Топ 30 протеинови богати храни Стилове в живота

Протеинът е един от основните елементи, които нашето тяло изисква. Дневният прием на протеини ще помогне за правилното извършване на дейностите. Протеините изграждат мускули и също така получават разкъсани. Всеки човек, който е загрижен за неговата физическа форма, трябва да добави протеин към ежедневната си диета. Богатата на протеини диета ще осигури по-добро здраве и ще ви позволи да работите правилно. Протеините подпомагат правилното протичане на кръв, тъй като контролират процента на освобождаване на въглехидратите в кръвния поток.

Топ 30 протеинови богати храни Стилове в живота

Протеинът е основният компонент на почти всички живи клетки в тялото. Може да се каже, че без протеини не можем да ходим правилно, да говорим правилно и дори да спим правилно. Нашите коси, нашите нокти, имат протеини. Протеинът помага при ремонта на тъканите, изграждането на хормони, ензимите, кръвта и дори хрущяла на кожата.

Здравословни храни с високо съдържание на протеини:

Всеки трябва да яде храни, съдържащи протеини. Момчета, момичета, мъже, жени, всеки трябва да консумира необходимото количество протеин според теглото си. Протеинът е решаващ за хората, които живеят активно. По този начин може да се каже, че ползите от протеина не могат да бъдат пренебрегвани. Някои полезни факти за протеина са обсъдени по-долу:

1. Протеинът помага при изграждането на мускулите. Той също така ви помага да се наведете, като развивате постно тъканите.
2. Правилното потребление на протеини ще ви зареди. Този процес в крайна сметка ще доведе до нисък прием на калории.
3. Правилното приемане на протеин ще стимулира процеса на загуба на мазнини. За тази цел е необходима диета с ограничени калории.
4. Протеинът ще ви помогне да изгубите мазнините в корема и да сте здрави и здрави.
5. Добавки, когато се комбинират с приема на протеини, ще ви позволят да изградите мускули. Правилното и стабилно нарастване на мускулите е възможно само ако приемате протеин според телесното си тегло.

Всеки физически настроен мъж или жена трябва да консумира 1 грам протеин за всеки килограм телесно тегло. Това ще поддържа здравословен баланс в организма. Тук са топ 30 вида храни, богати на протеини, които човек трябва да включва в ежедневната диета в подходящи количества.

1. Гръцко кисело мляко:

Това кисело мляко е богато на белтъчини, както се получава чрез отстраняване на водните частици. Тези кисело мляко съдържат повече протеини, отколкото обикновените кисело мляко и идват с пробиотични бактерии и имат добри количества калций, които помагат в изграждането на костите. Те могат да се консумират и от хора, страдащи от диабет, тъй като съдържат много ниски количества захар в сравнение с обичайните.

2. Cottage Cheese:

Този тип сирене съдържа много ниски количества мазнини и високи количества протеини. Вкусното сирене има бавно усвояващ се протеин, който ще запази стомаха ви пълно за по-дълъг период от време. Това ще стимулира растежа на мускулите и ще ви накара да се почувствате много по-силни. Той също така ще осигури на вашето тяло правилното снабдяване с аминокиселини, които са полезни за организма. За най-добри резултати яжте тази храна малко преди лягане и я оставете да работи за една нощ, за да поправи и допълни мускулите отвътре.

3. Швейцарско сирене:

Швейцарското сирене се е доказало като ефективен доставчик на сирене за тялото. Те могат да бъдат намерени и в различни продукти. Това е една от най-добрите за мускулите храни на всички времена и благодарение на полезните си фактори, този вид сирене е намерил, че е използван в сандвичи, хамбургери и т.н..

4. Яйца:

Яйцата са източникът за натрупване на мускули и размери. Яйцата играят огромна роля при вкарването на протеини във вашата диета. Заедно с протеините, те също са пълни с редица ценни елементи. Ако не обичате да имате белтъчини, можете да замените това с течната форма на яйчен белтък, която можете да отпечатате от почти всеки департамент. Дневният прием на яйчен белтък може да ви помогне да изградите страхотна физика.

5. Мляко:

Добавете малко мляко с белтъчините си и някои въглехидрати, можете да направите най-добрите културисти на закуска някога. Млякото е висок източник на протеини. Те обаче идват с мазнини, което е от съществено значение до известна степен. Ако планирате да се наведете или просто да се отървете от телесните мазнини, без да губите мускулите, отидете за млякото без мазнини.

6. Риба:

Тонът, сьомгата и т.н. са натоварени с протеини. Може да се каже, че те са едни от най-добрите източници на протеини, известни на човечеството. Тези храни идват с ценни витамини и минерали, но също така носят способността да определят редица заболявания и хормонални инфекции.

7. Соево мляко:

Соевото мляко е приличен източник на протеин и други витамини, които са от решаващо значение за правилното развитие на организма. На порция от това мляко ще осигурите на тялото си най-малко 8 грама протеин, което означава кой може да нахрани 8 килограма телесно тегло само като отпи от чаша соево мляко. Макар че повечето млечни продукти са леки в протеините, соевото мляко се счита за един от най-добрите източници на протеини, което е от решаващо значение за стабилен растеж и здраво тяло. Соевото мляко също представлява неразделна част от тренировката преди тренировка и след тренировка.

8. Пържола:

Научно е доказано, че 3o z. на порция пържола съдържа повече 20 грама протеин, което е тежък брой. Хората с голям апетит могат да имат повече от 3oz от пържола и да осигурят на тялото си с висок процент суров протеин. Човек винаги трябва да яде по-слаби части от колчето, при този вид храна се натоварват и мазнини, които не са добри за тялото. Кръглата пържола е най-икономичният отрязък и се смята за една от най-добрите ястия за консумация на големи количества протеини.

Виж повече:  Храни, които трябва да се избягва с болестта на щитовидната жлеза

9. Свински котлети:

Всички меса съдържат протеин повече или по-малко. Но свинските пържоли не правят никакви компромиси. Тези пържоли на месо съдържат около 26 грама протеин на 3 грама на порция. Протеинът, който се предлага в този тип месо, се нарича мускулно-скулпторни протеини, тъй като те имат тенденция да въздействат по-точно на мускулните тъкани. Освен хранителните стойности, това месо се използва в редица вкусни ястия, които ни позволяват да приемаме протеини и дава на езика ни малко докосване на великолепни подправки в същото време.

10. Пилешки гърди:

Пилешките гърди също са с високо съдържание на протеини. Ако по някакъв начин можете да се възползвате от суровите пилешки гърди, вместо да го купувате от магазина, можете да осигурите на тялото си по-качествени протеини. В магазините ще намерите пилешки гърди, на които липсват много основни части, които съдържат протеини. В сравнение с разфасовките от домашни птици, пилешките гърди са по-здравословни за тялото и съдържат и повече протеини. Препоръчително е да закупите пилешки гърди директно от птицефермите, което ще ви спести много пари.

11. Фъстъчено ядки:

Тези ядки съдържат добри количества протеин и могат да служат на мускулите с почти 6 грама суров протеин. Това е решението за залагане на протеини, ако сте в движение. Можете просто да вземете някои в ръцете си и дайте на тялото си с един от идеалните източници на ценни витамини. Заедно с това, тези ядки също са натоварени с естествени елементи като белтъчини и влакна. Те са чудесни за закуска и могат да се консумират с почти всичко като мляко, хляб, плодове и др.

12. Жълто-перка на риба тон:

Това е месна риба, която успешно доставя тялото с добри пропорции на протеин. Жълтокожите риба тон са натоварени с витамин В и много ценни антиоксиданти, които могат да попълнят клетките на тялото и да ви направят здрави отвътре. Месото на тази риба е особено полезно за тялото и може да стимулира растежа на мускулите.

13. Халиб:

Що се отнася до плътните храни, Halibut е сред първите три пшенични храни, богати на протеини. На 3oz сервиране на тази храна може да ви достави 23 грама протеин. Това ще ви помогне да изградите мускули с бързи темпове в сравнение с други плътни храни. Заедно с протеина, Halibut идва с малка част от полезната мазнина.

14. Октопод:

Като се започне от рибата, почти всички подводни животни са богати на протеини, а октоподът не е нищо друго. Колкото по-мека е месото, толкова по-добре е за вашите мускули. Ето защо прекарайте малко пари в името на вашата физика и опитайте да имате някакъв замръзнал октопод.

Виж повече:  Източници на протеин за вегетарианци

15. Тилапия:

Можете да намерите тази храна в почти всеки магазин за риба. Вкусът на рибата е малко мек, но тя ще осигури на вашето тяло 21 грама протеин (на 3oz сервиране). Това е едно от онези, които можете да ядете, за да нахраните мускулите си.

16. Corned Beef:

Този тип говеждо има високи нива на протеини, които ще захранват мускулите ви, докато се задушат.

17. Светлинен тон:

Това е една от най-достъпните и богати на протеини храна някога. Леките консервирани тонове няма да ви струват много, но все пак ще ви осигурят достатъчни пропорции протеин според вашето изискване за телесно тегло.

18. Сардини:

Това е друга консервирана (пакетирана) храна, която е с високо съдържание на протеини. Сардини съдържат някъде около 21 грама протеин (на порция от 3 унции). Освен високото съдържание на протеини, тази храна има основен витамин, витамин D, който може да подобри производството на тестостерон.

19. Сушени лещи:

Искате да осигурите на тялото си повече от 10 грама протеин (на ¼ нагоре), след това добавете сушени леща към вашата диета. Яденето на леща е един от най-лесните начини за подобряване на доставката на протеини за тялото ви. Наред с протеините, тя може да осигури на организма ви основни влакна, витамини и др.

20. Navy Beans:

Сега, нека дойдем на боб. Всяка чаша боб морско може да служи с 20 грама протеин. Те са широко разпространени в почти всички магазини и също са опаковани с хранителни влакна.

21. Канадски бекон:

Те идват от слабите части на прасето, намерено в гърба. Те се използват в различни ястия и са протеинова електроцентрала. Този тип бекон има много ниско съдържание на мазнини в сравнение с традиционния бекон.

22. Пшеничен зародиш:

Пшеница Germ е основно смес от три невероятни компонента - трици, ендосперма и зародиша. Повечето хранителни съставки съдържат този зародиш. Пшеничен зародиш идва с добри количества ценни протеини, които са на растителна основа. Това може да се добави към някои здравословни храни, като например овесена каша, за да бъде допълнително полезно за организма. Пшеничният зародиш се използва в протеинови шейкове, палачинки и др.

23. Edamame:

Едамаме има 8 грама протеин на половин чаша. Тази храна има добротата на растителните хранителни вещества и други витамини, влакна и ценни минерали и др.

24. Jerky:

Тази закуска е сериозна мускулна храна и е натоварена с тонове жизненоважни хранителни фактори. Единственото лошо нещо за тази храна е дъвчащият ефект. Освен това, поради високите си хранителни ползи, jerky е една от най-вкусната и здравословна храна някога за изграждане на мускули.

Виж повече: Храните, съдържащи въглехидрати

25. Smoothie Drinks:

Напитките за гладки са течната форма на протеини, които изграждат мускулите. Тези напитки се правят основно чрез смесване на някои от най-добрите храни, богати на протеини, които могат да се комбинират заедно. Според някои хора, протеиновите глазури не са толкова ефективни, колкото добавките, когато става въпрос за изграждане на мускули и маса. Но не винаги ли е здравословно и безопасно да отидеш на естественото? Добавките са основно прахообразната форма на хранителните вещества, налични в тези храни. От друга страна, протеинови глазури могат да бъдат направени чрез смесване на плодове заедно с малко количество протеинов прах, което няма да причини никаква вреда. Освен това, протеиновите глазури не са нищо друго освен шейкърите с протеинови прахове.

26. Кайсии:

Това са плодовете, които са богат източник на протеин и също така са добри, ако те редовно се включват в ежедневната диета. Те могат да се доставят с добро количество протеин, което е приблизително 42 грама за всеки пресен плод, докато около 2,20 грама протеин може да се получи, ако те се сервират в сурови резенчета. Те съдържат и следи от витамини от А и С.

27. Сладка царевица:

Това дава около 4 грама протеин на 100 грама царевични зърна. Те могат да бъдат добавени към различни видове супи като сладка царевична супа, паста и също така може да се направи в разбъркани пържени ястия. Те съдържат и витамин В, фолат и пантотенови киселини. Те съдържат и микроелементи като ниацин, тиамин и антиоксиданти.

28. Брюкселско зеле:

Те съдържат около 4 грама протеин на 100 грама леко сварени зеле. Те могат да се добавят към пици и тестени ястия или да са с други разбъркани пържени зеленчуци. Те също съдържат антиоксиданти и противоракови свойства.

29. Бобовите растения:

Бобовите растения и боб съдържат следи от минерали, витамини и богати на фибри. Те могат да бъдат накиснати и да имат като кълнове или добавени към различни ястия. На 100 грама различни сортове боб включват протеиново съдържание около соево зърно 35 г, нахут около 20 грама, бъбреците около 24 грама и черен боб около 21 грама.

30. Месо:

Червеното месо е отличен източник на влакна. Lean агне съдържа около 50 грама протеин на 100 грама. Хранителен източник на протеини, докато пуешкото и пилешкото гърди, които не са червени меса и лесно се смилат и лесно се включват в ежедневната диета, съдържат около 33 грама.

Leave A Comment

28 + = 32