Uddiyana Bandha (Брадата на корема) – Как да направите и ползите

Има три фитнес режима, които обикновено се следват. Едната представлява диета, сок бързо или глутен очисти, прескачане на храна за по-голямо тяло в крайна сметка става жертва на незначителни телесни проблеми, които без надзор може да ви изчезне. Втората е записването в гимназията с месечна и годишна абонаментна такса, тежка пота пробив всяка сутрин, последвана от здравословно хранене и строг режещ график.

Uddiyanabandha

Последното е йога, бавно движещо се упражнение на тялото с малки разтягания и обрати, изпълнени от удобствата на собствения си дом. В днешната статия ще се впуснем на третия път, йога и ще разработим една такава позиция, наречена Uddiyana bandha. Стъпките и ползите от него също ще бъдат обсъдени.

Какво е Uddiyana bandha?

UḍḍyanaBandha в санскрит означава да се движим от mula bandha и така имаме втората банда, Uddiyana. В санскрит уддиана означава да лети или да се надигне. Това "летене до заключване" е следователно за вашите вътрешности, летящи нагоре, elusively означава вашата енергия, осезаемо смисъла на диафрагмата, стомаха и коремните органи.

Uddiyana Bandha е най-доброто средство за коремни и стомашни заболявания, от запек до лошо храносмилане. Той стимулира храносмилателните сокове, увеличава метаболизма и тонизира прекомерно преработените коремни органи. Той балансира надбъбречната система, облекчавайки стреса, летаргията и напрежението. Това е най-добрият начин да получите плосък умивалник abs без никакви хрускам.

Как да го направим?

Името Uddiyana bandha означава горна връзка, където "Uddiyana" означава нагоре, а по-късно означава "вратовръзка" или "bond". Английското име за тази поза се нарича "поза на корема", което в буквален смисъл е крайната позиция на йога. Това може да изглежда трудно в началните етапи, но с практиката можете да овладеете тази позиция също.

Има обаче няколко ограничения, които човек трябва да спазва, преди да извърши тази поза. Йогичните експерти ви канят строго да направите това с абсолютен празен стомах. Съществуват различни варианти и съвместни позиции, които могат да бъдат използвани при изпълнение на това, но в началния етап е най-добре да изпълнявате тази йога в изправено положение.

Виж повече: Утита Парсваконасана

 • Започнете, като стоите изправено на вашия йога мат, гръбначния стълб направо и шията, подравнени към гръбнака, като ръцете ви почиват на ваша страна. Ако седите, трябва да поддържате падмасана с кръстосани крака. Преди коремната брава, трябва да изберете брадичката или Jalandhara Bandha.
 • Сега бавно вдишвайте дълбоко и докато издишвате, извивайте раменете си навътре, ръцете ви почиват на бедрото, докато накланяте напред малко.
 • Поставете дланите си на бедрата или коленете си, ако седнете.
 • Издишането трябва да е дълбоко и едновременно с това трябва да свивате коремните мускули и да ги избутате нагоре, като опънете долните мускули. Задръжте и заключете позицията за минута, преди да върнете стъпките обратно към квадрат.

Трябва да се обърне внимание на практикуващите, които започват нови. Скоро след йога може да почувствате мека мускулна болка в областта на корема, която не е нищо друго освен мускулите, които се отпускат след свиването. С тренировките си мускулите ще ви улеснят. Често, ако сте слаби, може да се почувствате лека, когато отключвате брадичката си. По това време гръбнака, може би стена зад вас може да ви помогне да счупите падането си.

Виж повече: Утана Курмамана Предимства

Как ни помага?

 • Първата и най-голяма полза от тази йога са по-силните коремни мускули. Докато натискате корема си и натискате органите нагоре, мускулите, включително органите, се чувстват като добър масаж, който ще продължи да ви дава по-здравословен, по-добре функциониращ корем.
 • Това ни води до нередности в менструалния цикъл, които могат да се справят добре с тази йога поза.
 • Тази йога подобрява кръвообращението в тялото. Това започва от зоната на натиск, където мозъкът, който сега е в брадичката, получава сигнал и изпраща кръв в тялото, измивайки сърцето, белите дробове и органите на стомаха. Ето защо е бог и за белите дробове и сърцето.
 • Подобрява храносмилането, асимилацията и елиминирането; и пречиства храносмилателния тракт на токсините
 • Това стимулира и повдига енергията на долния корем (apanavayu) и се обединява с енергиите, локализирани в пъпа (samanavayu) и сърцето (pranavayu)
 • Тя помага за стрес и отнема напрежение
 • Подобрява функциите на панкреаса и черния дроб
 • Uddiyana Bandha масажира всички органи в коремната област.
 • Тази йогична поза може да доведе до освобождаване. Уддиана Банда премества праничния поток към Сушумнанади. Сушумна е свързана с централната нервна система и по този начин повишава осъзнатостта, че помощите в по-високите практики на Дхарана, Дхайна и Самадхи.

Виж повече: Широкоъгълен сгънат напред завой

Изпълнявайте само на празен стомах! Не прилагайте този Bandha, ако имате високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, язви на стомаха и червата. Не практикувайте тази йога по време на бременност. Тази йога трябва да се практикува след асани и пранаяма и преди медитация. Може да се практикува заедно с пранаяма и мудра. Моля, уверете се, че практикувате под ръководството на учител!

Работата с сърцевината и дишането ви спомага за спокойствие, чувство за емоционално основание; Uddiyana Bandha активира реакцията на релаксация.

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

− 1 = 1