Komplett guide til samoanske tatoveringer. Hva er det og hvordan får man en?

Samoansk tatovering, eller 'tatau' som det er kjent tradisjonelt, er dypt knyttet til kulturen i Samoa. Det er gjort som en kilde til stolthet i sin kultur og arv. Å bli tilbudt sjansen til å bli tatovert for unge samoanske menn er en svært høy ære. Mange ganger må de unge mennene finne en slektning som er verdig til å bli tatovert samtidig. I Amerika er samoanske tatoveringer ofte kjent som tribal tatoveringer. Tribal tatoveringer har blitt stadig mer populært de siste årene. Imidlertid er autentiske samoanske tatoveringer ikke helt like vanlige.

Fullstendig Guide to Samoan Tattoos. What is it and how to get one?

Komplett guide til samoanske tatoveringer:

Hva er det og hvordan får man en

Samoanske tatoveringer er tatoveringer som er veldig dype i betydning og kultur. Bare likt måten de ser ut er ikke en god nok grunn til å velge denne typen tatovering. Å hedre kulturen og historien bak denne typen tatovering er viktig. Disse typer tatoveringer er svært smertefulle selv når du bruker tatoveringspistoler eller maskiner på grunn av mengden detaljer som er innlemmet. Dette gjelder spesielt for tynne mennesker som ikke har mye pute under huden. Av denne grunn vil du tenke lenge og hardt om din beslutning om å få en samoansk tattoo.

Hva er det?

Fullstendig Guide to Samoan Tattoos. What is it and how to get one?

Opprinnelig postet av
Ross Blackman

En samoansk tatovering er tradisjonelt gjort med en tatoveringskamme. Amerikanske tatoveringer gjøres vanligvis med tatoveringspistoler som bruker en nål til å punktere huden og sette inn blekk. Samoanske tatoveringer gjøres ved å plassere en tatoveringskam på enden av pinnen, dyppe pinnen inn i tatoveringsblekket, plassere kammen mot huden og treffe pinnen med et hengekøye for å tvinge blekk inn i huden. Dette gjøres gjentatte ganger, og så i stedet for å høre buzz av en vanlig tatoveringspistol, vil du høre repeterende tapping av to stykker tre. Trykk, trykk, trykk, jeg kan høre det i hodet mitt.

Få en Gratis tilpasset samisk tatovering Design Sitat:
Begrenset tidstilbud (klikk på bildet)
Klikk here to get your free custom tattoo design quote.

Samoansk symbolisme

Fullstendig Guide to Samoan Tattoos. What is it and how to get one?

Opprinnelig postet av
john farvann

Samoans bruker de samme tribal symbolene i tatovering som de gjør i noen av deres lokale kunstarbeid. Disse symbolene er overalt i amerikansk kultur. Mange av de buede linjene og spikete designene som finnes på dagens populære t-skjorter, kommer fra Samoa's tatau. Tap ut skjorter som er slitt av fans av profesjonell bryting er et av de mest fremtredende stedene du vil se tribalsymbolene i denne tradisjonelle tatoveringsformen. Du vil også finne disse symbolene i stoffmønstre samt tapet.

Hva betyr det?

Fullstendig Guide to Samoan Tattoos. What is it and how to get one?

Opprinnelig postet av
Michele Wilson

Hver samoansk tatovering har en annen betydning. Dette skyldes at alle symbolene som brukes i samoansk tatovering har forskjellige betydninger. De har mange tribal symboler som spydspisser, øgler, fisk, havet og solen. Skildpadder er en av de vanligste symbolene som finnes i denne typen tatovering. Hvert symbol kan ha 4 eller 5 forskjellige betydninger. For det polynesiske folket kan skjoldskjell bety fruktbarhet, fred, levetid eller velvære. Dette betyr at selv om du har de samme symbolene som noen andre med en samoansk tatovering, har du kanskje ikke den samme betydningen. Dette sikrer praktisk talt at tatoveringen din vil være enestående.

Må det bety noe?

Kort sagt, nei. Din tatovering trenger ikke å ha spesiell symbolsk betydning, men vær forberedt på å fortelle folk en god historie hvis de spør. Det er ingenting lamer enn å se noen med en fantastisk tatovering, gå opp til dem og spørre betydningen bak tatoveringen deres bare for å høre at de revet ideen av noen andre, og den har ingen varig betydning for dem. Nå ser du ikke bare ut som en moron, men hvis du sier det til feil person, kan det være mer enn litt støtende. Disse tatoveringer har historie og kultur bak dem. Hvis du ikke er villig til å vise respekt for det, gjør deg selv en tjeneste og velg en annen type tatovering.

Den vanskelige måten å få en autentisk samoansk tatovering

Fullstendig Guide to Samoan Tattoos. What is it and how to get one?

Opprinnelig postet av
Amber L.

For å få en autentisk, tradisjonell samoansk tatovering må du være en del av samfunnet. Du må jobbe for å bli akseptert som en av dem, noe som ikke er en lett oppgave. Tenk å ta ut naboens søppel, slå på tunet, alt du kan gjøre for å vise dem at du vil være en del av dem. Du må bevise deg selv troverdig og forpliktet til dem og deres livsstil. Denne typen aksept er den eneste måten å få en tatovering fra et ekte samisk samfunn. Det kan ta år å bli akseptert i et av deres lokalsamfunn, men når du er akseptert får tatoveringen bli en bris.

Den enkle måten å få en samoansk tatovering

Mange tradisjonelle tatoveringsbutikker i Hawaii og Florida har folk som har blitt trent på gamle måter av samoanske tatoveringer. Du vil kunne gå til dem og få den samme typen tatovering uten alt det harde arbeidet som kommer fra å forankre deg selv i samfunnet og kulturen. De bruker samme tribal symbolikk og metoder, men du kan få tatoveringen uten å bruke år i livet ditt i en annen region. Dette er ikke å si at din lokale tatoveringsartist ikke kan gjøre en passbar samoansk tattoo. En hvilken som helst anstendig tatoveringsartiker kan gjenskape symbolikken som brukes i samoanske tatoveringer.

Samoan tatovering etterbehandling

En tradisjonell samoansk tatovering ferdig med tatovering kammer må massas tre ganger om dagen. Massering av tatoveringen virker ut av smitte, urenheter eller pus samlet under huden. Det er også en god ide å vaske tatoveringen hver dag. Dette gjøres best med saltvann. Desinfeksjonsegenskapene til saltvann reduserer smerte og hevelse. Du vil holde tatoveringen vekk fra direkte sollys, og hold det kult og dermed redusere sjansene for infeksjon. Vær forsiktig så du ikke suger tatoveringen, da for mye vann gjør helingsprosessen langsommere. Husk at enhver ny tatovert hud er i hovedsak et åpent sår. Pass på at du behandler det tilsvarende.

Samoanske tatoveringer er noen av de mest intrikate kroppskunstene du noensinne vil se. Betydningen bak hver tatovering er personlig og til slutt skal tatoveringen fortell en historie. Hvis du er villig og i stand til å gå gjennom den tradisjonelle eller moderne måten å få denne tatoveringen på, bør du være stolt av å ha den.

Leave A Comment

42 + = 52