Топ 9 вътрешни средства за охлаждане за деца Стилове в живота

Децата са по-податливи на болести, отколкото възрастните, тъй като тяхната имунна система все още се развива. Имунните системи в конкретните бели кръвни клетки са основната линия за защита на тялото. Без имунната система тялото ви ще бъде отворено към всяка болест, която може да причини пълен и пълен хаос във вас. Затова се храните здравословно и се пазете, тъй като това ще ви помогне да запазите имунната си система функционална. Нормално е детето да страда от студ или треска, тъй като е леко заболяване, лесно се повдига и лесно се отървава. Децата могат да развият студ поради внезапна промяна на времето или поради някои храни, които са яли. Общата простуда като цяло няма специфично излекуване и бавно се разсейва след известно време, но за да ускори процеса, могат да се използват някои битови продукти.

У дома remedies for cold for kids

Тези домакински средства, които помагат да се отървете от обикновена настинка, са дадени по-долу:-

Най-ефективните средства за домашно приготвяне за деца:

Почивка:

почивката е ключът за подпомагане на вашето дете да се бори със студа. Студената и треска обикновено вървят ръка за ръка и обикновено карат детето да се чувства летаргично и болно. много почивка позволява имунната система на детето да се бори ефективно с бактериите, причиняващи настинка. Докато детето почива, белите кръвни клетки се разпространяват в цялото тяло, като изкореняват всяка форма на заболяване, причиняващо микроби.

Виж повече: Начало средства за студено и треска

Овлажняващ въздух:

Студът също може да причини задръстване в гръдния кош, което може да предизвика кашлица. Вдишването на влага с горещ въздух е най-добрият начин за разтопяване на слузта в гръдния кош, като по този начин позволява на детето ви да диша свободно. Вземете една купа и заври малко вода, след това сложи кърпа около Childs главата и да им позволи да диша дълбоко и по този начин вдишване на пара от водата.

Много вода:

Стъклена чаша of water

Уверете се, че детето ви има много вода през деня, тъй като борбата за унищожаване на микробите в тялото може да остави детето силно уморено и хидратирано. Водата ще помогне да се намали температурата и да се охлади. Водата е общ детоксификатор, който естествено почиства организма и позволява нежеланите микроби да бъдат облекчени чрез уринарния тракт.

Пчелен мед:

Пчелен мед 6

Няколко лъжици мед, заедно с горещ чай, горещ шоколад или мляко са най-добрите начини да поддържате студ и треска под контрол. Скъпата има много невероятни свойства, които укрепват кръвта и държат стомаха чист. Медът е добре известно средство за природни медикаменти и може да се използва за лечение на различни заболявания.

Виж повече: Как да се лекува кашлица по време на бременност

гаргара:

Солената вода може да помогне на вашето дете да се отърве от възпалено гърло, което е често срещано по време на настинка. Причината е, че студът причинява кашлица и непрекъсната кашлица със сигурност ще причини възпалено гърло. Затова поръсете умерено количество сол в чаша топла вода на Лука и помолете детето ви да се гаргатира с него. Те ще успокоят възпалената област на гърлото на децата.

Пилешка супа:

Пиле soup1

Казано е, че пилешката супа, която помага за лекуването на настинка, е стара история за съпругите, но със сигурност пилешката супа е естествен релаксатор. Пилешката супа е богата на протеини и витамини, които помагат в борбата срещу студените микроби. Може да е легенда, но вярно е, че пилешката супа е идеалната храна, която да ви помогне да излекувате детето си.

Допълнителни течности:

плодове Juices 5

Заедно с вода могат да се дадат и допълнителни течности, като например сокове, за да укрепят допълнително имунната система и по време детето ще започне да се чувства по-добре.

Виж повече: Начало Remedy за кашлица при деца

Глава надморска височина:

Студената често оставя някои деца галени, поради което окачването на главата е добър начин за премахване на гаденето. Това, заедно с горните методи, ще помогне на вашето дете да се отърве от студа в рамките на няколко дни.

Парите на изпаренията:

vaporub

Друго средство за омекотяване на претоварения гръден кош е чрез използване на парна промивка. Загрейте кърпа в парата с вряла вода и се погрижете широко в претоварените райони. Кашлирането на слуз е естествено, след като това е завършено.

Източник на изображението: Shutter stock, 6.

Leave A Comment

− 2 = 1