Най-добрите (и най-лошите) слънцезащитни съставки: Какво да търсите, когато купувате нов слънцезащитен крем

Според работната група по околна среда'че 73 процента от слънцезащитните продукти на пазара осигуряват по-ниска защита или съдържат опасни съставки.

Знам, че дават такава статистика всяка година, но аз никога не се провалям да бъдем шокирани от нея!

Това означава:

Луд, прав?

Въпреки че съществуват грешки в приложението, дължащи се на текстурата и формата на продукта (например слънцезащитни спрейове, които са проблематични, защото можете'лесно можете да видите къде ги приложихте), мисля, че всички сме съгласни, че повечето слънцезащитни продукти не ни дават резултат. 

Banana Boat е най-скорошният пример за хора, които се изгарят "буквално" със слънцезащитни продукти и вие'сигурно ще помня ужасните истории за Джесика Алба'честна компания слънцезащитни преди няколко години.

Нищо чудно, че получавам толкова много въпроси за това как да намеря приличен SPF!

Че'защо аз'създадохте ръководството по-долу, за да ви помогнем. Тя ви разказва точно какво да потърсите на етикета, за да бъдете сигурни в себе си'закупуване на слънцезащитен крем, който правилно да ви защити и да не навреди на вашето здраве!

Стъпка 1: Химически ли е или минерал??

Първо, погледнете активните съставки, за да определите дали'химически или минерален слънцезащитен крем.

дон't прави предположения само от опаковката. Слънцезащитния лосион SPF 40 на Alba Botanica Free изглежда, че трябва да бъде минерален, базиран на името ("botanica" означава "естествен") и факта, че марката продава други нехимични слънцезащитни продукти. Но това не е "всъщност съдържа повече химически филтри, отколкото повечето (хомосалат, октиноксат, октокрилен, октизалат и авобензон)! Така че винаги трябва да проверявате съставките.

аз'изброени са най-често използваните химически и физически филтри:

Химически филтри 

Физически филтри 

Химическите филтри работят чрез проникване в кръвта. Те могат да предотвратят слънчево изгаряне, да, но имат ограничена ефективност срещу стареещия тип UV лъчи (UVA). Те могат също да имат хормоно-разрушителни и канцерогенни ефекти! 

[Прочетете повече за физически срещу химически слънцезащитни продукти]

Препоръчвам да се избягват химически слънцезащитни продукти и да се избере минерален слънцезащитен крем (известен също като физически слънцезащитен крем). Вместо да се абсорбират в тялото, тези съставки остават на повърхността на кожата и работят, отразявайки слънчевата светлина. Те остават стабилни и няма доказателства, че причиняват евентуални нарушения на хормоните. (Забележка: Капсулиран октиноксат е включен тук, защото седи върху кожата и действа като минерален слънцезащитен крем.)

Но за да получите най-добрата защита срещу UVA и UVB лъчи, трябва да зададем още няколко въпроса...

Стъпка 2: Съдържа ли цинков оксид?

Следващото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали виждате цинков оксид върху етикета.

Основното нещо, което не'не искам да направя е да си купя слънцезащитен крем, който съдържа само титанов диоксид. 

Разгледайте графиката по-долу:

Както можете да видите, титанов диоксид ви дава само частична защита срещу UVA лъчи, така че'не е наистина широк спектър. Тя може да ви предпази от слънчево изгаряне, но спечели't прави достатъчно срещу по-дългите UVA вълни, които причиняват преждевременно стареене.

За разлика от това, цинковият оксид ви осигурява най-добрата защита. 

Докато не получим европейските филтри Tinosorb M и Tinosorb S одобрени в Северна Америка, цинковият оксид е най-добрият филтър, който имаме и единственият, който предлага пълна защита от UVA и UVB.

Потърсете цинков оксид самостоятелно или в комбинация с титанов диоксид или капсулиран октиноксат. (CyberDerm's Every Morning Sun Whip SPF 25 е единственият продукт, за когото познавам технологията за капсулиране, която го прави безопасна като минерална.)

Концентрацията на цинков оксид също е от значение, така че сега преминете към следващия въпрос...

Стъпка 3: Колко цинков оксид?

Следващата ви стъпка е да проверите какъв процент от цинков оксид е във формулата.

Тук'как работи. Според д-р Денис Дудли ("Слънцезащитния док"), за всеки един процент цинков оксид получавате 1,6 единици SPF.

Обърнете внимание на следната диаграма:

Бих избегнал слънцезащитни продукти, които са по-малко от 15% цинков оксид. При тази ниска концентрация, защитата срещу UVA вероятно няма да бъде достатъчна. 

15% формула на цинков оксид е само за SPF 24, което би било минимално - в идеалния случай искаме да се стремим към SPF 30! Много слънцезащитни продукти са дори по-ниски от този, като например Tarte Tarteguard 30 Sunscreen Lotion Broad Spectrum SPF 30 по-горе, който има само 4,13% цинков оксид и 3,36% титанов диоксид. 

Моята препоръка е да потърсите едно от следните неща:

Сега има още няколко неща, които искате да разгледате...

Стъпка 4: Съдържа ли нестабилни масла?

С всички продукти за грижа за кожата не само слънцезащитни продукти Винаги проверявам дали съдържат полиненаситени масла, които по своята същност са нестабилни.

Ето няколко примера за масла, които избягвам:

И има много повече! Ако не сте'че маслото е полиненаситено, винаги можете да търсите името на маслото + "профил на мастни киселини", за да разберете.

Мисля, че всеки петрол, който'повече от около 10 до 15 процента полиненаситени не трябва да бъдат в първите пет до 10 съставки на слънцезащитни продукти. (Както обясних в урока "Как да проверявам съставките", първите пет обикновено съставляват 80% от продукта.) 

Когато UV светлината взаимодейства с тези видове масла, тя може да доведе до пигментация, преждевременно стареене и клетъчни увреждания (вижте тук).

Ако можеш'Не се притеснявайте да търсите всички тези масла, най-лесното решение е да изберете слънцезащитен крем, който да не съдържа масло, като Neutrogena Sheer Zinc Face Mineral Sunscreen SPF 50 по-горе (има 21,6% цинков оксид също!).

Там'да се помисли за един последен проблем за безопасността...

Стъпка 5: Съдържа ли AHA или витамин А??

Сега, потърсете някои от следните съставки:

Всичко това може да повиши чувствителността към слънцето и възможността от слънчево изгаряне, така че те наистина не са'не принадлежат на слънцезащитни продукти!

Можете да спрете тук ИЛИ да проверите една последна съставка за допълнителни бонус точки...

Стъпка 6 (Незадължително): съдържа ли силикони?

За да бъде ясно, силиконите нямат отношение към безопасността или ефикасността на слънцезащитните продукти. Но тъй като те могат да повлияят на състоянието на кожата Ви, винаги се опитвам да ги избягвам, ако е възможно.

Ето някои от имената на силикона, които можете да видите в списъците със съставките:

Избирам слънцезащитни продукти без силикони, защото те образуват повърхностен филм, който може да улавя отломки в порите, което може да доведе до пробиви (сред други кожни проблеми). Мисля, че те'особено проблематични при продуктите, които носите, докато се изпотявате!

[Прочетете повече причини, за да избегнете силикони на кожата си]

Най-добрите слънцезащитни продукти

И така, кои слънцезащитни продукти действително измерват? Ето няколко, които отметнете кутиите си.

Това са високо цинкови и без нестабилни масла, AHA и витамин А:

Проверете моите цинкови слънцезащитни водачи за лице и тяло, за още повече опции за продукти!

заключение

Сега имате цялата необходима информация, за да оцените правилно слънцезащитни продукти!

Отново мога'достатъчно стрес, че четенето на етикетите на съставките е от ключово значение. За съжаление'не е толкова лесно, колкото просто да изберете естествен продукт. И както можете да видите, SPF номера не'не означава, че много ... дори и думите "широкоспектър". 

С нещо толкова важно, колкото защитата от слънцето, просто можете'Не бъди твърде внимателен!

Вашият слънцезащитен крем отговаря на тези критерии?
Опитали ли сте някоя от моите най-добри SPF или намерих други, за които трябва да знам?

Leave A Comment

− 4 = 4