Топ 5 ползи за здравето на Амла и мед трябва да знаете Стилове в живота

Амла е известен също като цариградско грозде и е за многобройните и прекрасни предимства. Само Амла е мощен плод, който съдържа предимно средства за справяне със здравните проблеми. Този чуден плод е остър и кисел вкус. Това също е аюрведично лекарство, което се предлага в прах, паста, туршия и т.н..

Медът е друго ефективно заместване на изкуствените подсладители. Скъпа трябва да се приема през зимата, особено, тъй като тя осигурява топлина на тялото. Медните захари се разпадат на вещества, които подтискат растежа на бактериите и се използват за лечение на рани, изгаряния и кожни проблеми. Освен захари и вода, той съдържа също малки количества калций, желязо, магнезий, калий, натрий, сяра, фосфор и протеини. Традиционно медът се използва като "тоник", а при лечението на анемия, проблеми с бъбреците и проблеми с кръвообращението. Неговите лечебни ефекти са добре известни.

Amla and honey

Амла и медът заедно са пълни с добро съотношение. Тъй като Amla съдържа най-голямо количество витамин С (аскорбинова киселина) в естествена форма, редица хранителни вещества и флавоноиди с многобройни ползи за здравето. Той също така инхибира агрегацията на тромбоцитите и понижава нивата на холестерола. Тонизира се, има хематинова и липолитична функция. Това е една от най-добрите билки, които могат да се консумират ежедневно без никакви странични ефекти.

Сега, когато добавите мед с Amla ще можете да ядете amla като цяло, сега вкусът ще бъде много пуловер и преносим.

Предимства на Amla с мед:

Amla и медът заедно осигуряват някои ползи за здравето, които могат да ви помогнат да контролирате кръвната захар, да лекувате ежедневно кашлица и студ, да укрепвате имунната система и т.н. Така че какво можете да направите с amla и мед?

Правилно разграждане:

Смесът от амла с мед е голяма индийска рецепта и тази комбинация е най-добра, ако я приемете като десерт след храненето си, сякаш страдате от проблеми с храносмилането и приемате този подсладител като пустинята, която ще преодолеете от проблема с инжектирането. Това е един ефективен начин за лечение на движенията на червата.

Контролира кръвната захар:

Тъй като медът е естествен подсладител и амля е лек за диабет и други свързани с кръвта въпроси, не забравяйте да вземете една амла покрита с мед, която ще ви помогне да лекувате вашето здраве.

Виж повече: Предимства на водните кестени

Осигурява топлина на тялото:

В зимата това е препоръчителен избор на прием, амла препарат за мед ще ви помогне да запазите топло отвътре. Те са добър избор за комбинация, който може да бъде направен във всеки период от годината.

Помага да се лекува ежедневната кашлица и студено:

Амла с мед е традиционно лекарство, което всяка баба се подготвя да се отърве от студ и кашлица. Какво друго трябва да гарантираме за тяхната ефективност?

Укрепване на имунната система:

Амла е истински боец ​​и медът може да го поддържа като стена и когато се консумира заедно, никой не може да ви победи с инфекция и ще останете със здравето. Амла и медът помага също така да ви предпази от много заболявания и да ви укрепи имунната система.

Виж повече: Използва се черни семена от кимион

Една проста и лесна рецепта, която можете да направите на Amla с мед:

Традиционно това се нарича amla murraba! Някои от вас са го чували, това е такава здрава рецепта и определено трябва да го опитате. Здравните ползи от амала и меда са разнообразни.

Нуждаете се:

 • Зрели амали.
 • Амала - 2 чаши.
 • Захар - 2 чаши.
 • Мед - ½ чаша.
 • Годен за консумация камфор - малка щипка.
 • Шафран - ¼ ч.л. (топло и прахообразно)

процедура:

 • Измийте я и изсушете амалите.
 • Съберете ги в тънка кърпа и вратовръзка.
 • Оставяйте много вода за варене в широк съд.
 • Когато водата се вари, поставете пакета Amla във вряща вода и кипете в продължение на 5 минути.
 • след варене, отворете и охладете амала.
 • Потопете по цялата повърхност на амелата с чиста дебела игла или клечка за зъби.
 • Направете сироп със захар и 2 чаши вода и го оставете да заври.
 • Сега добавете 1 супена лъжица мляко.
 • Оставете силно кипене.
 • Щам да вземете чистия сироп и да задържите мръсотията настрани.
 • Когато стане лепкава (½ низ консистенция), добавете amlas.
 • Сварете, докато не се достигне един низ.
 • Добавете мед и подправки и оставете да се варят малко повече.
 • Сега извадете от горелката, за да охладите и напълнете бутилката.
 • Вашият мед напоен ама е готов да служи сега!

Можете също така да използвате сок Amla с мед и топла вода, като вземете еднаква смес от сок и топла вода с една лъжичка мед. Пийте това ежедневно на празен стомах.

Виж повече: Ползи за здравето на канела и мед

Магическа напитка: Aloevera и Amla Juice with Honey:-

Предимствата на сока aloevera и amla с мед са на стойност. Aloevera и amla са властта на хранителните вещества. Можете да ги консумирате като прах, сок или дори като глазури и конфитюри. Amla е известно, че се бори с падането на косата с високата си доза витамин С. Аминокиселините и витамин А в amla спомагат за подобряване на кожата и скалпа чрез осигуряване на хранителни вещества. Aloevera, от друга страна, съдържа 32 витамини и минерали със следи от хранителни вещества и ензими. Тяхното противовъзпалително свойство успокоява кожата, склонна към акне, а желязото в тях укрепва корените на косата.

Направете сок от aloevera и amla и го залейте с една лъжичка мед. Тази магическа напитка помага при загуба на тегло и се бори с падането на косата.

Ползите от амля и мед са многобройни. Amla прах е друг ефективен прах за растеж на коса, за блясък на кожата и т.н. Медът, от друга страна, е много безопасен и здравословен заместител на захарта. Медът с вар вода е известно, че повишава имунитета на тялото. Всеки от тях тежи по-високо за техните предимства. Обърнете внимание на това, което сме предложили и вижте стойността му с течение на времето.

Leave A Comment

7 + 2 =