Møt strålene – Imponerende polynesiske tatoveringer

Manta Ray tattoo-9

Jeg er alltid nysgjerrig på de mystiske symbolene dukket opp på polynesiske tatoveringer. Disse symbolene er representasjoner av kulturell forståelse for det innfødte polynesiske folket. En type slike tatoveringer kommer inn i mitt syn er ray tatoveringer, som utløste min videre studie av de rare havdyrene.

Stråler er fjerne kusiner av hai, preget av sine flate legemer, store trekantede brystfinner som er fusjonert til hodet, gillspalter på deres ventrale overflater. Stråler er en type bruskfisk med øyne på toppen av kroppen og en lang hale. De har ikke stingers på haler som Stingrays. Det er dokumentert mer enn 500 strålearter i verden, og de fleste av dem bor på havbunnen, hvor Manta ray, stingray, spotted eagle ray er kjente arter.

Stråle tattoo-6

Manta Ray

Manta stråler, (Hawaiian navn: Hāhālua) lever i polynesiske farvann, samt tropiske til subtropiske av Stillehavet. Manta ray er den største av strålearter og en av de største havfiskene i havene. De kan vokse til mellom 23 fot (7 meter) i bredden, og kan veie så mye som 3000 pund.

Manta stråler er kjent for sin store størrelse. De slutter aldri å svømme, ellers ville de synke og stryke. På grunn av deres enorme størrelse er bare noen få akvarier store nok til å huse dem. Urfolket polynesiske folk så Manta stråler som symbolet på Spirit Guardians som representerer grasiøs styrke og visdom. De fleste stråler tatoveringer vi så er Manta Ray tatoveringer i tribal design.

Manta Ray tattoo-8

Manta Ray tattoo-14

rokker

Stingrays er en annen type stråle som bor i det tropiske og subtropiske vannet rundt om i verden. Det er 60 forskjellige arter av stingrays. Stingrays liker å leve i dypere farvann, hvis lengde faktisk er lengre enn bredden. De største stingrays kan vokse til 6,5 fot (1,98 meter) i lengde og veie opp til 790 pounds. Stingrays er forskjellig fra Manta stråler, ikke bare på størrelse, men Stingrays har hakkede stingers på halen, som brukes til å injisere gift for å beskytte mot rovdyr. Stingrays angriper vanligvis ikke aggressivt mennesker, stingerne brukes utelukkende til selvforsvar.

Spotted Eagle Ray

Den flekkede ørnstrålen, kjent som vevstrålen, er veldig karakteristisk med en lang hale og mange hvite flekker på baksiden med flere giftige hakkete rett bak bekkenet. Den kan vokse til så bred som 2,5 meter og 5 meter lang med halen, som veier omtrent 507 kg (230 kg).

Til forskjell fra stingrays har spotted ørnestråler en tendens til å leve i det åpne hav i stedet for på sjøbunnen. Hawaiian Name of Spotted Eagle Ray er "Hailepo". The Hīhīmanu (Spotted Eagle Ray) er en aumakua (verge ånd) til noen Hawaiian familier.

Andre interessante stråler

  • skøyter
  • Elektriske stråler
  • Pygmy devil stråler
  • ...

Manta Ray tattoo-5

Stråle tattoo-39

Manta Ray tattoo-22

Manta Ray tattoo-10

Manta Ray tattoo-12

Manta Ray tattoo-11

Manta Ray tattoo-13

Manta Ray tattoo-15

Manta Ray tattoo-16

Manta Ray tattoo-18

Manta Ray tattoo-20

Manta Ray tattoo-21

Manta Ray tattoo-23

Manta Ray tattoo-27

Manta Ray tattoo-28

Manta Ray tattoo-29

Manta Ray tattoo-30

Manta Ray tattoo-31

Manta Ray tattoo-32

Manta Ray tattoo-33

Manta Ray tattoo-34

Manta Ray tattoo-35

Manta Ray tattoo-36

Manta Ray tattoo-37

Manta Ray tattoo-38

Stråle tattoo-4

Stråle tattoo-17

Stråle tattoo-19

Stråle tattoo-24

Stråle tattoo-26

Manta Ray tattoo-25

Manta Ray tattoo-1

Manta Ray tattoo-2

Manta Ray tattoo-3

Manta Ray tattoo-7

Leave A Comment

17 + = 21