Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

У дома Remedies To Reduce White Hair

Нарастването на бялата коса поради възрастта е доста естествено. Но тенденцията да растат бели коси, докато все още сте в тийнейджърските години, означава, че тялото ви не функционира правилно. Има няколко причини за това. За да назовем някои, можем да говорим за стрес, сериозни заболявания като щитовидната жлеза, прекомерни количества дълбоко изпържена и пикантна храна, липса на витамин В и С във вашата диета или дори добавяне на елементи към вашата диета, които са предимно киселинни. Както всички знаем, намаляването на косата се дължи на молекулите, които се отделят един от друг, но това не означава, че косата ви е свършила.

У дома Remedies to Reduce White Hair - Copy

Определено можете да предприемете някои положителни стъпки, за да излезете от тази дилема. Статията тук ще ви даде основната идея и разбиране и също така ще ви предостави всички домашни съвети, общи съвети и предложения, от които се нуждаете, за да се измъкнете от това бяло състояние на косата. Така че следвайте по-долу началните средства за лечение на бяла коса много внимателно.

Най-добрите дома средства за това как да се отървете от бяла коса:

1. Боядисвай косата си:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

За да намалите бялата коса, първото нещо, което ще трябва да направите, е да я оцветите. Купете добро качество, умиращ продукт от пазара и оцветете косата си. Можете да използвате различни цветове, но най-добре е да използвате черно, тъй като изглежда естествено и просто. Уверете се, че продуктът, който купувате, няма амоняк. Това ще доведе до големи щети на косата ви в дългосрочен план.

Виж повече: Спа лечение на косата в къщи

2. Пийте много вода:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Ако вашата ендокринна система не функционира правилно, има големи шансове резултатите да започнат да се показват на вашата коса. Затова, за да позволите на системата да функционира правилно, трябва да пиете дванадесет до четиринадесет чаши вода всеки ден. Това ще предотврати появата на бяла коса и ще спомогне за по-добро стимулиране на косата в рамките на няколко седмици. Въпреки това, ще трябва да ядете по-добре и да използвате ефективни коси опаковки, както и да получите най-добри резултати.

3. Приемете здравословен начин на живот, за да се отървете от бялата коса:

У дома Remedies To Reduce White Hair Treatment-Healthy Diet

Вие ще трябва да приемете здравословен начин на живот, за да се сбогувате с вашите бели проблеми с косата. С това имаме предвид хранене на по-здравословни ястия. Добавете плодове, зелени листни зеленчуци, ядки, мляко, яйца и месо, за да получите отново прекрасна и черна коса. Намалете приема на сол и натрий, тъй като излишъкът от тези елементи винаги води до падане на косата. Като някои орехи и ядки от кашу също ще бъде от полза. Можете също така да тренирате тридесет пъти на ден, за да получите по-здрава коса.

4. Кокосови и къри листа:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Комбинацията от кокосови и къри листа трябва да бъде абсолютно перфектна за укрепване на косата и да запази цвета и красотата си. Всичко, което трябва да направите, е да вземете кокос и да го разбъркате с къри листа. След това трябва да я приложите върху всяка част от косата. Масажирайте го на косата си за следващите петнадесет до двадесет минути. Правилното приложение трябва да намали пърхот, загуба на коса и да помогне за удебеляване на косата. Направете това два пъти седмично, за да видите резултатите.

Виж повече: Как да спрете преждевременно гравиране

5. Amla Pack:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Друг голям пакет, който можете да използвате за почерняване на косата, е амла пакет. Вземете малко Amla прах и добавете извара и лимонов сок. Разбъркайте го добре и се прилага от скалпа до върховете. Нека остане за следващите четиридесет до четиридесет и пет минути. Измийте го с хладка вода. За да получите страхотни резултати, трябва да използвате този пакет на всеки два дни. Това ще ограничи сивата коса и ще доведе до драстични промени само в рамките на 90 дни. Така че използвайте това, бъдете търпеливи и наблюдавайте как косата ви се трансформира.

6. Бадеми и Амла:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Сварете смес от бадемово масло и масло от амала. След като стигне до стайна температура, масажирайте го на скалпа за следващите петнадесет минути. Сега косата ви трябва да остане неподвижна в следващите двадесет минути. Сега изплакнете с вода и след това измийте с добър билков шампоан. Този пакет е изпробван и изпробван няколко пъти и е доста ефективен и полезен за тези, които биха искали да се отърват от сивата и бялата коса.

7. Мътеница:

У дома Remedies To Reduce White Hair Treatment-buttermilk 7

Подгответе свеж и естествен сок от къри листа. Сега добавете малко мътеница. Сварете го меко. След това може да приложите тази смес по целия си скалп. Нека остане на косата ви за следващите 30 минути. Измийте с хладка вода. Това лекарство е доста ефективно и се използва предимно в селата Керала за намаляване на белите коси. Хората от всички възрасти са го използвали и са го оценили добре.

8. Сусамово масло и сок от моркови:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

В Южна Индия сусаменото масло и сокът от моркови заедно с праха от семена от мети се оставят да изсъхнат под слънцето. След около 21 дни, сместа се счита за готова за приложение. Всичко, от което се нуждаете, за да масажирате внимателно това през целия си скалп за период от 15 до 30 минути. Измийте го със студена вода след това. Направете го всеки алтернативен, за да получите най-добри резултати. Това е естествено и полезно.

9. Лук сок за лечение на белите коси:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Друго ефективно лекарство за сива или бяла коса е сокът от лук. Ще трябва да вземете някои лукови фигури и да ги разтривате по скалпа. Въпреки че миризмата е лоша, ще трябва да се справите с нея, за да постигнете най-добри резултати. Този процес определено ще обърне процеса на почерняване и ще ви даде качествена коса само в рамките на един месец, ако продължите да правите това редовно.

Виж повече: Сива коса Лечение

10. Черен чай:

Топ 20 вътрешни средства за намаляване на белите коси Стилове в живота

Сивата и бяла коса може да се третира с помощта на черен чай. Просто сварете две супени лъжици чаени листа на първо място. Не добавяйте захар или мляко. Сега чакайте да достигне стайна температура. Нанесете водата върху косата си и след това използвайте студена вода, за да я изплакнете добре. Не е необходимо да използвате шампоан за тази процедура. Правейки това три пъти седмично, ще постигнете добри резултати.

11. Хена:

Хена е естествена боя, която също се използва за оцветяване на ръцете с различни дизайни. Дори в случай на сива или бяла коса, къна действа като естествен оцветител и заедно с това овлажнява и косата ви, когато се прилага като маска за коса. За това имате нужда от шепа листа къна, 3 супени лъжици прах amla, 2 чаени лъжици чист кисело мляко и една чаена лъжичка кафе на прах.

къна fr white hair

Почистете листата и останалите съставки и след това поставете тази паста директно върху косата и я оставете да изсъхне. След това шампоан косата си. Кафето ви дава по-тъмно кафеникав оттенък. Можете също да използвате къна за третиране на бели косми, като масло от коса, като кипете листа къна в кокосово масло и след това охлаждате това масло, за да го използвате по-късно.

12. Избистрено масло:

как to Reduce White Hair -Clarified butter

Също известен като Ghee в Индия е един от най-добрите вътрешни средства за защита на белите коси. Ghee се казва, че е увеличител на силата и също източник на витамин А, който е много полезен, ако искате да видите растеж в която и да е част от тялото ви, включително и косата ви. Това, което трябва да направите за това, е да вземете малко чист ghee или избистрено масло, а след това да масажирате скалпа със същите повече от няколко пъти през седмицата. Това не само ще подсили корените и ще предотврати бялата коса, но и ще донесе блясък на скучната си коса.

13. Лайка цветя ви прави далеч от бели коси:

как to Reduce White Hair -Chamomile flowers

Когато сте депресирани с проблема как да намалите бялата коса, някои цветя от лайка може да дойдат на вашата помощ със сигурност. Лайка цветя са известни като полезни за много заболявания и болести и това е още една полезност на тези красиви бели цветя. Сега за това нямате нужда от цветя, а от лайка прах, който се предлага в медицински магазини. Трябва да вземете този прах и след това да го нагоря във вода за около 20-25 минути и след това да го опънете. Прилагайте това решение редовно за най-добри резултати.

14. Розмари и салата:

как to Reduce White Hair - Rosemary and sage

Розмари и градински чай взети заедно са също ефективни решения на вашия проблем за това как да спрете бялата коса. Във всеки случай тези две билки са познати като естествени оцветители и така могат да се използват точно като листата на къна за естествено оцветяване на косата. Тези ароматни билки не само гарнират вашите супи и пици, но са полезни и за вашия здравословен начин на живот и красота. Сега, за да използвате тези билки, трябва да ги вземете заедно, да ги стържете и след това да отнемете течността от тях. Сега можете да използвате тази течност, за да оцветите косата си. От друга страна, розмаринното масло, налично в отделените магазини, също е добро за лечение на бяла коса.

15. Гува растение:

как to Reduce White Hair -Gauva plant

Гуавите плодове са естествени източници на витамин С и имат много високи хранителни стойности. Сега листата на това дърво също са високи, когато става въпрос за полезни употреби. Говорейки за косата, листата от гуава са много полезни като решение за спиране на бялата коса. Гуава са лесно достъпни на пазара и също така растат в градини, така че това може да се използва редовно като едно от домашните лекарства за бяла коса. Просто трябва да вземете няколко шепа пресни листа от гуава, да ги смилате и редовно да ги прилагате на косата си.

16. Алое Вера:

как to Reduce White Hair -Aloe vera

Всички знаем за ползите от растенията с алое вера и техните мастни листа. Те са като еднократните решения за блестяща кожа, добра физика и добра коса. Когато се притеснявате как да намалите белите коси, алое Вера звучи незабавно. Желето като вещество в листата на Алое Вера е най-важното вещество. Трябва да изрежете листата на растение от Алое Вера от средата на плоската част и след това да отстраним желето отвътре. Вземете всичко в купа и сега с помощта на пръстите си можете да я приложите към скалпа, както и към косата си и след това да я измиете по-късно.

17. Синапено масло:

как to Reduce White Hair - Mustard oil

Вече знаем ползите от листата на къна и как те могат да се използват. Сега, за да научите повече за домашните лекарства за бяла коса, уведомете ни малко повече за това как синапеното масло може да играе голяма роля. Преди известно време знаем, че листата къна могат да бъдат варени с кокосово масло, за да се използват като къна масло. Сега синапено масло може да се използва и за тази цел с по-добри ползи със сигурност. Трябва да вземете около 250 грама синаново масло и около 60-65 грама листа къна и после да ги сварите, докато листата на къна не се изгарят напълно в маслото. Сега знаете, че ползите от листата къна се влива в маслото правилно и е готова да се използва.

18. Бутилка тиквата за намаляване на белите коси:

бутилка Gourd for white hair

Също известен като лауки в хинди, сокът от този зеленчук е много полезен за блестящата кожа, както и за естествено здрави коси без една бяла коса. Сокът от лауки или бутилка тикви се използва за лечение на бели коси до голяма степен по целия свят. Предимствата от използването на това като един от дома средства за намаляване на белите коси са, че те са лесно достъпни на пазара, а също и доста евтини. Сокът от бутилката тиква може да се приложи директно върху скалпа и косата и дори не е лепкава. Това предотвратява избелването на косата и помага да се поддържа здравата коса.

19. Neem:

Neem leavs fr white hair

Научно известни като "margosa", листата на neem имат изключителни медицински и антибактериални стойности. Независимо дали става въпрос за унищожаване на вредни бактерии, които причиняват кожни заболявания или тези, които причиняват коса с тревожна скорост. Сега е важно да знаете също, че листата на Neem и немемовото масло също са важни решения за намаляване на бялата коса. За това, трябва да вземете шепа листа Neem и след това да ги варете добре в кокосово или бадемово масло. След като направите това, издърпайте маслото, охладете го и го масажирайте редовно по скалпа.

20. Манго семена:

как to Reduce White Hair -Mango seeds

Това е продължително лекарство, използвано от нашите майки и баби, тъй като е било твърдо убеждение на всички жени, че манговите семена са добри средства за намаляване на лечението на бялата коса. За това трябва да вземете манго семе и след това да ги изсушите под слънцето за няколко дни. Сега, когато всички те са изсъхнали и твърди, трябва да ги смилате и да ги смесвате със сух царевичен прах. Сега можете да ги смесвате с маслото за коса, което използвате, и да го нанесете върху скалпа и косата.

Бялата и сива коса е проблем с хората по целия свят. Също така, преждевременно гравиране и избелване е друг голям проблем. Сега можете да избирате от широка гама от вътрешни средства за лечение на бяла коса и да ги използвате редовно с най-добри резултати.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

82 − = 80