Топ 9 дизайни на Райс Ранголи | Стилове в живота

Традиционният ранголи е направен от широк спектър от материали като колам на прах, гюле, земя на фулър и т.н. Но ако желаете лесно да се снабдите с материалите, какво по-добре от смирения ориз? Ранголи проектира с ориз, вариращ от полу-постоянен до временен ранголис.

Красиви дизайни на Ранголи с ориз:

По-долу са изброени някои от най-добрите модели ранголи с ориз.

ориз rangoli

Това е най-идеалният модел за входа на къщата. Постепенно навън движещите се концентрични кръгове символизират положителното виене, излъчвано от самия дом. Празните пространства между концентричните кръгове са изпълнени с топли и хладни цветове последователно. Джантите и пространствата между тях са сложно проектирани да имат миниатюрни модели. На външния полукръг са поставени по-малки кръгове, които придават на Rangoli дизайн насочен елемент.

Rangoli with rice 2

Това е пример за флорален модел ранголи. Дизайнът е създаден изключително за повод Дивали. Двулицевите дебели венчелистчета са изцяло изпълнени с оцветен ориз, главно синьо и виолетово. Освен това е представен прост дизайн. Центърът съдържа символа Om. Този дизайн е идеално подходящ за центъра на помещението.

Rangoli with rice 5

Този цветен дизайн изпълнява оцветен ориз и обвивки. С централна диня, очарованието на дизайна е подкрепено от малки огледала и перли.

Виж повече: Rangoli дизайни на пода

Rangoli with rice 4

Това е може би най-опростеният дизайн на ранголи с ориз по отношение на декорацията. Самият дизайн обаче е доста сложен. Този дизайн е популярен под името Alpana. Той е популярен предимно в Западен Бенгал и е изцяло направен с помощта на ориз на прах. По същество флорален модел, краката в центъра на модела символизират стъпалата на богинята Лакшми, тъй като Алпана е най-популярна по време на Лакшми пуджа в Западен Бенгал. Този тип ранголи с ориз е символ на чистота и строгост.

Rangoli with rice 3

По същество спирален дизайн, джантите на спиралата са оцветени в преход с по-тъмен оттенък във външната част и прогресивно по-лек тон към центъра на дизайна. Големият централен кръг съдържа пресечната точка осем квадрата, оцветени в жълто и оранжево. Това е типичен пример за Колам, широко популярен в Южна Индия по време на Понгал и Онам.

Rangoli with rice 6

За разлика от предишния ранголис с ориз, този дизайн изпълнява квадратна основа. Използването на цветове е ограничено до няколко смели. Заедно с оцветен ориз, Gulal се използва за създаване на матово покритие. В центъра се намира декоративен саксия, украсена от малките Diyas. Четири диана украсяват четирите ъгъла на площада, символизиращи разпространението на светлината в четири посоки.

Виж повече: Rangoli Art Materials

Rangoli with rice 7

Визуално пауни имат най-колоритните пера сред птиците. Това се дължи на това, че този Ранголи празнува духа на празника с темата за паун. Този Rangoli използва седемте основни оцветени ориза, за да донесе жива тема. Този дизайн се нуждае от разстояние на цветовете с по-голяма точност поради използването на множество нюанси на оцветен ориз.

Rangoli with rice 8

Може би най-сложен сред тези проекти, този ранголи с ориз изисква голяма площ и група хора да създадат дизайна. Четири остриета структури произлизат от централен кръг модел, съдържащ изискано проектиране. Този дизайн е идеално подходящ за места с голямо събиране на хора.

Rangoli with rice 9

Този дизайн е най-подходящ за културна програма, както се вижда от темата. Една жена, която изпълнява традиционен танц, оправдава темата.

Виж повече: Геометрична форма Rangoli

Всеки дизайн на оризови Rangoli е уникален в смисъл, че означава повод повече от просто да бъдеш произведение на изкуството. Въпреки това, в истинския смисъл на думата, той ярко подкрепя традиционната святост на Индия.

източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Leave A Comment

1 + 4 =