшения на главата и факел в багажника. Символизмът разкрива идеята за просперитет, самоусъвършенстване и изключителен късмет.

източник

25 Gorgeous Indian god of prosperity side tattoo

25. Индийски бог на татуировка от страна на просперитета
Това сложно татуировка, залепено отстрани, създава 3D ефект! Шедьовър описва бог Ганеша на фона на една сложна рамка. Това божество е бизнес патрон, така че собственикът на татуировката разбива всички пречки по пътя към успеха.

източник

26 marvelous elephant tattoo on the half-sleeve

26. Удивителната татуировка на слон на половин ръкав. Тази огромна глава от слонове с извит багажник покрива горния ръкав. Животното е изобразено в най-добрите индийски традиции: оранжевите декорации на главата и шията му предават кралското великолепие и чест. Червеното петно ​​зад звяра прилича на слънцето и показва просперитет и жизненост.

източник

27 symmetrical elephant underboob pattern

27. Симетричният модел на елегантен подлак. Изображението на небето винаги изглежда изразително и грандиозно и тази черно-бяла татуировка не е изключение. Главата на слона с голяма мандала в центъра символизира защитата и духовната цялост. Така, това създание ще служи като талисман от всички неприятности.

източник

28 realistic elephant tat on leg

28. Реалистичният дизайн на крака на слон. Тук е невероятният вариант на огромен възрастен слон на крака. Животното се извършва в пълен растеж с багажника надолу, който изразява сила и сила. Формите и цветовете са избрани толкова точно, че създанието изглежда като истинско.

източник

29 black and gray tattoo of elephant with floral ornaments on half-sleeve

29. Черната и сива татуировка на слон на полу-ръкава. Този модел на голям слон не е богат на цветове, но включва интересни изображения и детайли. Животното с национални орнаменти на главата му е поставено върху полусфейката и е заобиколено от невероятни цветя, които въплъщават красотата и очарованието.

източник

30 esteemed Ganesha on the shoulder

30. Уважаваната Ганеша на рамото. Този бог има главата на слон с един счупен меч, но човешки очи. Съществото обикновено се изобразява в изисканата дреха и в този случай има скъпоценни шапки, които са пълни с бижу. Смята се, че Ganesha носи късмет и благоденствие на собственика си.

източник

31 unbelievable tattoo of an elephant on the back

31. Невероятната идея за слон на гърба. Това необичайно представяне на слона ще изненада любителите на татуировката. Огромното животно под формата на пеперуда покрива целия гръб, което ще е подходящо за силни и смели мъже. Работата включва някои подробности като скъпоценни камъни на главата и бивници.

източник

32 Volumetric yellow elephant tattoo on leg

32. Обемен дизайн на крака на слон
Този жив зелен слон на крака с горящи червени очи ще бъде перфектна част от вашето облекло. Татуировката може да означава или просперитет и доминантна власт или добродетел и емпатия - зависи от вас да решите.

източник

33 Sumptuous cartoon elephant tattoo on the chest

33. Прекрасна татуировка на слон на гърдите.
Невъзможно е да не се възхищавате, гледайки тази невероятна тат! Това мастило, разположено на гърдите, определено няма да пасне на скромни и тихи хора! Перфектно проследени линии и реалистичен дизайн правят това мастило привлекателно и запомнящо се!

източник

34 elephant family tattoo on shoulder blade

34. Семейството на слоновете на раменете на семейство слонове. Образът на възрастен слон и бебето му често се избира от жената, която ценят семейните връзки. Тази татуировка на рамото е остра боядисана в черна и сива палитра с множество модели в индийски стил, които украсяват сладките животни.

източник

Leave A Comment

− 1 = 1