Топ 15 светилища за птици в Индия | Стилове в живота

Човек, който обича да извършва наблюдение на птици, може да открие няколко вида хималайски видове, както и някои популационни птичи видове от индийския субконтинент в популярните светилища. Обикновено човек може да намери няколко вида врабчета, или пъдпъдъците или крановете тук. Ако човек види тези паркове в тогава, те могат да намерят няколко типа хималайски видове тук. Сред тях са популярни акадрите и други сортове боджигари и папагали. Притежаването на масово унищожаване на горите поради обезлесяването, както и поради няколко фабрики, които замърсяват водите, а също и горите, от страна на правителството са създадени няколко зони за опазване, където няколко вида животни могат да оцелеят. Не само това, но има и други атракции като популярните басейни и естуарните езера или язовирите, които са много от другите атракции, които обграждат национални паркове. Човек може също да види Билката на рога, щраусът, националният паун и индийският гъст, който е застрашен вид в тези защитени среди.

По-долу са най-популярните 15 птичи светилища в Индия, които са много популярни.

1. Светилище за птици в султанпур:

птица sanctuaries in india

Султанпур е домът на няколко вида цветни птици. Това се намира в Гургаона на Харяна. Това не е голяма област, но е известно с разнообразието си, което дава дом на всички тези аве. Има и езеро, което много хора посещават. В него има прясна вода и много хималайски видове идват на това езеро от северните съседни страни. Това също има няколко летящи форми на хищници. Човек дори може да види няколко вида папагали и други макао тук.

2. Светилището на птиците Keoladeo:

птица sanctuaries in india2

Това е много популярен национален парк. Няколко хора идват да видят голямото разнообразие на различните видове птици, които идват на това място от няколко други места, особено от Хималаите. Тук човек може да види няколко разновидности от редки видове. То също е място, където човек може да намери голямо разнообразие от тези птичи видове. Това е известна дестинация, която човек не бива да пропуска, когато този човек вижда другите части на Раджастан. Раджастан е домакин на хиляди хора само за този парк. Човек, който вижда Великия Тар, а също и историческите укрепления на това място, този човек вижда и тези тук. На това място идват няколко застрашени видове птици.

3. Светилище за птици в Салим Али:

птица sanctuaries in india3

Тук човек може да намери няколко вида разнообразие сред птичия вид. Човек може също да види няколко цветни разновидности на Flamingos и други macaw тук. Една много известна река тук е Мандови в Гоа. Най-често срещаните видове тук са пеликаните, папагалите, врабците и пауковите.

4. Светилище на птиците в района на Ranganthittu:

птица sanctuaries in india4

Това е на брега на река кавери. Това е в района на Карнатака. Човек може да види няколко разновидности на цветни летящи птици тук като река Терн, Змийската птица, Egret и Heron, които са много популярни. Това място е много популярна атракция за много хора, които обичат да видят градините Бриндаван, както и прилежащите популярни водни язовири в тази област.

5. Светилище за птици в Кумараком:

птица sanctuaries in india5

Това е известен също като парк Vembanad и е атракция на кералата. Тъй като това се намира близо до езерото Вембанад, тук може да видите няколко цветни разновидности на летящи видове. Човек може да види популярния музей на мухи, сибирски щъркел и дървовиден бръмбар. Наред с другите, могат да се видят папагалите и арабите, както и някои сортове врабчета.

6. Канарското езеро за птичи езера:

птица sanctuaries in india6

Разположен е в Бихар и е запазена зона за няколко вида цветни птичи семейства. Има и други природни забележителности тук, като горите в съседните райони.

7. Светилище за птици на Vedanthangal:

птица sanctuaries in india7

Човек може да види обикновения пясък, врабчетата, папагалите и петната. Има популярно езеро, известно като езеро vedanthakal. Това е едно от много древните консервации. Един човек може да види и прилежащите горски територии и това е в щата Тамил Наду и Андхра Прадеш. Това е доста живописно, за да виждат хората.

8. Светилище за птичи езера в Chilka Lake:

птица sanctuaries in india8

Това е сред най-популярните места в Индия. Крехкото езеро на Chilka е доста популярно за това и много хора обичат да видят това за огромните гори и зеленината.

9. Национален парк Sitanadi:

птица sanctuaries in india9

Този популярен парк е в Chattisgarh. Човек може да намери и други видове див живот тук.

10. Национален парк Дхумкал:

птица sanctuaries in india10

Това е в Гудрат. Освен разнообразното си разнообразие, това място е запазило видовете от диви животни.

Виж повече:  Известни светилища за дива природа в Индия

11. Светилище за птици на Каудинин:

птица sanctuaries in india11

Това е в Андхра Прадеш и тук има и популярни долини. Забележителни потоци от прясна вода тук са Кайгал и Каундиния. Тук човек може да види и езерото Колеруру.

12. Залив за птици на Нал Саравар:

птица sanctuaries in india12

Това е много популярно за езерото. Човек може да види няколко вида Flamingos и Avocets тук. Това е в щата Гуджарат. Това също има и други атракции освен природата на езерото.

Виж повече:  Списък на националните паркове в Индия

13. Светилище за птици в Маяни:

птица sanctuaries in india13

Това е в областта Сатара Махаращра. Ако човек иска да види сибирски фламинго, това е популярно място за това. Има и други атракции като колоритните папагали и някои. Хората също могат да вземат сафари за домашни любимци и да ги видят в някои запазени райони. Няколко разновидности на семейство макави са доста популярни тук, а също и други атракции като врабчетата.

14. Национален парк Thol:

птица sanctuaries in india14

Това е популярно за видовете си и има привлекателни езерни площи, които човек може да види. Това се намира в Гудрат близо до езерото Тхол.

Виж повече:  Застрашени животни в Индия

15. Национален парк Бонда:

птица sanctuaries in india15

Това е друг популярен парк за опазване на птиците в Гоа. Човек може да намери няколко вида дори застрашени видове птици тук. Добре известно сред тях е индийската паша.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

40 − = 30