Зелената кардамон и ползите от нея Стилове в живота

Какво е зелен кардамон:

Зелената кардамон и нейните семена са популярен билков подправка, използвана по целия свят. Зелената кардамон, позната също като "choti elaichi", е широко използвана от векове като необикновен подправка. Той осигурява много сладък и приятен ароматен вкус в различни ястия, но също така се смята за много полезно и ефективно лекарство. Повечето индийски ястия съдържат тези зелени кардамомни семена, поради здравето и други полезни ползи за хората.

зелен Cardamom

Ползи за здравето на зелената кардамон:

Заради изключителните си аромати и ползи за здравето, зелената кардамон често се нарича кралица на подправките. Някои от ползите за зелената кардамон са изброени по-долу:

зелен cardamom

1. Анестетични свойства:

Едно от най-важните предимства на зелената кардамона е, че има свойства като анестезия и те могат да се окажат и успокоителни. Етеричното масло се използва широко от повечето терапевти в ароматерапията. Масленият маслен зелен кардамом помага за намаляване на емоционалния стрес и умственото напрежение. Той също така осигурява свежо и активно усещане и предлага незабавно облекчение от ставното и мускулното напрежение. Ефектът от неговата семена и масло може да се използва като форма на лечение на възпалени нерви и болки в гърба.

Виж повече: Черно касийско масло за коса

2. Противовъзпалителни:

Зелената кардамон семена има някои противовъзпалителни свойства, които ограничават болката и подуването на устата и гърлото. В конкретно медицинско проучване кардамомното масло се оказва, че има възможен аналгетичен ефект. Кардамовото масло от семена може да се използва и за контролиране на външни отоци като болки в ставите.

3. Антиоксидант:

Витамини, фитонутриенти и етерични масла в зелен кардамом действа като антиоксидант, който спасява тялото ни от вредни увреждания, причинени от свободните радикали, съединение, което може да рискува рак и да защитава срещу стареене на клетките.

4. Антиспазматични:

Поради своите антиспазматични свойства, щипка от праха може да предотврати гадене и повръщане. Хората носят зелена кардамон в чантата си, така че ако се чувстват като повръщане или гадене, те просто могат да вземат зелени кардамомни семена или прах в устата си и да ги глътнат с вода. Това ще даде бързо облекчение.

Виж повече: Ползи за здравето на черно грозде

5. Афродизиак:

Зелените кардамоми са известни с интензивни афродизиачни свойства. Билкарите използват екстракт от кардамон като силен афродизиак, който може да се използва за лечение на еректилна дисфункция като преждевременна еякулация и импотентност. Но нейните извлечения не трябва да бъдат повече от щипка, тъй като екстремното му използване може да покаже пътя към импотентността.

6. Кръвни съсиреци:

Зелените семена на кардамон могат да спрат опасните кръвни съсиреци, предотвратявайки агрегацията на тромбоцитите и прилепването към стените на артериите.

7. Студената и грипната:

Тази ароматна подправка предотвратява симптомите на настинка и грип и също така осигурява освобождаване от кашлица.

8. Депресия:

Според Аюрведа зелените кардамоми имат антидепресантни качества. Само чаша чай, направена с помощта на кардамонно семе в чаени листа, може да се бори с депресията.

9. Детоксикация:

Зелената кардамом има детоксикиращи свойства и по този начин помага при отстраняването на токсините от тялото. Използването му редовно може бавно да отстрани токсините и да подобри кръвообращението. Той отстранява отпадъците през бъбреците.

Подобрява кръвообращението към белите дробове и може да бъде полезно при предотвратяване на спазми или конвулсии. Следователно, малко количество зелена кардамом е полезно за страдащите от астма или бронхит.

Виж повече: Използва Amla

10. За разлагане:

Зелената Cardamom може да се използва за неутрализиране на храносмилателните проблеми. Използва се за борба с киселинността, изгарянето на горещини, запек и много други. Неговият екстракт притежава свойства, които могат да подобрят метаболизма.

11. Премахва лошото дишане:

Като ароматна подправка зелената кардамон действа като ароматизатор за уста и елиминира лошия дъх. Използва се за лечение на халитоза. Хората дъвчат кардамом, когато трябва да освежат ширината си.

12. Орално здраве:

Освен премахването на лошия дъх, зелените кардамоми се използват, за да се избегнат инфекции на устата и язви в устата.

13. За лечение на рак:

Зелената кардамона често е свързана с лечението на рак, една от най-смъртоносните болести, които за съжаление могат да ви засегнат. ракът най-добре пролиферира като използва клетките като среда, раковите клетки бавно се разсейват в тялото. Кардамомът предотвратява размножаването на раковите клетки, като по този начин предотвратява рака. Използвайте смлян кардамон в сутрешното си мляко и го пийте всеки ден.

14. Апетит:

Зелената кармамомна добавка включва и по-добър апетит в своя списък с предимства. Както бе споменато по-рано, зелената кардамом се грижи за всички проблеми с храносмилането, като по този начин увеличава метаболизма. С бърз работен метаболизъм, стомахът ви често използва цялата съхранявана храна и вие завършвате с голям апетит. Това е благосклонност на изтънчените или нетърпеливи яденици.

15. Хълцане:

Хълцането се случва главно при случаи на лошо храносмилане, при поява на подуване на корема или при задържане на газ, причинявайки повтарящия се хълцане, опитвайки се да избяга от тялото. Ето защо хълцането обикновено се придружава от вода, за да се измие храната и да се направи храносмилането лесно. Кардамом може да ви помогне да се отървете от хълцане незабавно, тъй като измива храната и прави храносмилането лесно.

16. За лечение на астма:

Кардамом също е свързан понякога с респираторни проблеми и тяхното излекуване. Ето защо домашно приготвени средства за отстраняване на астматичните атаки от вас изисква зелен кардамон в микса.

  • Добавете зелен кардамон прах на семена към мед и свежа босилек паста и просто консумират, че всеки ден.
  • Дори проблеми като магарешка кашлица могат да се държат в завой благодарение на доброто на меда.

17. Болки в гърлото:

Релаксация от студа и грипа през зимните дни вечерите може да бъде придружена от варене на чаша горещ зелен кардамомен чай, който не само успокоява болезненото гърло, но и отпуска мускулите, които предизвикват болка и дискомфорт. Противовъзпалителните свойства намаляват зачервяването или подуването, като по този начин осигуряват правилното възстановяване. Ако не чай фино смлян зелен кардамом може да се смесва с една лъжица мед с чаша лъжичка топла вода.

18. Вземете мускулни спазми:

Зелената Cardamom има антиспизодични свойства, вдъхновени от тях, които позволяват на мускулите ви да се отпуснат и да се успокоят. Често скованото мускулно натоварване може да се окаже доста трудно. Използвайте зелена кармамом като заболяване. Зелената полза за здравето на кармамомите също се грижи за мускулните ви спазми, поддържайки ги гъвкави и твърди.

19. Кръвно налягане:

Тъй като кардамоните имат диуретични свойства и също са богати на фибри, е установено, че намаляват сърдечния ритъм, което означава, че може да управлява кръвното налягане.

Green Cardamom Предимства за кожата:

20. Грижа за красотата:

Зелената употреба на кардамон не се ограничава само до здравето, тъй като много пъти кардамонът може да бъде отговорен и за дребни кожни проблеми като алергии, акне и обриви. Освен това, кардамонът се грижи и за вашето тяло, особено за изглаждане, което ви кара да изглеждате по-светли и по-гладки. Другите предимства на красотата включват грижа за скалпа, при която PH баланса на скалпа се поддържа и се контролира, като се използва зелен кардамомен маслен масаж.

Зелената кардамон във вашето ежедневно ястие добавя известно устно към небцето, делиш ястие направено точно така. Кардамон зелен и буйни, обикновено носи много ползи в себе си. Подправката в най-добрата си, зелена кардамон се грижи не само за вашето здраве, но и за красотата ви като коса, скалп и дори кожни проблеми. От незначителни проблеми, като контрол на темето дори за лечение на рак, зелената кардамон е лек за всичко това.

Leave A Comment

24 + = 32