Топ 15 чудесни туристически места за посещение в Ченай

Крайбрежният град Ченай е забележителна туристическа дестинация, която все още запазва традиционния си вкус. Градът има най-доброто от религиозни обекти, исторически паметници, музеи, градини и плажове, които предлагат несравнимо пътуване. Разгледайте тези 15 завладяващи туристически дестинации в Ченай, които се споменават във всеки дневник на пътешественика.

Ченай е красив град с много културно и богато наследство, в което да се потопим. В допълнение, Ченай е също горещо място за търговия и търговия, финансите и банковото дело, IT и ITES, модата и начина на живот, образованието и кухнята. Топлината може да се подслушва, но топлината на местните жители може да преодолее това. Четвъртата по големина и 36-та най-добра метрополия в Индия и в света съответно, красивият ни Ченай има какво да предложи на гладния пътешественик.

Известни туристически места в Ченай:

Ченай е язовир за известните туристически места и забележителности. Тук сме дали списък с 15 красиви туристически места, които да посетите в Ченай и около него.

1. Обществената библиотека Connemara:

Ченай-туристически дестинации

Това е известно горещо място за пътуващите и местните жители, обществена библиотека Connemara, Ченай. Библиотеката излезе през 1896 г. и е дом на уникални и редки книги, ръкописи и колекции от цял ​​свят. Изчерпаната информация, която може да се получи от тази библиотека, е огромна. Архитектурното чудо на библиотеката е смесица от известния декан от Южна Хинду, заедно с готските докосвания и нюанси на Раджут и Мугъл. В библиотеката бихме могли да намерим видео зала, референтна зала и периодична зала. Библиотеката разполага и с Брайлова зала, предназначена за онези, които са визуално оспорвани.

2. Теософското общество:

теософски-society_chennai-туристически дестинации

Теософското общество е място, където универсалното братство обитава, без да се разбира, че е човек. Всяка религиозна ценност и учение се извежда тук и силата на човечеството се проявява в неговите начини и действия на Теософското общество. Това е и световното седалище на "Теософското общество" по целия свят и се намира в Adyar. Теософското общество командва място на високо уважение и се залива от хора от цял ​​свят, обхващащи всички вярвания. През 1883 г. е създадено Теософското общество, а в него се намира и известният рай за птичи войници, Huddles ton Gardens, където много от мигриращите птици правят своя дом. Има и едно 450-годишно Банянско дърво, голямо, което покрива 59500 кв. Фута земя.

3. Зоологическият парк Arignar Anna:

arignar-Анна-зоологически-park_chennai-туристически дестинации

Знаете ли, че Зоологическият парк Arignar Anna е първият зоопарк в Индия? Зоологическата градина е построена през 1855 г. и е разположена за първи път на известния пазар на маврите, а след това е преместена в Vandalur през 1976 г. Зоологическият парк Arignar Anna е огромен район с много редки видове диви животни и видове. Насладете се на вашия лъв сафари и вози на слонове тук, и има превозни средства, задвижвани от батерии за турнета, но нищо не бие покрива целия участък пеша

4. Семможки понгa:

semmozhi-poonga_chennai-туристически дестинации

Добре нека да победим топлината и да избягаме от пламтящото слънце, посещавайки Semmozhi Poonga, заради архитектурните си чудеса и визуалното отношение. Това беше в края на 2010 г., когато се построи Semmozhi Poonga, на 20 дка има изобилие от буйна флора и фауна с невероятно озеленяване направено, а екзотичните дървета тук са разкрасяване на mise-en-сцена наоколо. Дърветата тук са почти век и са комбинация от ароматни и билкови растения. Тук има и изкуствен водопад, а децата обичат Semmozhi Poonga, възрастните граждани.

5. Храмът "Капалеесваар"

kapaleeshwarar-temple_chennai-туристически дестинации

Един от най-старите храмове около Ченай и все още е загадка кой го е построил, храмът "Капалеесварар" е задължителен за посещение. Някои казват, че това е било през 7-ти век, когато царете на Палвала са построили Храма "Капалеесвара", но историците отказват да повярват, поради архитектурния жанр, който не е повече от 400 години. Стилът и архитектурата на храма "Капалеесвара" е този на дравидската област

Виж повече:  Места за посещение в Лех Ладак

6. Езерото Пуликат:

pulicat-lake_chennai-туристически дестинации

В Ченай няма много места, които могат да се похвалят да ви донесат много близо до природата. Така че посещение на езерото Пуликат е задължително и е много важно да напишете своя график. Пуликатското езеро е на границата на TN и можете да се отпуснете и да се отпуснете тук, да се отпуснете със семейство и приятели или просто докато сте в свободно време, колкото желаете, без никакво безпокойство. Насладете се на лодките, риболов, наблюдение на птици и посетете известното светилище за птици Nelapattu, където можете да намерите рибарници, ибис, пеликани и фламинго в големи групи. Езерото Пуликат е дом на известната датска крепост от 17-ти век. Pulicat е едно от най-вълнуващите туристически места в Chennai.

7. Националната художествена галерия:

Национално-Art-Gallery_chennai-туристически дестинации

Националната художествена галерия се гордее, показвайки Индо-Сарананешката архитектура още от 1907 г. Националната художествена галерия е изработена от червен пясъчник и е разделена на четири главни участъка, чиито имена са Галерия за рисуване в Танджор, Живопис на Рави Варма Галерия, Индийската традиционна художествена галерия и да не забравяме и Галерията за декоративно изкуство. Галерията е място, което носи обратно спомени от 11-ти век и има интересни представления тук, като Тран слайдовете и Son Et Lumiere

Виж повече:  Туристически места в Амритсар

8. Марина Бийч:

Марина-Beach_chennai-туристически дестинации

За хубаво време тази вечер посетете The Marina Beach. Бъдете готови да се разхождате много, ако планирате да покриете целия участък, тъй като Марина Бийч е известен като вторият най-дълъг плаж в света. Сребърните пясъци и живописният хоризонт го правят перфектен за края на деня. Тук можете да играете волейбол, да се отдадете на риболов, да се занимавате с ветроходство или просто да си направите пикник за близки.

9. Малката манастирска светилище:

малко монтиране-shrine_chennai-туристически дестинации

Има много загадки и история зад Светилището на Малката планина, особено в пещерата "Свети Тома", където светецът се е скрил преди да бъде мъченик. Има дори една скала, която има петна на мъченическия светец. Това е едно от най-красивите туристически места в Ченай за посещение.

Виж повече:  Места за посещение в Агра

10. Плажът Бриз:

на-прохладна-beach_chennai-туристически дестинации

Бризският плаж е привлекателно място и не бива да се притеснявате от замърсяване. Намира се на Valmiki Nagar, където се намира плажът Breezy и е известен като девствен плаж, недокоснат от съвременната комерсиализация. Водни спортове на чистите води и пясъчния Бризси плаж е това, което кара хората да дойдат тук. Плуване и разходки с лодка също са възможни !. Това е едно от най-добрите туристически места за посещение в Ченай.

11. Форт Свети Георги:

форт-во-george_chennai-туристически дестинации

Форт Свети Георги е историческа сграда, построена по време на управлението на британската компания "Източна Индия". Сега тя обаче функционира като дом на законодателната асамблея и секретариат на Тамил Наду. Форт Свети Георги съдържа мощите на историческия музей "Св. Георги" и църквата "Света Богородица". Има изобилие от други артефакти, които си заслужават да се възхищават: документи, сребърни изделия, картини, порцелан, оръжия и монети.

12. Turtle Walk:

Топ 15 чудесни туристически места за посещение в Ченай

Много от нас нямаше да са наясно с факта, че крайбрежните райони на Ченай са дом на застрашената костенурка на Олив Ридли. Хиляди костенурки се събират на брега през размножителния сезон от месеците декември до април, за да поставят яйцата си. Яйцата са оставени на брега без надзор, за да се борят по свой път в дълбокото синьо море. Въпреки това много от младите костенурки умират и по тази причина инициативата е предприета от Студентската мрежа за опазване на морските костенурки (SSTCN), за да осигури по-добри шансове за оцеляване за тях. По време на това време се провеждат разходки на костенурки в конкретни дни и широката общественост също може да бъде свидетел на тази завладяваща гледка.

13. Храм Шри Партасарати:

Шри-Пантасаранти-temple_chennai-туристически дестинации

Храм Шри Партасарати е едно от популярните исторически забележителности в Ченай. Също така е известно, че е най-старият храм на града и неговият произход датира от 8-ти век. предстоящото божество на храма Шри Партасарати е Лорд Кришна и също има храмове за други четири въплъщения на Господ Вишну, а именно Рамар, Ранганатрат, Нарасимар и Варадараджа. Стълбовете и кулите на храма Шри Партасарати са украсени със сложни резби, които си заслужава да се гледат.

14. Великанхани светилище:

vailankanni-shrine_chennai-туристически дестинации

Светилището Annai Vellankani се намира точно до известния плаж на Елиът. Това е едно от най-популярните места за посещение в Ченай за християни, както и за не-християни. Бялата структура на храма стои смело с изглед към Бенгалския залив. Мястото е много девствено и атмосферата е изключително спокойна. Светилището Vellankani се посещава от хиляди туристи, които идват в търсене на мир. Вие също трябва да присъствате на масата, която се провежда тук в Тамил, както и на английски. Няма свободен достъп за посещение на светилище Vellankani и ще бъде посетен всеки ден от 5 до 21 часа.

15. Какачетра Академия по изкуствата:

kalakshetra изкуства-academy_chennai-туристически дестинации

Академията за изкуства Калахетра е едно от идеалните туристически места в Ченай за тези в областта на изкуството и музиката. Той се простира върху площ от 100 акра в близост до южния бряг на Ченай. Тази културна академия е създадена с намерението да запази и популяризира разнообразните индийски форми на изкуството. В Академията по изкуства "Калахетра" фокусът се поставя предимно върху Bharatanatyam, инструментална музика, визуални изкуства, вокал на карнава, текстилен дизайн, традиционни занаяти, философия и история. Когато посещавате академията по изкуствата, проверете музея и занаятчийския център. Също така безплатните вечерни представления, които се провеждат в определени дни в аудиторията, струват часовник.

Ченай е туристическа дестинация, която изисква усилия и време, за да се оцени и научи за културната история на мястото. Може да няма световно известни атракции, но всяко от тези туристически места в Ченай със сигурност ще остави трайно впечатление в ума ви.

Сега, когато ви съобщихме за десетте най-добри места в Ченай, пишете и ни уведомете кой от десетте ще ви хване, или кой от тях сте посетили? Бихме искали да чуем и от вас.

Leave A Comment

− 7 = 1