Как да се лекува Студената раните: 5 неща, които трябва да направите, когато получите един

Както всеки, който страда от рани, знае, в деня, в който трябва да изглеждате най-добре за нещо наистина ли важна като сватба, гореща дата или презентация на работата, неизбежно ще бъде денят, в който също ще се събудите с голяма слабост.

Или така'чух. аз'никога не сте имали такъв и се надявайте, че никога няма да го направите, защото един продължителен, болезнен, трудно заглушен блистер звучи като цялостен кошмар за красота!

То'също така е тема, която харесвам'Не се покрива почти достатъчно, тъй като мога'не говорите от личен опит. За да го отстраним и да разбера стратегиите BEST за побояне на рани, аз се протегнах към Ерин Кофман, фармацевт от Торонто, който работи с abreva. 

Тук'нейният план за пет стъпки за това какво да направите, когато почувствате студено възпаление:

1. Познайте знаците

"Повечето хора, които получават повтарящи се рани, ще разберат кога'ще се случи ", казва Ерин." Те или ще видят малък червен бум, или ще имат изтръпване или изгаряне в тази област, или и двете ".

Това означава, че обикновеният вирус на настинка (който обикновено остава латентен в тялото) току-що се активира и се разтваря в здрава тъкан. Ще се появи блистер около устата, устните или носа ви. "Може дори да изглежда като пъпка за някои хора", казва Ерин. 

Научете се да разберете разликата, внимавайте за симптомите и останете постоянно бдителни. Тъй като златното правило на лечението е, че времето е ВСИЧКО.

2. Отнасяйте се до него

"Най-важното е, че лекувате студената болка веднага", казва Ерин. "Колкото по-бързо се лекувате, толкова по-ефективно ще бъде лекарството."

Въведете abreva. "То'е единственият лекарствен продукт без рецепта от този вид, който съдържа докозанол, истинска медицина ", казва Ерин. Това блокира навлизането на вируса в здрави клетки и е доказано, че намалява продължителността на симптомите на настинка.

Изберете от два формата - abreva Original Tube или abreva Pump. Те'е еднакво ефективна, така че просто се свежда до лични предпочитания. "Ако често сте страдали от студ, препоръчвам да го носите в чантата си", казва Ерин. - Вторият, който чувстваш, че си изтръпваш или изгаряш, или виждаш мястото, трябва да започнеш да го използваш веднага.

За да приложите abreva, първо измийте ръцете си. В идеалния случай трябва да го нанесете върху студената болка с пресен памучен тампон (всеки път изхвърляйте тампона), но можете също така да използвате чиста пръст. Нуждаете се само от малко количество, достатъчно, за да покриете студената болка и малкото околно пространство. Продуктът ще изсъхне. Не забравяйте да измиете ръцете си, след като докоснете студената болка или тампона, за да избегнете разпространението на инфекцията.

3. Използвайте апликатори за грим за еднократна употреба

Сега, че вие'Трябваше да си вършиш работата при студена болка, вероятно можеш'чакай да го покриеш с грим.

Не толкова бързо. Първо, дайте на лекарството време да потъне. - Ще го оставя да попие в кожата - казва Ерин.

След това можете да приложите грим, за да маскирате блистера, но не забравяйте да получите апликатори за еднократна употреба, които изхвърляте, след като се докоснат до него. В противен случай може да замърсите продукта и да разпространявате вируса в други области следващия път, когато го използвате (eeks!).

Кремова козметика или течна основа е най-подходяща за скриване на студена болка; отидете лесно на прах, тъй като той може да привлече вниманието към коричка бита. Що се отнася до червилото, някои хора харесват стратегия за голи устни / дръзки очи, за да се фокусират от устата, докато други се кълнат в светли, матови цветове на устните като средство за разсейване. 

Без значение кой грим избирате, бъдете готови да го прилагате отново често, защото abreva трябва да се използва пет пъти дневно, докато лезията се излекува, максимум до 10 дни. За най-добри резултати не забравяйте да премахнете грима от студената болка преди приложението.

Ако студената възпалено гърчово тяло развие струпеи, нека естествено не пада.

4. Дон't Разпространение на вируса

Обикновено, студена болка продължава няколко дни и е заразна за цялото това време, докато не бъде напълно излекувана. То'е твърде лесно да разпространявате вируса на други хора и да се инфектирате отново.

"Когато докоснете студената болка и след това се докоснете до себе си някъде другаде, всъщност можете да разпространявате студения вирус в други части на тялото си", казва Ерин. "Че'защо често миене на ръце и добра хигиена е толкова важно. "

Повечето от нас прекарват само три до пет секунди, като мият ръцете ни достатъчно дълго, за да свършат работата правилно. "Искаш да можеш да пееш щастлив рожден ден за себе си два пъти докато си миеш ръцете", казва Ерин. "Че'това е времето, за да се отървете от микробите. "

От само себе си се разбира: не'Не целувайте никого, докато имате студена болка. Също така трябва да избягвате споделянето на кърпи, съдове, моливи, чаши, четки за зъби, блясък за устни или бръснене. 

5. Дон'• Спрете лечението твърде рано

Студените рани могат да бъдат изключително трудни - те'е известно, че идва веднага на същото място, където вие мисъл просто ги убихте. 

Така че не забравяйте да прилагате абгрева си последователно: пет пъти на ден до 10 дни или до настъпването на излекуване на студена болка, в зависимост от това кое от двете настъпи първо. (Ако възпалението ви все още не е разрешено след 10 дни, консултирайте се с Вашия лекар.)

Имате най-голям шанс да победите студена болка, ако сте'винаги са подготвени. - Продължавайте да се сблъсквате с вас през цялото време - казва Ерин. "Дръж го в чантата си и държи туба вкъщи, така че всеки път, когато почувствате изтръпването или изгарянето, можете да започнете да го използвате веднага."

Начини за избягване на студени рани

Разбира се, в един идеален свят, не бихте го направили'не се натрапвай СЛУЧАЙ. Ето Ерин'добри съвети:

заключение

Надявам се'Вие сте научили нещо или две за побояне на студени рани или поне за ускоряване на тяхното заминаване! То'за да бъдете подготвени, да сте бдителни за симптомите и след това да лекувате студената си болка, след като почувствате първия знак.

За повече информация относно abreva, посъветвайте се с Вашия фармацевт. Можете да намерите abreva на борсата, в кашлица и студени, грижа за устната кухина или орална грижа секции от аптеки и хранителни магазини в Канада. 

Имате ли студени рани?
Как се справяте с тях?

Leave A Comment

25 − 23 =