Как да използвате AHA, BHA и витамин С в рутинна грижа за кожата

Ако ти'търсене на по-ярка, по-равномерна тон на кожата (и арена'ние всички?), тогава две от най-добрите съставки, за да опитате са киселини и витамин С.

Киселините са чудесни, защото те ексфолират далеч мъртвата, мъртва кожа и леко премахват обезцветяването с течение на времето. AHAs (алфа-хидрокси киселините) са насочени към повърхностните слоеве на кожата, докато BHAs (бета-хидрокси киселините) също отпускат порите.

Тогава там'витамин С, мощен антиоксидант, който повишава блясъка и помага да се избегне увреждането на слънцето.

Можете да използвате всеки един поотделно, но ако наистина искате да се възползвате от предимствата си до следващото ниво? Обмислете да включите и двете във вашата рутина!

Че'където може да се появи този урок. Може да сте малко несигурни в начина, по който да направите това активиране. Трябва ли да се използват по различно време? Ще инактивирате ли другия? Кой отива първо? Ами часовете за чакане?

аз'имаш отговори! Продължете да четете, за да научите:

Вариант 1: Използване на киселини и витамин С в различно време

Ако кожата ви е суха или чувствителна, помислете за използване на киселини и витамин С в различни часове на деня. 

Защо? Тъй като AHA, BHA и витамин С са всички киселинни съставки, така че там'е по-голям риск от изостряне на тези състояния и дразнене на кожата. 

Така че можете да направите: 

Може би сте забелязали, че това е точно това, което COSRX препоръчва на своите BHA Blackhead Power Liquid опаковки:

"Не използвайте с ексфолиращи / пълни продукти с високо съдържание на витамин С или А или други продукти с BHA и AHA. Ако искате по-бърз ефект, препоръчваме ви да използвате един сутрин и други вечер или да ги използвате един време на всеки отделен ден. "

Но нека'това е малко повече. Те имат точка по отношение на витамин А. Ние'Вече сте говорили как киселините могат да навредят на конвертирането на ретинол.

[Прочетете повече за това как да използвате киселини и ретинол в рутинна грижа за кожата]

Също така трябва да се отделят киселини от витамин С по същата причина?

Не винаги! Всъщност киселините и витамин С могат да бъдат много съвместими...

Вариант 2: Залепване на киселини и витамин С заедно

Ако кожата ви може да ги толерира, е възможно да използвате киселини едновременно с витамин С..

Това, че "киселините дестабилизират витамин С" изглежда е едно от онези неща, които се повтарят през цялото време, но не е'Точно вярно. Не открих никакво доказателство, че поставянето на два продукта, съвместими с рН, би направило един от тях неефективен - всъщност, точно обратното!

Използването на киселина точно преди вашият витамин С всъщност може да увеличи вашите резултати. Тук'защо:

С други думи, една киселина може да създаде оптимални условия за витамин С да бъде ефективен.

Уловът? Трябва да знаете pH на продуктите си!

Киселина или витамин С на първо място?

Точно както продуктите винаги трябва да се прилагат от най-тънки до дебели, вие също искате да се движите в посока на най-ниското към най-високото рН.

Това означава, че най-киселинният Ви продукт трябва да продължи първо. 

Обикновено, но не винаги, това ще бъде вашата AHA или BHA. Ето и рН на моите най-препоръчителни киселини:

(Ако по някаква причина искате да използвате едновременно AHA и BHA по едно и също време, поръчката няма'Няма значение дали те са близки в рН. Ако има'е по-голяма празнина, първо прилагайте продукта с по-ниско рН. Текстурата също е важна'искам да отида от най-тънкия до дебелия.)

Тогава ще дойде ви витамин С. Първите две са любимите ми любими:

Изключение е, ако вашата киселина има по-дебела текстура (като крем), или ако вашият витамин С има по-ниско рН. В този случай първо нанесете C, а след това и киселината. Това са витамин С с по-ниски рН:

Изчакайте времена

Докато препоръчвам чакането толкова дълго, колкото можете между киселини и ретинол, това'обикновено не е необходимо с киселини и витамин С:

Ако вашата киселина и витамин С са близки в рН 

Когато имате два продукта с подобни нива на рН (да речем, в рамките на един от друг), мисля, че можете да продължите напред и да ги използвате едновременно, без да чакате. Това е така, защото те'които са били формулирани, за да поддържат своята ефикасност на същото ниво на киселинност. Така че, можете да приложите втория си слой, веднага щом първият е абсорбирал и кожата ви е суха, за да се докоснете.

Ако Вашият Витамин С не е зависим от рН

Вие също не'Не трябва да чакате, ако сте'използването на витамин С като Hylamide Booster C25 или NIOD Етилирана L-аскорбинова киселина 30% мрежа, тъй като те не'т изискват определено рН да бъде ефективно.

Ако вашата киселина и витамин С не са близки в рН

Ако има'е по-голяма разлика между нивата на рН'да речем, разлика от повече от 1.0 или 2.0 "I'd вероятно включва малко време на изчакване (около 30 минути), за да позволи на всеки продукт да работи при оптималния му диапазон на рН. 

Въпреки това, то биха могли, може добре е да не чакате. Бъдещето на Дерм предполага, че прилагането на по-високо рН на витамин С производни (като Обикновения аскорбил глюкозиден разтвор 12%) върху киселинната кожа действително увеличава тяхното превръщане в L-аскорбинова киселина. Аз просто имах'не можах да намеря проучвания, за да потвърдя това. Ако срещнете нещо, моля, уведомете ме!

Отново, ако можеш'не се притеснявайте, тревожите за целия бизнес с рН, чувствайте се свободни да опростите живота си и да използвате тези съставки в различни часове на деня!

заключение

Сега знаете тайната за включване както на киселини, така и на витамин С във вашата рутина.

Ако ти'че най-простото решение е да изберете два продукта, които са близки до рН, или витамин С, който изобщо не зависи от рН. По този начин можете да ги прилагате точно един върху друг с пълна спокойствие. Фактът, че киселината ще направи работата на витамин С още по-трудна, е бонус! 

Редактор на магазини'Избрани снимки

Опитали ли сте AHA, BHA или витамин С.?
Какви резултати забелязахте?

Leave A Comment

7 + 1 =