Как да се справим с “пясък” на скалпа

Добре дошли в нашата колона за консултации за коса. За да поискате онлайн консултация с косата от космиста Бил Ангст, следвайте инструкциите тук.

Q: През последните няколко месеца аз'аз забелязах тези твърди зърна на "пясък" на скалпа ми. Аз не'не знам как да ги опиша. Те'Малко, трудно и лесно се спускам в ръцете си. Защото знам те'там често ще вървя пръстите си по скалпа и ще се опитам да се отърва от тях. Аз не'Чувствам се прекалено сърбящ, но понякога се случва.

аз'Никога не съм имал пърхот, но аз не'не мисля'това е така. аз'Чудя се дали това'е продукт натрупване или реакция на новия си-шампоан шампоан и балсам. Моята типична процедура за миене е Tigi Bed Head Epic Volume Conditioner всеки ден и Tigi Bed Head Epic Volume Shampoo всеки ден. Използвам шампоан Pureology Purify и Schwarzkopf Professional BC Color Freeze веднъж седмично ... или когато си спомня.

Що се отнася до стила, използвам Schwarzkopf Professional OSIS + Grip Volume Extreme Hold Mousse, Redken Texture Rewind 06, гъвкава стилна паста, смесена с AG паста за заваряване на коса и TRESemmé Hairspray.

Мислех, че може да сте в състояние да предложите някакъв съвет. някакви мисли? & # X2014; Обвити

A: Обърнете се, преди всичко, да се консултирате с дерматолог. Това трябва да е първото ви действие.

Моят съвет е "диета за избягване на продукта". 

Мус, паста и лак за коса може да бъде доста токсична смес за вашия скалп редовно. Комбинацията може да създаде натрупване на продукт и смес от химикали, които ще оставят остатъци. Няма просто време за скалпа да диша и да осъзнае как се чувства да бъде задушаван. Това може да създаде среда, която причинява "пясъка", който описвате.

Така че вземането на продукти за коса празник е добро място да започнете, особено ако има някакви скалп условия, които изглеждат хронични.

Бих препоръчал да се измие с Низорал. Това е чудесен почистващ препарат за кожата на главата.

Използвал съм го почти ежедневно в продължение на много години, тъй като имам много чувствителен скалп, който реагира лошо на повечето продукти. Ако трябва да контролирам косата си, никога не мога да позволя на продукта да докосва скалпа ми. Когато не мога'Измивайте всеки ден моя скалп, той се разпалва и отнема няколко дни, за да се успокои. Също така измивам лицето си с Низорал, за да се справя със сухи петна от кожа.

Казано, знам, че ако използвате много продукти, за да постигнете желания от вас стил, тогава "никакви продукти" не могат да бъдат прекалено много от оттеглянето.

В този случай, тя може да не е толкова ефективна, но естествената алое вера като гела за коса може да даде на косата известна подкрепа. Също така има лечебни свойства като бонус за временно използване.

След като почувствате, че скалпа ви е здрава и без "песъчинки", въведете един продукт обратно наведнъж. Ако това е конкретен продукт, който причинява това състояние да избухне, тогава сте намерили виновника.

Съществуват и диетични проблеми, които могат да имат директен ефект върху кожата и скалпа. За да ги откриете, може да се наложи да ги вземете на следващото ниво и да направите диета за елиминиране на храните с помощта на специалист.

Надявам се, че това ще помогне на вас и на другите, които се нуждаят от възстановяване на здравето на скалпа.

billyxoxo

Бил Ангст е един от най-известните космисти на Канада и собственикът на Angst Salon на 240 Queen Street East в Торонто. Обадете се на телефон 416-360-5942, за да резервирате среща.

Leave A Comment

63 − = 61