Топ 9 ползи от канела Стилове в живота

Използвали ли сте някога канелени семена? Знаете ли ползите от тях? Канела семена плюс пръчици Канела е дълъг е бил възхитен подправка в печене, както и готвене. Канелата притежава антимикробни свойства, които помагат да се спрат няколко здравословни нарушения. Силният подправки може да донесе Вашето здраве на следващото ниво. Опитайте се да включите подправката в ежедневната си диета, плюс режима на красотата, за да съберете превъзходната печалба от канела. Канела семена са голям източник на фибри, манган, желязо, плюс калций.

канела seed

Ползите от канела:

Семената от канела осигуряват много ползи за здравето и някои от тях са както следва:

1. Третира студено:

Не забравяйте, че канелата е затопляща билка, която се използва за лечение на студ, както и на обикновения грип. Канелените семена, когато се смесват с джинджифилов чай, са отлично студено облекчение. Още една терапия включва добавяне на четвърт чаена лъжичка канела на прах в супена лъжица мед. Яжте сместа 2 пъти на ден в продължение на 3 дни за най-добри резултати.

2. Избягвайте артрит:

Артрит корен болка, освен това подпухналост на ставите плюс канела спомага за облекчаване на знака. В гореща чаша вода, включете 2 лъжици мед, както и една чаена лъжичка канела на прах. Поглъщайте сместа два пъти дневно по-рано от закуската, за да облекчите артритната болка.

3. Предотвратяване на невродегенеративните заболявания:

Канелените семена играят ефективна роля за намаляване на хроничното възпаление, което е свързано с невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, както и множествена склероза.

Виж повече:  Ползи за здравето на ленените семена

4. Poise Blood Sugar:

Диабетът, болест на постоянно висока кръвна захар, атакува артериите и вените, повишавайки опасността от сърдечни заболявания. Канела е много полезно да се организират нивата на кръвната захар и в кратката фраза. В някои изследвания се наблюдава, че канела от подправки с канела добиват значително по-ниски нива на кръвна захар.

5. Лекувайте стерилитета:

Канелените семена обграждат хранителни вещества, наречени цинамалдехид, които се признават за повишаване на нивото на прогестерона и освен това намаляват нивото на тестостерона при жените. Хормоналното равновесие намалява вероятността за безплодие при жените.

6. Поддръжка Отслабване:

Канела се използва за намаляване на инсулиновата резистентност и утроява способността на инсулина да метаболизира кръвната захар. Това подправка помага да се намали глад плюс апетита захар, произтичащи от загуба на тегло.

Виж повече:  Използва Amla прах

7. Лекува акне, blemishes и пъпки:

Канела улеснява организирането на акне плюс пъпки върху лицевата част на тялото. Това е готово чрез изсушаване на кожата и пренасяне на кръв, както и кислород към външната повърхност на кожата. Една проста рецепта включва добавяне на 3 супени лъжици. мед с 1 супена лъжица канела. Почистете пастата на преувеличените места и я оставете цяла нощ. От друга страна, отидете в продължение на 20 минути чрез измиване с вода. Направете отново следващата седмица.

8. Здравето на сърцето:

Намалете сърдечно-съдовите заболявания заедно с възстановяване на дебелото черво от канела. Канела е изключителна основа на калций плюс фибри. Сместа от 2-те компонента се свързва плюс премахва жлъчните соли като соли на тялото, които имат разрушителен ефект върху дебелото черво. След като жлъчката е отделена от тялото, тя трябва да разгради холестерола, за да произведе нова жлъчка, да има положителен сблъсък с атеросклероза плюс предотвратяване на сърдечни заболявания.

9. Здравето на косата:

Канела ексфолира и подхранва скалпа. Чаена лъжичка канела от земята, 1 супена лъжица мед плюс ¼ чаша топла зехтин, веднъж смесени плюс масаж в скалпа, ще предизвикат почистването. Поставете сместа върху косата за 20 минути преди да измиете с нормален шампоан. Ако е необходимо, канелата може да намали цвета на косата. Смесете равен размер на вашия балсам плюс канела на прах. Опаковайте пълната дължина на косата от сместа. Смесете сместа спокойно, за да избегнете появата. Почистете косата, премахнете всички заплитания и я увийте с душ капачка. Сложете сместа за една нощ и почиствайте косата сутрин.

Виж повече:  Използване на кимион на прах

Leave A Comment

− 2 = 1