Топ 9 храмове в Мадурай | Стилове в живота

Madurai е правилно известен като "Temple City", защото е дом на много храмове на Dravidian стил. Нека да разгледаме най-добрите 9 храма в Мадурай.

1. Храм Миенакши Аман:

храмове in madurai

Този красив храм, разположен в храма град Мадурай, има 14 гопурами, като най-високи са 170 фута. Той също е известен като MeenakshiSundareswarar Temple, които наистина са алтернативни имена на Parvati и Shiva съответно. Храмът град Мадурай се установи преди 2500 години с тази свещена структура. Има два златни скулптурни видана, светилища над светилищата на основните божества. Според статистиката 15 000 посетители на ден и 25 000 в петък посещават MeenakshiSundareswarartemle. Една оценка от 30 000 скулптури се похвали от този храм. През месеците април и май един милион посетители посещават храма, за да отпразнуват ежегодния 10-дневен фестивал MeenakshiTirukalyanam.

2. Храм Коддал Азхагар:

Храмовете in madurai 2

Храмът KoodalAzhagarKoli се намира в центъра на град Madurai и е посветен на лорд Вишну. Koodal е друго име на Madurai и Azhagar в Тамил означава "красивата". Храмът е един от 108-те DivyaDesams. Има три пози на Кудал Ажагар, на седнало положение, в изправено положение като Шри Сурия Нараян и в поклона на позата. Божеството е взето за потапяне във Вайгай по повод деня на ЧитраПурмима. Също така, на ден на MasiMagam се празнува 10-дневен фестивал на лодките.

3. Храмът Тирупапам кунрам Муруган:

храмове in madurai 3

Храмът TirupparamkunramMurugan предлага мистичен чар и е огромна в структура. Храмът е посветен на лорд Муруган, за когото се казва, че се е омъжила за това Деиваяни, дъщеря на небесния цар Индра. Основното светилище има божеството на Муруган заедно с божествата на лорд Шива, лорд Вишну, лорд Винаяка и богинята Дурга. Браммотсавам е широко известният фестивал тук, освен "Сканда Шасти", фестивал "Картикай", Вайкаси Викашъм и Вайкунта Екадаши.

4. Храм Azhagar Kovil:

храмове in madurai 4

Храм AzhagarKovil или Thirumaliruncholai се намира на 21 километра от град Madurai. Тя е посветена на владетеля Вишну. Храмът има големи горуми и мандапами като всички други южноиндийски храмове. Главният вход на кулата има светилището на Карупана Свами, което остава затворено винаги с изключение на един ден в годината. Важният фестивал, който празнува тук, е ChithiraiThiruvizha в тамилския месец Chithirai. Милиони хора се събират в река Вайгай, за да видят основното събитие на пресичането на Калджакар.

5. Храм Shri Solaimalai Murugan:

храмове in madurai 5

Храмът Pazhamudircholai или Shri Solaimalai Murugan е на 16 километра северно от Мадурай, разположен на върха на хълм, заобиколен от гъста гора. Това е един от шестте важни жилища на лорд Муруган. Този храм е единственият сред храмовете на MuruganAaruPadaiVeedu. Фестивалите, които празнуваме тук, са Тамилската Нова Година, Вайкаси Висакам, Аади Крутика и Годишният фестивал Абхисек, SkandaShashti, Tirukarthikai и PanguniUthiram.

Виж повече:  Храмове в Калкута

6. ISKCON, Шри Шри Радха Матурапати Храм:

храмове in madurai 6

Международното общество за Кришна съзнание или храм ISKCON се намира в Мадурай. Тя е посветена на Господ Кришна и има красиво божество на Радха Мадав. Храмът изпълнява различни ритуали, молитви и киртана. В неделя храмът обслужва прасадам на един и всички присъстващи там. Храмът е много видно посетен по време на фестивали като Шри Кришна Джамаштами, Радхаащами, Гау Пурнима или Холи и Екадаши.

7. Храмът Вандийур Мариамман:

храмове in madurai 7

Храмът VandiyurMariamman се намира в източната част на храма на град Madurai. Храмът е посветен на индуската богиня на дъждовете, Мариаммана, а основният храм е богиня Мариамман, но храмът има също печиаммам и винаягар до пипало дърво. Храмът се намира на близката река Vaigai и има собствено огромно езеро, наречено VandiyurMariammanTeppakulam. Храмът организира плаващ фестивал на Thaipusam и се празнува великолепно в продължение на 10 дни.

Виж повече:  Известни храмове в Мумбай

8. Храм на Наразисим Йога Нарасима:

храмове in madurai 8

Narasingam Йога NarasimhaPerumal храм се намира на 8 км от Madurai и е посветен Йога NarasimhaPerumal. Храмът е на хълмовете на хълмовете Янаималай. Построен през 770 г., храмът има предния мандапам, а идолът на Нарасима Перумал е издълбан от самия хълм. Храмът също има каменна структура на богинята Нарасивавали. Основните фестивали, които се празнуват, са фестивалът NarasamhiJayanthi и фестивалът Gajendra Moksha.

9. Храм Шри Мавоафрура Велапар:

храмове in madurai 9

Храмът Велапар се намира в района на Мадурай в средата на планините. За да стигнете до храма, трябва да се изкачите около 300 стъпала. Водещото божество тук е лорд Муруган, а пуджата се води от Палиарите. Храмът има поток от страната, който излиза като естествен извор сред корените на манго дърветата, които се образуват в поток.

Виж повече: Списък на храмовете в Гуджарат

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

− 4 = 5