Топ 9 храни, за да се избегне това, което причинява акне на момичетата Стилове в живота

Акнето е най-често срещаното заболяване на кожата, да не говорим за най-отвратителен. Искам да кажа кой иска кожата им да бъде помрачена от грозни изпъкналости, които оставят също толкова грозни марки? Сега повечето хора приписват нежеланото изскачане на тези зли слуги на причини като юношество, хормонални промени, бременност, груба и нехигиенична грижа за кожата.

храни that cause acne

Една от най-важните причини обаче е храната. Това, което ядете, не само помага за регулирането на всички други системи на тялото, но също така се грижи за вашата кожа. Тук са 9 вида храна, които трябва да избягвате, ако искате да избегнете акне.

Най-добрите храни, които причиняват акне:

Нека видим какви храни причиняват акне по лицето, което помага да ги избегнем.

1. Млечни храни, които причиняват акне:

Какво Foods Cause Acne Dairy Products

Една от основните причини за акнето е над консумацията на млечни продукти. Докато млечните продукти са изключително здрави и нямат никаква връзка с акне и други кожни заболявания, комбинациите, в които ги консумираме, значително променят телесните ни функции. Например кисело мляко. Това е подсладено кисело мляко, което причинява внезапни разширения в растежа и разпространението на акне. Също така суроватъчните продукти водят до повишаване на нивото на инсулина.

2. Шоколадови храни, които причиняват акне:

Какво Food Causes Pimples Chocolate Bar Wweet Desseret Sugar Food

Сега няма много доказателство, че шоколадът причинява акне. Докато много хора се кълнат в тази декларация, мнозина я опровергават също така енергично. Като предимно продукт на базата на захар, шоколадите водят до повишаване на нивата на захарта. Това се предполага, че причинява акне.

3. Бързо хранене, което причинява акне:

Бърз Foods That Cause Acne

Бързото хранене има най-високо съдържание на въглехидрати. Те са нездравословни, мазни и увреждат тялото ви в безбройни нрави. Въпреки това, те са лесно достъпни и правят за един куп от вкусно ястие. Въпреки това, високите нива на въглехидрати и ниската хранителна стойност предизвикват разнообразие от проблеми с грях, като акнето е едно от тях. Това са акне, причиняващи храни.

Виж повече: Витамини за лечение на акне

4. Домати, които причиняват акне:

домати Foods That Cause Pimples

Доматите са богат източник на витамин С и други киселини. Много домашни лекарства предполагат прилагането на доматена пулпа върху кожата ви, за да стане гладка и безвредна. Въпреки това, когато се консумират перорално, домати предизвикват повишаване на акнето. Предимно защото причинява повишаване на киселинното съдържание на организма.

5. Салса храни, които причиняват акне:

Какво Food Causes Pimples On The Face Salsa

Ако обичате мексиканската храна и по този начин ядете салса почти всеки ден, ще трябва да претърпите сериозна промяна в начина на живот, за да намалите акнето. Салса, макар и вкусно ароматна, предизвиква леко разпалване на някогашното акне. Това е главно защото салсата е доматен сос и домати, както бе споменато по-горе, е една от основните причини за акне.

6. Продукти от глутен като пшеничен хляб:

Какво Foods Can Cause Acne Wheat bread

Много хора са алергични към пшеницата и често причиняват акне. Но основната причина, поради която пшеничните хлебчета трябва да се избягват, за да се избегне акне, е високото съдържание на глутен.

Виж повече: Билколечение за акне и пъпки

7. Подаръци и Bagels Храни, които причиняват акне:

Donuts and Bangels Foods Causes of Acne

Поничките и багелите имат висок гликемичен индекс. Така че, въпреки че те вкусват вкусно, изглеждат изкусителни и правят за лесна, приятна закуска - в дълги разстояния те причиняват на кожата ви голяма вреда. Така че изборът е ваш. Искате ли да стимулирате вкусовите си пъпки или да запазите кожата безупречна?

8. Straw Berries Храна, която причинява акне:

ягоди Foods Which Cause Acne

С голямо недоволство ви информирам, че ягоди, най-доброто от всички плодове, наистина причиняват сериозни прояви на акне. Това е кисел плод, който загрява вашите вътрешности - промяна, която се разкрива, като съчетава вашата съвършена кожа. Не е нужно, обаче, да се откажете от ягоди изцяло. Просто ги консумирайте в контролирани количества и ги допълнете с други плодове, богати на антиоксиданти.

9. Портокали, които причиняват акне:

оранжев Food Can Cause Acne

Подобно на ягоди, портокалите също са кисели и богати на витамин С. Както другите плодове, споменати в този списък, портокалите също имат много да им препоръчат. Те са здрави и важни за вашето тяло.

И накрая, както беше казано по-горе, някои храни могат да причинят акне или пъпки, но ако сте твърде привързани към тези храни и изпитвате чести кожни проблеми, може да искате да намалите приема си. Твърде много от всичко е лошо. Същото важи и за горните храни!

Виж повече: Химически пилинг за акне белези

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

+ 53 = 56