Топ 7 храмове на слънцето в Индия | Стилове в живота

Индия е изпълнена със слънчеви храмове или слънчеви храмове. Според древната литература и Писанията, хиндуистите се отнасят до Слънцето като склад на неограничена енергия. В нашата страна богът на Слънцето е наричан Aditya или Surya. Слънцевите храмове са по същество сгради и структури, които се използват за духовни и религиозни дейности по отношение на бога на слънцето. Жертвите, предназначени за доброто Слънце, също се практикуват в тези сгради. Освен Индия, слънчевите храмове също се намират в Япония, Китай, Египет, Перу и др. В Индия има много руини на такива храмове. Някои от тях са разкопани по-късно и на тези места са построени нови храмове. Тази статия ще ви води през най-добрите слънчеви храмове в Индия.

1. Храмът Bhramanya Dev At Unao:

Най- Bhramanya Dev Temple at Unao

Този храм се намира на място, наречено Унао в Мадхя Прадеш. Той получава посещения от посветени поклонници в цяла Индия, а околните райони също така действат като известна туристическа дестинация. Този добре посетен храм е добре познат за възстановяванията, които хората са получили от нея. Някои се освободиха от слепота, кожни заболявания и т.н..

2. Свети храм на Сурия Прахар:

слънце temples in india

Този храм на слънцето се намира в Сурия Прахар в Асам. Храмът е разположен на хълма и е популярен религиозен обект за местните хора. Основното привличане на този храм е кръгла таблетка, изработена от камък, която показва редица образи на бога на слънцето. Според древна санскритска литература всъщност има 12 различни богове на Адита или Слънце.

3. Храм Suryanar близо до Kumbakonam:

Suryanar Temple near Kumbakonam

Храмът Suryanaar се намира близо до Kumbakonam в Tamilnadu. Този популярен храм проявява великолепния бог на Сурия. Храмът обучава посетителите за различните небесни тела във Вселената. Храмът е построен в Dravidian стил и е един от най-красивите и добре построени места за поклонение в Индия.

4. Храм Suryanarayana Swamy в Arasavalli:

Suryanarayana Swamy Temple in Arasavalli

Този храм на слънцето се намира в Арасавили в Андхра Прадеш, а богът на Слънцето в този храм е добре поддържан. Храмът е построен през 7-ти век от крал Калинго. Вътре в храма има изображение върху висок черен гранит, държащ лотосови пъпки, който е действителният образ на поклонение за богомолците на Слънцето.

5. Храмът Dakshinaarka At Gaya:

Най- Dakshinaarka Temple at Gaya

В Гая, Бихар има известен слънчев храм, известен с името на храма Dakshinaarka. В този храм богомолците правят своите предложения пред своите предци в танка Dakshina Maanas, който се намира пред храма. В този храм ще откриете многобройни стари изображения на бога на Слънцето, които няма да намерите никъде другаде. Храмът има и голямо историческо значение, тъй като е бил построен през 13-ти век под ръководството на цар, който бил предан поклонник на бога на слънцето. Този храм е и един от най-старите и най-посещавани религиозни обекти в Бихар.

Виж повече:  Сикх храмове в Индия

6. Храмът на Конрак Слънце:

Konark Sun Temple

Храмът на слънцето, намиращ се в Конарк, Ориса, е известен като храм "Конрак Слънце". Този храм е построен през 13 век. Хората идват да посетят този храм от цял ​​свят, за да видят великолепната архитектура на храма "Конрак". Черната пагода изобразява формата на колесницата на слънцето, управлявана от 7 коня.

Виж повече:  Известни храмове Господ Шива в Индия

7. Свети Храм в Мохера:

слънце Temple at Modhera

Този храм "Слънце" е осеян в Мохера, Гудрат и е построен през 1026 г. Храмът е проектиран по такъв начин, че слънчевите лъчи да влизат правилно в храма и директно да падат върху образа на Сурия.

Виж повече: Списък на храмовете Iskcon в Индия

Leave A Comment

33 − = 30