Топ 9 аюрведични лечения за пъпки Стилове в живота

Що се отнася до кожата ви, трябва винаги да изберете правилните елементи, които са необходими, за да накарате кожата ви да изглежда красива и млада. В настоящите времена кожни проблеми като пъпки, акне и пробиви се превърнаха в огромна заплаха. Вместо да използвате продукти, закупени от магазините за козметика, най-добре е да използвате естествени елементи, които винаги ще се справят с всичките ви кожни проблеми. Ако се надявате да се отървете от тези досадни пъпки, ние сме включили някои предложения в следващите параграфи за ваше удобство.

аюрведа treatments for pimples

Аюрведа лечение за пъпки:

Ето 9 най-добри аюрведически лечения за пъпки, акне и белези по лицето.

1. Тюлси паста Аюрведа лечение за пъпки:

Тулси

За да се отървете от пъпки, трябва редовно да използвате много ефективната паста. Вземете няколко свежи листа tulsi и ги държи в топла вода. Водата не трябва да е повече от две до три чаени лъжици. Направете паста и нанесете върху лицето си в продължение на десет минути. Направете го четири пъти седмично за най-добри резултати. Това е една от най-добрите аюрведани средства за домашни лекарства за пъпки.

Виж повече: Пъпки по челото

2. Мед и лимон Аюрведа лечение за пъпки:

лимон and honey

Вземете две супени лъжици мед в купа и натискайте лимонов сок върху нея. Нанесете върху засегнатите области. Ако обаче усетите изгарящо или горещо усещане, се въздържайте от прилагането. Задръжте го за 10 минути и след това го измийте. Пет до шест пъти седмично ще покажат страхотни резултати. Това е най-доброто аюрведа лечение за пъпки и акне.

Виж повече: Съвети за премахване на пъпките

3. Суха канела и мед Аюрведа лечение за пъпки:

Пчелен мед & Cinnamon

Можете да вземете суха канела и да ги изпечете за известно време. Разтрийте го в паста и внимателно го разбъркайте с мед. След като нанесете върху лицето си, оставете за петнадесет до двадесет минути. Измийте след петнадесет минути. Това ежедневно ще покаже страхотни резултати. Това е добро аюрведично лечение на пъпки и акне.

4. Neem Leaves Аюрведа лечение за пъпки:

Neem leavs

Neem Листата са ефективен начин да се отървете от пъпки. Направете паста от тези фини листа и ги смилайте в паста. Ако не можете да получите свежи листа от неме, тогава използвайте бутилираните. Съхранявайте във вода в продължение на десет минути и след това го използвайте като паста. Това е едно от най-добрите аюрведа терапии за пъпки и белези.

5. Сусам семена Аюрведа лечение за пъпки:

сусам Seeds

За да използвате сусамовите семена за лечение на пъпки, първо трябва да ги накиснете във вода. След това можете да направите чудесна паста от нея. Нанесете върху лицето си и оставете за десет минути. Със сигурност ще видите голяма разлика. Това е най-доброто лечение на аюрведа.

6. Картофено аюрведа лечение за пъпки:

картоф

Нарежете картофи или ги настържете и нанесете директно върху пъпките. Сокът от тези картофи трябва да се съхранява в продължение на десет минути и след това да се измие с вода. Тя ще направи кожата си блестяща и в крайна сметка ще премахне всички пъпки. Можете да направите същото и с помощта на някои фини и зрели домати. Това е доброто аюрведа лечение за пъпки по лице.

Виж повече: Причини за акне и пъпки

7. мента аюрведа лечение за пъпки:

мента

Вземете няколко свежи и зелени листа от мента и направете паста от нея. Той има полезни свойства, които ще охладят кожата ви, а също и ще намалят размера на пъпките в рамките на няколко дни. Използвайте го редовно, също така ще премахнете всички видове белези и петна по кожата си. Това е аюрведично лечение на пъпки.

8. Орехче аюрведа лечение за пъпки:

индийско орехче

Нежеланият орех е един от най-добрите подправки, които можете да използвате, за да се отървете от всичките си кожни проблеми. Можете да го разбиете и да го направите в фин прах. Използвайте вода или мляко, за да направите тази паста. Дръжте го на лицето си за максимум десет минути и след това го измийте с хладка вода. Най-добри резултати ще се видят в даден момент. това е лечението на пъпките в аюрведа.

9. Карамфил Аюрведа Лечение за пъпки:

карамфил

Карамфилите са основен елемент, от който се нуждаете за пъпки. Заземете ги и направете фина паста с мляко. Нанесете върху главните области на лицето и го оставете за около петнадесет минути. Измийте внимателно след известно време. Ако усетите чувство на парене при нанасяне, това вероятно е поради високото съдържание на карамфил. Така че най-добре е да бъдете търпеливи. Това е аюрведа красота съвети за пъпки.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

43 − = 37