Топ 9 храмове в Америка Стилове в живота

Вярвайте или не, има огромен брой храмове в Америка (САЩ), сред които някои са известни със своята красива архитектура, а останалите с огромния си кампус. Индийската общност в Америка е масивна и сред тях повечето хора са отдадени на богомолци на боговете и боговете от хиндуисти. Следователно, в Америка може да намерите няколко храма. Тези храмове ще напомнят на индианец за родната му страна. Сред многото храмове в Америка най-добрите са разгледани по-долу.

Известни храмове в Америка:

1. Храм Джая Хануман:

Jaya Hanuman Temple

Сред всички храмове, намиращи се във Вашингтон, този храм е със специална признателност. Разположен в Редмънд, Вашингтон, този храм е посветен на лорд Хануман, за който се смята, че е един от най-могъщите хиндуистки богове. Този храм получава посветени поклонници от цял ​​свят и е най-популярният индуски храм в Редмънд.

2. Храм Шива Муруган:

Шива Murugan Temple

Този храм е посветен на лорд Шива и е един от най-популярните храмове в града. Храмът се намира в Сан Франциско и е построен през 19 век. Според легендата този храм е установен от хиндуистки монах, наречен Sivaya Subramuniya Swami, който всъщност е роден в Америка.

3. Хълм Хинду Халиду:

храмове in america

Този храм е основан през 18-ти век и е посветен на Вендечешвара, хиндуистки бог. Храмът всъщност се намира на място, наречено Калабасас, разположено близо до Малибу, Калифорния. Този храм се контролира от обществото на Хинду храм в Южна Калифорния. Околната среда на този храм е спираща дъха.

4. Shri Swaminarayan Mandir:

Шри Swaminarayan Mandir

Този храм Swaminarayan Hindu се намира в Дауни и е един от най-исторически важните храмове в тази област. Архитектурата на този храм е изключително красива и всъщност е един от най-красивите индуски мандири в Америка.

5. Хинду храм на Делауер:

индуски Temple of Delaware

Хиндуисткият храм на Делауеър е посветен на богинята Махалакшми, която се счита за богинята на просперитета и богатството. Според последното преброяване на населението, над 6000 хиндуистки семейства, живеещи в Делауеър, посещават редовно този храм.

Виж повече:  Най-богатият храм в Индия

6. Хинду Храм на Централна Индиана:

индуски Temple of Central Indiana

Това е един от най-богатите индуски храмове, открити наскоро в Америка. Поклонението е посетено от значителен брой поклонници. В този храм се извършват ежедневни pujas и киртани. Околната среда на този храм ще ви накара да се почувствате носталгични. Храмът е предназначен да предостави на поклонниците индийска среда.

7. Хинду Храм на Флорида:

индуски Temple of Florida

Има редица хиндуистки храмове в Тампа, сред които най-добрият е разположен във Флорида. Този храм е и културният център на Тампа и е един от най-посещаваните хиндуистки поклонници в града. Храмовите власти имат прости мото, че "Бог е един и същ човек, който дава различни имена".

Виж повече:  Лондон храмове

8. Храмът Шри Марга Ираиван:

Шри Marga Iraivan Temple

Това е един от най-красивите индуски храмове в Америка. Индия от почти всички краища на страната идват да посетят този храм, особено поради уникалната си архитектура. Храмът е основно издълбан бял гранитогрес, който всъщност е изваян в Индия. Това поклонение е посветено на лорд Шива и се намира до река Wailua. Един от най-интересните факти за този храм, това е първият изцяло каменен храм, който ще бъде построен в Съединените американски щати.

9. Храм Бойс Хеър Кришна:

Boise Hare Krishna Temple

Този храм е открит през 19-ти век и е център за ведически култури. Храмът е един от най-посещаваните хиндуистки поклонници в страната. Основното божество на този храм е Шри Радха-Банкебихари.

Виж повече: Канадски индуски храмове

Leave A Comment

1 + 3 =