5 начина за прикрепване на месинговата коса

Аз не'Не знам дали моята блодерексия се разпространява или какво, но през последните няколко седмици, аз've получиха редица искания за четене за помощ с руса коса, която е била сурова.

И знаеш ли какво? аз'Също така имам проблем с бронзовата коса.

Че'дори и преди 24 часа, талантливият Ален Ларивей, канадски творчески консултант на Джон Фрида, любезно ме информира, че може би доста сорта имаше малък нюанс от месинг, който се развива в моя цвят. Да, и току-що го бях направил. Но вижте това'това, което си мислиш за месинг. Той работи в скрит режим, като ви се струва все по-бавно, ако вие'не внимавай, а понякога се налага експерт, който да посочи, че да, Хюстън, имаме проблем. (Макар че ще мислите така някой бих могъл'ин, информирала Миша Бартън по-горе, преди да стигне до този момент, нали?)

Ти и аз не'не трябва да страдат от същата мрачна съдба. Когато ти'Бъди руса, ти'трябва да бъдете бдителни, винаги бдителни, за да защитите цвета си. Така че от една блондерексика до друга, тук'как.

Сладка коса # 1: Купете някакъв лилав шампоан

Когато оцветите косата си, вие'имаш малко дъно на цветни молекули (червено, жълто, синьо), депозирани в кожната кожичка. Защото те'най-малката, то'сините, които отиват на първо място в МВР, оставяйки ти най-вече червено и жълто. И вие знаете какво произвеждат тези нюанси ... оранжево! Така лилавите шампоани и балсами са невероятни' гений. Като противоположност на портокала, виолетовите им пигменти затвориха тази месинговка, възвръщайки цвета си в предишната си слава.

Вероятно най-евтиният вариант наоколо е Sheer Blonde Tone-Correcting линия от Джон Фрида, което Алейн използваше в косата ми вчера. Там'е шампоан:

И кондиционер:

Въпреки че те казват, че трябва да използвате 'три пъти, за да видим резултатите, аз, че когато се запознах с приятел снощи, тя ми каза (без момче), че косата ми изглеждаше по-блондинка. (Разбира се, разбира се.)

Други опции за лилаво шампоане включват тази от Joico:

Това от Матрицата:

(Да то'"Предполага се", че е за сива коса, но работи добре на блондинка.)

И това от AG:

Сладка коса # 2: Използвайте оцветяващи продукти

Трябва само да използвате лилавия шампоан няколко пъти седмично. (Не'не искате вашият цвят да отиде прекалено далеч по друг начин и да се превърне в лилаво, в края на краищата.) Заменете го с шампоани, балсами и маски специално за цветно третирана коса, но без виолетов пигмент. Те'ще ви помогне да я подхранвате и да гарантирате, че вашите ключалки изглеждат меки, здрави, хидратирани и блестящи.

Една от любимите ми колекции за защита на цветовете е от Матрицата. Там'е шампоан:

И този омекотяващ балсам:

Kerastase'цветната линия е крем де ла кремскъпо, но аз все още не съм срещал фризьор, който не го прави'не пее своите похвали. Шампоанът е супер кремообразен и подхранващ:

А климатикът е о, толкова богат и снизходителен:

Но има тонове опции там - просто потърсете думите "за боядисана за коса коса" на етикета.

Сладка коса # 3: Инвестирайте в душ филтър

Друго нещо, което можете да направите, за да защитите инвестицията си от $ 150-a-pop blondification, е да направите още инвестиция: в добър душ филтър. Освен факта, че хлорните и железните отлагания в нашата вода вероятно не са най-хубавите неща, които могат да се успокоят, те също могат да накарат цвета да изчезне и да изглеждат скучни. И желязото може да добави към червеникавите месингови тонове.

То'е добра идея да използвате избистрящ шампоан, за да получите този шат там, и след това инсталирайте филтър като този I'които сте използвали от Джонатан Продукт:

То'е двустепенен филтър, който извлича хлор, синтетични химикали и тежки метали, като ги заменя със здрави, рН-балансирани калиеви йони. Както кожата, така и косата се чувстват по-меки и цветът на косата продължава по-дълго! Трябва да продължи около шест месеца.

T3 наскоро излезе със собствена версия, което звучи още по-невероятно:

Ръчният филтър има осем различни настройки на спрей и включва процес на химическо филтриране, който превръща хлора в безвреден елемент, който е твърде голям, за да се абсорбира в косата и кожата. Те казват, че след 10 измивания, косата показва 64% намаление на фризата, 28% увеличение на тялото, 47% увеличение на " и 28% увеличение на блясъка. Обичайте тези статистики!

Сладка коса # 4: Върни се в салона за тонер

Повечето от вас, които вече оцветяват или подчертават вашата руса коса, ще са запознати с тонерите, обикновено цветниците ги прилагат като последна стъпка в процеса, за да се намали бронята и да се помогне на всички тонове във вашата коса да хармонизираме заедно. Те'по-мек (полу-постоянен вместо постоянен цвят) и депозитен пигмент, вместо да се олекоте, така че не'Не трябва да се притеснявате за увреждане на вече боядисана коса.

Въпреки че идват във всякакви нюанси, в тази ситуация фризьорът ви ще използва един с виолетова или синкава основа (същият принцип като шампоана), за да освежи и възстанови цвета ви. Очаквайте да платите около $ 40+.

Смотан косъм на върха # 5: Опитайте местен месингов подиум

Можете също така да направите тонер у дома, благодарение на този месинг-елиминиращ продукт от нашите приятели в L'Oréal Paris:

То'без амоняк и може безопасно да се използва между оцветяванията ... но само за да ви предупредя, прегледите са смесени (и това'защо не се опитах да го изпробвам сам). Може да искате да проверите грим алея, преди да се потопите, защото някои наднички казва "Аз го обичах!" и други "СЛУЧАЙТЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ!" То'трудно е да се каже дали става въпрос за потребителско изпълнение или дали продуктът може да доведе до резултати на определени цветове на косата ... така че аз'ще го оставиш с теб, за да решиш.

Колко се стараете да се грижите за вашия цвят?

Пробвали някои от тези продукти против брадата или съвети?

Leave A Comment

49 + = 57