Uthihita Parsvakonasana – Как да направите и какви са ползите от нея?

Животът е прекалено кратък, за да седнете и скърбите за тъжните дни на натрупване на белези и затруднения в храносмилането, за загадъчен растеж на космите и депресии и най-вече за неконтролирани чувства. Вярвайте или не, с йога има решение за всичко. Често депресията и емоциите са свързани с нездравословно тяло.

Нездравословното тяло поглъща тъжния човек и за да отстрани нещата, натрупването на гърди, което толкова внимателно го държеше под контрол през 20-те години, сега се отказа от теб. Ето защо в днешната тема ще говорим за разнообразието и ползите от една такава йога сред многото в партидата. Въпреки че каталога ще ви разваля избора, нека да направим бебешки стъпки, за да вземете един по един. Какво ще кажете за деня си, започващ с Uthihita parsvakonasana?

Uthihita parsvakonasana

Съвети за начинаещи:

Ако сте нови за това, ето някои неща, които трябва да знаете.

 • Започнете да правите на празен стомах. Това означава, че червата трябва също да бъде чиста.
 • Сутринът е идеалното време да го практикувате, а в случай, че пропуснете, практикувайте вечер, като се уверите, че има най-малко 5 часа от хранене и практика.
 • Във всеки момент, ако имате болка в която и да е част от тялото си, незабавно спрете. Винаги помнете да потърсите експертно ръководство, преди да опитате сами.

Виж повече: Утана Курмасана

предпазни мерки:

 • Ако имате счупен хип или мек мозък, по-добре е да се откажете от това, тъй като костния мозък, който се върти в талията, може да бъде фатален за вас, ако се обърка.
 • Не е подходящ за хора със слаба нервна система или слаби стави. Тъй като тази поза упражнява налягане в ставите, тя може да ви постави в неудобна поза.

Противопоказания:

 • Главоболието е често срещано противопоказание, свързано с това. Престанете да практикувате, ако имате главоболие или мигрена. Или стойте настрана от практикуването му, ако почувствате нещо от това. Тъй като позата включва движение на врата и очите, тези, които страдат от мигрена, могат да изпитват проблеми, докато правят това.
 • Ако имате проблем с шията, не се обръщайте към горната част на ръката. Можете да погледнете право напред и да удължите равномерно страните на шията си. Друга възможност е да погледнете на пода.
 • Другото обичайно противопоказание е безсъние и високо или ниско кръвно налягане.

Как да го направим?

Uthihita Parsvakonasana е известна и с английското си име като Extended Side Angle Pose.Uthihita в санскрит означава "опъната", парсва означава "страна", кона означава "ъгъл" и асана е "поза".

Това е едно от многото имена на йога, които буквално заемат крайната си позиция, обикновено името, имитиращо крайната позиция. За щастие това е един от най-лесните и може да бъде изпълнено от начинаещи без никакви затруднения.

За да го овладее, практиката трябва да бъде последователно поддържана. Ще ви отнеме много търпение и време да го овладеете.

Виж повече: Upavista Konasana Предимства

Първи стъпки.

 • Застанете на вашия йога мат поемете дълбоко въздух и го изпуснете, изправяйки гръбнака си в изпитанието. Вратът ви трябва да бъде подравнен с гръбначния стълб, докато гледате напред и заключвате погледа си.
 • Сега вдигнете един крак от пода и го поставете на няколко крачки пред вас. Това може да бъде един от краката ви, тук нека просто кажем правилно.
 • Вашият ляв крак трябва да е прав, докато образувате мек инвертиран V с долното тяло. Разстоянието между двата крака трябва да бъде достатъчно, за да се създаде мек участък, но не и много дискомфорт.
 • Сега започнете да се огъвате, като движите тялото си напред, като левия крак все още е прав, докато десният крак се накланя по цялата дължина, докато бедрата са успоредни на земята, стъпалото и колянната става централно подравнени.

Оставете само стомаха си на коляното сега направете лек обрат на другата страна. Тъй като десният ви крак е нагоре, обърнете се надясно.

Като използвате дясната си ръка като основа за подкрепа, люлеете се с лявата си ръка и над главата си, като я държите прави. Вече ще почувствате леко разтягане, докато движите ръката назад, а врата ви се накланя.

Заключете позицията за няколко добри секунди, преди да пуснете.

Защо трябва да го направите?

 • Докато разтягате долните си крайници, вие несъзнателно участвате в тренировка на краката, която не само ще ги укрепва и ще ги тонизира, но и ще ги простре. Няколко месеца в тази йога и скоро ще почувствате няколко сантиметра, които се добавят към дължината на торса.
 • Разтягането не се ограничава до долната част на тялото, само когато разтягането на талията ви простира и горната част на тялото, което отново е добра техника за увеличаване на височината.
 • Сега можете да избегнете ненужните сърдечни арести с тази позиция. Когато разтягате ръцете си, определено ще почувствате меко протежение в ръката си, което би означавало, че вашите сърдечни мускули ще бъдат поставени върху работата, изчиствайки запушените артерии и вентрикули.
 • Това също е добро упражнение на чревния тракт, където корема ви сега усукани и опънати дава добра тренировка на органите в рамките на резултат в правилното храносмилане и увеличаване на метаболизма.
 • Тя се простира в слабините, гръбначния стълб, кръста и раменете.
 • Той стимулира коремните органи и ще увеличи издръжливостта ви

Виж повече: Как да направя Uddiyana Bandha

Утитита Парсваконасана вероятно е трудна поза. За тези начинаещи там може да е трудно за ставите. Позата също изисква добре разбиране на тялото ви и привеждането му в съответствие. Започнете с надзор и продължете бавно. Позата изисква търпение и постоянство, за да се направи изкуството правилно. Но след като сте готови, ще можете да извлечете много ползи от това, което ще извлече положително полза от вашето тяло.

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

− 2 = 4