Топ 9 ползи от канела по време на бременност Стилове в живота

Има няколко билки с разнообразни свойства и приложения. По принцип тези билки могат да се окажат много полезни, когато се използват правилно. Въпреки това, кои билки са безопасни за употреба и които не са по време на бременност е нещо, за което трябва да бъдете внимателни и къде трябва действително да се обърне внимание. Може да канела предотвратяване на бременността е голям въпрос!

канела during Pregnancy

По време на бременността, винаги е безопасно да консумирате хранителни продукти в консултация с Вашия лекар. Има някои билки, които всъщност са добри и трябва да се приемат по време на бременността. Има и други билки, които трябва да се избягват напълно по време на бременността, защото могат да повлияят неблагоприятно върху плода или да бъдат токсични за вас. Приемането на тези билки във високи дози може да повлияе неблагоприятно на бъдещата майка и плода. Канела е една такава билка.

Канела е една от най-универсалните и популярно използвани билки. Той се използва добре за кулинарни цели, както и за медицински цели. Обикновено по-големият въпрос е дали е безопасно за бременни жени или да не се консумира канела, и ако е така, колко канела се счита за нормална доза. Лекарите казват, че бременните жени могат безопасно да ядат храни, съдържащи умерено количество канела в тях, с много малък риск от всякакъв вид нежелани реакции. Въпреки това, не се препоръчва жените, които са бременни, да използват добавки от канела или дори етерични масла с канела.

Виж повече: Как да се избягва бременността естествено след брак

Предимства на канела по време на бременност:

Да видим какви са ползите от бременността по време на бременността.

1. Естествен антиоксидант:

Канела съдържа естествени антиоксиданти, които не са специфични за бременността. Това означава, че канелата е добър източник на антиоксиданти, ако се консумират като цяло. Тя помага на организма да се бори с бактериални, гъбични и паразитни инфекции. Независимо дали става въпрос за някаква инфекция, настинка или грип, може да се излекува с канела.

2. По-здравословен заместител в храните:

Канела има силен вкус и също така е с ниско съдържание на захар. Това прави възможно да се използва канела като по-здравословен заместител в храната има най-добър ефект от канела върху бременността.

3. За гестационен диабет:

Карийската кора е отлична възможност за жени с гестационен диабет. Гестационната диабет е състояние при бременни жени, където нивата на кръвната им захар са нестабилни. Канела може да помогне за намаляване на кръвната захар при пациенти, които страдат от диабет тип 2.

Виж повече: Зелен чай за кръвно налягане

Странични ефекти на канела:

Канела обикновено причинява доста леки странични ефекти. Въпреки това, има някои странични ефекти, които канела може да причини, ако се консумират в големи дози.

а. Алергична реакция:

Канела, консумирана в големи дози, може да доведе до кожни обриви. Тези, които имат алергия към канелата или към Перу балсам, растение, трябва да стоят далеч от канела добавки. Така че защо да поемате риска, когато сте бременна?

б. Запек или киселини:

Някои хора могат да получат лошо храносмилане или киселини при консумация на канела добавки или канела чай. Също така, канела, консумирана с висока доза, може да причини тези проблеми на лошо храносмилане и киселини.

° С. Развитие на фетуса:

На теория канелата при бременни жени причинява смущения в плацентата. Това нарушение на плацентата излага плода на стрес хормоните и токсините в тялото на майката. Излагането на тези стрес хормони и токсини в тялото на майката може да има неблагоприятен ефект върху развитието на мозъка на плода. По този начин дозата на канела за предотвратяване на бременността се превръща в крайната причина.

Виж повече: Билкови средства за грип

д. Маточни контракции:

Също така се смята, че канелата по време на бременност причинява задействане на маточните контракции и преждевременно раждане. Канела, консумирана във високи дози или дори вдишана от есенциални масла от канела или по друг начин, може да предизвика контракции на матката и преждевременно раждане при бременни жени.

Рискът от потреблението на канела сред бременните жени продължава да остава теоретичен още отсега. Въпреки това, има достатъчно основания да се чувствате по-добре да останете далеч от добавките от канелата по време на бременност, тъй като това може да доведе до консумация на високи дози канела, за разлика от канела, използвана при обичайното готвене. Също така, канелата в етеричните масла трябва да се избягва напълно по време на бременността.

Сега, когато сте наясно с рисковете и ползите от консумацията на канела по време на бременност, направете информиран избор. Не забравяйте, че дозата никога не е добра. Добра част от канела в диетата ви няма да навреди!

Leave A Comment

3 + 7 =