Топ 9 подправки, които трябва да избягвате по време на бременност Стилове в живота

От средновековното време вярва, че някои подправки и пикантна храна могат да причинят проблеми по време на бременността. Вие също сте жертва на тази вяра и се опитвате да избягвате всякаква външна храна. Но проучванията доказват, че консумирането на подправки през тези времена може да но не остава въпросът кои подправки трябва да се консумират и кои подправки да се избягват по време на бременност.

Подправките, които трябва да избягвате по време на бременност:

1. Свещник:

подправки to avoid during pregnancy

Потреблението на семена от сминдух има обратен ефект върху матката и поради това не е препоръчително да се консумират от бременни жени. Също така приемането на тези семена чрез mouharnth може да причини подуване, киселинни проблеми, газови проблеми и диария. Много висока доза семена от сминдух може също да причини забавяне на растежа при децата.

2. Чесън:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 2

Чесънът е потенциално токсичен и затова не е препоръчително да се консумира по време на бременност. Гарлик има силата да причини телесна повреда както на вас, така и на вашето бебе, тъй като това може да причини кръвотечение и киселини.

3. Мента:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 3

Черен мента чай помага за отпускане на матката, но това увеличава риска от спонтанен аборт и прилагането на ментово масло през тези времена може да причини менструация и оттук се препоръчва да бъдете много предпазливи, преди да използвате мента на разположение под всякаква форма.Поради това често е препоръчително да се избягва мента и нейните продукти.

Виж повече: горчица, докато сте бременна

4. Asafetida:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 4

Asafetida може да се определи като обикновена подправка, която се предлага на пазара лесно, но тя е строга не по време на бременност, тъй като консумацията на този подправка може да доведе до спонтанен аборт. Също така може да доведе до загуба на кръв

Подправки, които трябва да избягвате в дълъг период на работа:

Ето списък на подправките, които да не се яде по време на бременност, сега преминаваме към подправките, които не могат да причинят телесно увреждане и могат да се консумират безопасно по време на бременността. Ето списък на подправките, които трябва да имате по време на бременност.

1. Джинджифил:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 5

Джинджифилът се смята за един от най-безопасните подправки, които могат да се консумират лесно. Той също така е ефективно средство за домашно лечение за лечение на сутрешна болест, повръщане и замайване, която е често по време на бременност.

2. Куркума:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 6

Куркума е сред една от подправките, които, когато се консумират, са изключително полезни.Турмика с хранителните си стойности е средство за облекчаване на болката и може да бъде добър агент за лечение на кожни проблеми и ви помага да получите блестяща кожа. Той действа и като естествен детоксикатор и помага за намаляване на оксидативния стрес.

Виж повече: е кисело мляко добро за бременност

3. Кардамом:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 7

Кардамом никога не може да дойде в списъка ви с подправки, за да избегнете използването на аромати на кардамом или чай по време на бременност може да ви помогне да победите гадене и обща слабост и те също са безопасни.

4. Черно пипер:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 8

Черният пипер е богат на хром и също помага за предотвратяване на диабет или сърдечни заболявания. Ако увеличите консумацията на черен пипер, това ще доведе до увеличаване на хрома и по този начин ще помогне за намаляване на шанса да получите диабет.

5. Пепел:

Връх 9 Spices To Eat & Avoid During Pregnancy 9

Чайки са естествен агент, богат на фолиева киселина. Бременните жени се нуждаят от фолиева киселина за развитието на мозъка на фетуса, клетъчното деление и други развития на тялото. Ако имате достатъчно фолатни нива в диетата си, това може да предотврати дефекти на нервната тръба.

Виж повече: миди, докато сте бременна

Сега, когато знаете какво да избегнете и какво да имате, готвенето трябва да бъде блаженство за вас, докато сте добре информирани за ползите от това, което консумирате, както и опасностите от това, което трябва да избягвате и защо.

Leave A Comment

52 − 51 =