Топ 9 аюрведични лечения за болки в гърба Стилове в живота

Търсите ли аюрведични процедури за болки в гърба? Болката в гърба е много често срещано психическо заболяване. Аюрведа е невероятна система за лечение на болки в гърба.

аюрведа treatments for back pain

Болката в гърба може да включва болка в шията, болка в долната част на гърба, Въпреки, че те са предимно самоограничаващи се и не прогресивни по природа, но някои случаи могат да пречат на ежедневните дейности на пациента. Тук обсъждаме някои от аюрведовите лечения за болки в гърба.

Най-добрите аюрведични лечения за болки в гърба:

1. Чрез леденостудена терапия плюс гореща кърпа лечението алтернативно ще помогне за изключително облекчаване на болката. Налейте кубчета лед в кърпа и я поставете в областта на болката. Тя също така ще помогне за намаляване на изпъкналостта. След това, след 10 минути, преминете към горещо третиране. Попийте кърпа, в противен случай я разкъсайте с топла вода, плюс я изплетете, освен това я сгънете. След това я размажете в района. Дръжте го известно време. Повторете процеса няколко пъти, докато не се почувствате леки. Това е невероятно лечение за лечение на болки в гърба.

2. Свържете броя пъти, които ви харесва да се насладите на почивката на леглото. Поддържайте добра поза, тъй като правилното количество кривина на гърба спомага за облекчаване на натиска на нервите, поради което намалява възможността за болки в гърба.

3. Ароматерапията включва етерични масла от розмарин плюс мащерка, които повишават кръвния ток към мускулите и правят топлина, докато мента плюс мирта имат временни болкоуспокояващи свойства. Прах няколко капки в ароматерапия дифузен, гореща вана иначе вашето масажно масло - освен това се наслаждавайте.

4. В аюрвейския обичай, обичайният маслен масаж, в противен случай Шанан, се оценява като изключително ефективен вид терапия за всякакви заболявания. Масажът помага да се намали болката в гърба, тъй като тя потиска вита, подсилва ставата и мускулна скованост, повишава кръвообращението, мобилизира токсините и отпуска организма.

Виж повече: Йога за болки в гърба Баба Рамдев

5. Яденето на много вкусни подправки във вашата храна, например червени плюс зелени люти чушки, освен това wasabi, може да има особено изсушаващ ефект върху тялото. Тъй като сухота е още една от основните качества на vita dosh, тя се увеличава чрез сушене на вещества; освен това това може да доведе до запек, над и над болки в долната част на гърба поради застой на изпражненията.

6. Храната също е влиятелен лечител. Направете пътеводител за една по-успокояваща диета от топла, влажна, леко подправка и хранителни храни за един месец, за да видите дали това създава разлика. Захарните, солени и плюшени вкусови вкусове са всички, които се успокояват - просто потвърдете, че намерите естествени източници на сладкиши (като зрели сливи, круши или дати), освен това не надхвърляйте. Хранене прекалено много утежнява.

Виж повече: Горни болки в гърба по време на бременност

7. Естествена домашна медицина, използваща кориандър на прах, пшеница, прах на кузку плюс мляко. Стрийте 60 грама пшеница във вода през нощта. Сложете 2 ч. Л. Кориандър на прах сутрин. Добавете 2 ч. Л. Смесете заедно това в паста. Вземете 250 мл мляко, за да смесите сместа с млякото. Промивайте за 20 минути. Консумирайте това хладно.

8. Падахастасана е голяма йога поза за болка в долната част на гърба при тестването поради причината, която позволява на вата доша да работи оптимално навсякъде в тялото, да се освободи от свиването на каналите, пренасящи изпражненията, причинява както запек, болка в гърба. След като клиентите на аюрведа се чувстват от болки в долната част на гърба, които не са поради мускулни причини, ние подкрепяме тази поза като начин за подпомагане чрез елиминиране.

9. Използване на чесън и кокосово масло. Чесънът има болка, облекчава собствеността. Вземи тиган. Включете 60 ml кокосово масло. Сложете в 8-10 скилидки чесън. Гответе тази смес, докато чесънът стане тъмнокафява. Сменете това масло веднъж хладно в преувеличената област.

Виж повече: Горна болка в гърба лечението у дома

Надявам се, че по-горе статия за топ 9 аюрведични лечения за болки в гърба е полезно за вас и получаване на по-добри резултати.

Изображения Източник: 1.

Leave A Comment

+ 8 = 17