Upavistha konasana Предимства и как да го направите правилно! (Отворен ъгъл)

Светът на йога е наистина огромен акър от спокойни движения на тялото като стречинг и усукване, които идват с поръсване на контролирано дишане и по този начин просто се отдадете на тази фитнес форма, много от ползите могат да бъдат отдалечени на ръка. По много причини йогата просто се възприема като фитнес техника, но реалността на това е много по-дълбока.

Upavistha Konasana

Йога не само е лечител на тялото, но и носител на грижи за размирния ум. Йога не само е любима за здраво тяло, но и спокойно бягство за спокойствие и така в днешната статия ще говорим за една такава йога, наречена Upavistha konasana.

Ето как да го направите:

Upavistha Konasana е популярно известен също като седнал Широкият ъгъл, където "Upavistha" означава да седне. Както вече споменахме, повечето йога се фокусира върху тялото, което се простира като част от тренировката, като понякога се обръща надолу по алеята. Друг важен аспект на йога е контролираното естествено дишане, където осъзнавате дишането си и го контролирате, без да правите нещата неудобно.

Виж повече: Utthita Parsvakonasana Предимства

Междувременно, може да искате да следвате и някои съвети, които ще бъдат полезни при практикуването.

 • Ако сте начинаещ, може да бъде трудно да приведете торса на пода напред. Това, което можете да направите, е да вземете дебело валцовано одеало и да го поставите пред вас, като се уверите, че дългата ос е перпендикулярна на таза. Сега можете да сложите торса си върху това.
 • Уверете се, че червата и стомаха са празни, когато започнете да правите асана. Приемането на хранене най-малко 4 до 6 часа преди това е препоръчително. Това ще гарантира, че храната се усвоява и ще доставя достатъчно енергия.
 • Винаги е добре да правите асана сутрин. Но ако пропуснете, можете да го направите и вечер.

Асаната Upavistha konasana е обяснена по-долу. Разгледайте как можете да го направите.

 • Седнете в dandasanaor на персонала представляват.
 • Наклонете гърба си малко на ръцете си и сега, вдигнете и отворете краката си, приблизително под ъгъл от 90 градуса.
 • Може да притискате ръцете си към пода. Натиснете краката си напред. Опитайте се малко да увеличите крака малко повече, повече от ъгъл от 20 градуса.
 • Завъртете бедрата си навън и ги притиснете на пода, като се уверите, че коленните капачки са обърнати направо нагоре.
 • Когато сте в това положение, вдигнете ръцете си напред между краката и поддържайте ръцете си здрави.
 • Във всички ваши завои напред поставете акцента върху движението на тазобедрените стави и поддържането на дължината на предната част на торса.
 • Продължете да бутате напред при всяко издишване, докато не се чувствате удобно с опъна на гърба на краката си.
 • Останете в позиция за минута.

Това може да доведе до опъване на вашите hamstrings или теле мускули, но с времето се успокоява.

Вдишайте дълбоко, докато вдигате ръцете си високо над главата си, изправяйки гърба си, докато се наведете, за да докосвате пръстите си с пръсти. Една допълнителна помощ по това време може да ви помогне да разширите или разтегнете краката си още. Заключете позицията, докато държите дъха си.

Сега издишайте и отново седнете, като върнете стъпките си назад.

Виж повече: Нагоре надолу костенурка

Parsva Upavistha Konsana:

Ето стъпка по стъпка ръководство за правилното му изпълнение.

 1. Седнете в персонала и потеглете краката си възможно най-широко. Уверете се, че пръстите на краката и коленните капачки сочат нагоре.
 2. Обърнете се от кръста си, за да го изправите пред десния крак. Издишайте бавно. Докато издишвате, разходете ръцете си към десния си крак и довеждане на челото до коляното.
 3. Дръжте десния крак напред и леко огънете лакътя. Това ще ви отпусне рамото и врата.
 4. Бавно се задълбочавайте в задната част на гърба, като се натискате натискате през петата и дърпате пръстите на тялото си.
 5. Задръжте за няколко вдишвания.
 6. Когато освободите, влезте в ръцете си и наклонете гръбнака си.
 7. Сега повторете същото от другата страна.

Upavistha Konasana Предимства:

 • Това е добро упражнение за стречинг за вашето тяло, пряко свързано с ръста на височината. Експертите казват, че ако удължите правилно долните си крайници и след това се опитате да ги задържите в дланта си, цялото ви тяло се протяга в изпитанието. Следователно, има огромен шанс да добавите няколко сантиметра към себе си чрез това упражнение.
 • Това упражнение също така се отнася до доброто укрепване на долните крайници, където стречинг тонове мускулите отчитат по-силни крайници.
 • Когато се наведете и опънете тялото си, стомаха ви изгаря цялата допълнителна мазнина, събрана около коремната област, като по този начин подпомага загубата на тегло. Освен плоския стомах, органите в корема получават добър масаж, което води до по-здравословно черво.
 • Много хора казват, че това упражнение е добър ум по-спокоен. След като се протягате максимално, лекото усещане за задоволство от изтеглените мускули, успокоява ума ви.

Но от какво да внимавате? Обърнете внимание на предпазните мерки, които трябва да сте наясно, докато правите upavistha konasana.

 1. В случай, че имате травма в долната част на гърба, можете да седнете на високо сгъвано одеяло. Дръжте торса изправен.
 2. Уверете се, че избягвате закръгляването на лумбалния гръбнак. Това ще помогне за предотвратяване на проблеми с диска.
 3. За тези, които имат хронична болка в гърба, избягвайте да правите асана или се уверете, че го правите под строг контрол.

Противопоказания:

 1. Upavistha Konsana идва с много натиск върху бедрата, а също и върху гърба на коляното. В случай, че има твърде много стрес около тези области, избягвайте да правите асана. Гъвкавостта ще дойде с времето и практиката.
 2. Не се впускайте по-дълбоко в позата, като прилагате сила върху гърба, тъй като мускулите на долната част на гърба и мускулите на глутея се простират до максимум.

Виж повече: Uddiyana Bandha Предимства

Не забравяйте обаче, че ще можете да извлечете ползите от него, когато практикувате искрено и ежедневно. Внимавайте за противопоказанията и останете далеч от това, когато почувствате най-малък дискомфорт. Упражнението за стречинг е насочено към увеличаване на вашата височина и също така е полезно при тонизиране на мускулите. Започнете да правите днес и вижте как тя влияе положително на тялото ви.

Leave A Comment

7 + 3 =