Как да използвате киселини и ретинол в рутинна грижа за кожата

Всеки, който се интересува от грижа за кожата, знае, че активните съставки са нашите приятели.

Две от най-доказаните са киселините и ретиноидите:

И двете съставки правят всичко от възстановяването на кожата до избледняване на тъмните петна, за да омекотят бръчките. Така че, ако един активен е добър, няма'Т рутинни с две активи да бъде още по-добре? 

Е, не толкова бързо! Може да сте чули, че киселините и ретинол не са'да се разбираме заедно и вие'да имам право. Ето само два от въпросите'които сте получили за тях напоследък:

Могат ли химическите ексфолианти да се използват при ретиноиди? & # X2014; Никол 

Обичам обикновената млечна киселина и ретинола и моя COSRX BHA, но нямам представа как да ги сложа. & # X2014; Лола

Да, това е едно от най-объркващите неща в грижата за кожата! Добрата новина е, че не'трябва да избирате между киселини и ретинол. То'че е добре да използвате и двете съставки в една рутинна грижа за кожата. Но те трябва да се прилагат в точното време, за да се предпази кожата ви и да получите възможно най-добри резултати. 

Позволете ми да обясня...

Защо киселините и ретинол Дон'Смесете

Преди да влезем в "как", искам накратко да се докосна до причината "защо"'препоръчвайки срещу прилагане на ретинол право след киселинна или обратно.

Възпаление: На първо място там'когато има риск от раздразнение'използвайте едновременно два силни ексфолатора. Това може да наруши кожата ви'и да ви оставят възпалени и чувствителни.

Увредено превръщане на ретинол: Второ, ретинолът не'Работим толкова добре на киселинна кожа. Не забравяйте, че това е слабо производно на витамин А и за да може кожата ви да се използва, ретинолът трябва да се превърне в ретиноева киселина от тялото. Това проучване установи, че "реакцията на хидролиза е по-голяма при неутрално рН", което означава, че процесът на превръщане е по-оптимален за не-кисела кожа.

Инактивиране на киселината: От друга страна, киселините проникват по-добре при по-ниско рН (вж. Това изследване, например). Така че, ако вие'повторно наслагване на ретинол с по-високо рН над киселина, то може да неутрализира киселината - да повиши рН и да го направи по-малко ефективен. То'също е загуба на добър продукт!

Бързо дума на Retin-A

Аз не'мисля, че трябва да се притеснявате, че ще повлияете на горепосочения процес на реализация, ако сте'на Retin-A (третиноин), тъй като вече е ретинова киселина.

(Не че препоръчвам Ретийн-А вече, между другото.)

Въпреки това, аз'd все още да бъдете предпазливи относно наслояването на Retin-A точно над киселината, тъй като рискът от дразнене е още по-голям и искате да дадете киселинното време, за да вършите работата си.

Киселини и ретинол рутинни да опитате

Добре, готов да види как може да включите и двете активни съставки във вашата рутина? 

Ето някои опции, които можете да опитате... 

Вариант 1: Киселини сутрин, ретинолова вечер 

Най-малко рисковият начин да използвате киселини и ретиноиди е да ги прилагате в различни часове на деня. 

Има ли значение кой да използваш, когато? Е, ретиноидите с рецепта трябва винаги да се използват през нощта, тъй като те могат да се разпаднат на светлина и да направят кожата ви по-чувствителна към слънчево изгаряне. Така че, ако вие'на Retin-A, можете да нанесете киселинните си продукти сутрин. 

Извънреден ретинол не'т предизвиква същата чувствителност към слънцето и някои от по-новите формулировки могат да бъдат достатъчно фотостабилни, за да се носят през деня под добро слънцезащитно покритие. Въпреки това, повечето дерматолози все още препоръчват да го използвате през нощта, с киселини сутрин. 

Показани тук: Pixi Glow Tonic и нова Dermalogica Нощна ретинол ремонт 1% (разгледано тук)

Вариант 2: Алтернативни нощи 

Друга възможност е активните Ви продукти да се използват само през нощта, един активен в даден момент. Това може да означава: 

Или всяка друга комбинация, в зависимост от това, какво може да понесе кожата ви. Това е добър начин да се приближите до активи, ако имате чувствителна кожа или ако сте вие'е нов за използване на по-силни продукти и искате постепенно да изградите толерантност. 

Показани тук: Biologique Recherche Lotion P50T (разгледано тук) и Resurface от Shani Darden Retinol Reform (прегледано тук) 

Вариант 3: Изчакайте 30 минути 

Ако искате да продължите и да използвате киселина и ретиноид по едно и също време, можете да ... но само ако вие'имам време да чакам между тях! 

Не'няма значение кой първо да приложите; просто отидете с този, който има най-леката текстура. Обикновено това е киселината. Например, първо бих сложил лосион P50 или обикновената млечна киселина, защото те имат тънка последователност.

След това му дайте добри 30 минути. Ако можете да изчакате един час, дори по-добре! Това ще позволи на кожата ви'за да се върне към нормалното pH. 

След като времето за изчакване е нагоре, можете да приложите втория си активен отгоре. Обикновено това е ретиноидът (The Ordinary's е по-дебела и кремообразна, например). Там'все още е шанс тя да не се превръща толкова добре, както би било без киселина, но чакането време трябва да помогне много. 

Показани тук: Паула'Изборът на кожата Perfecting 2% BHA Liquid (разгледан тук) и Обикновеният Advanced Retinoid 2% 

заключение

Надявам се това да изясни част от объркването около киселините и ретиноидите!

Знам, че искаш ВСИЧКИ козметични ползи и ми повярвай, аз'по същия начин. Но в духа на защитата на кожната ви бариера и да не губите парите си (чрез отслабване или инактивиране на нещо), мисля, че'толкова важно е да използвате стратегически тези съставки.

Лично аз'ве имаше добри резултати, прилагайки любимата ми COSRX BHA както сутрин, така и през нощта, а CyberDerm Retin + Erase няколко нощувки на седмица. През нощта аз'Много съм уморена, за да чакам 30 минути, аз'или ще прескочите BHA или ретинола. 

аз'Обичам да чуя какво работи за вас!

Вашата рутина включва киселини и ретиноиди?
Какво'е вашият любим начин да ги приложите?

Leave A Comment

+ 72 = 82