Топ 15 автомобилни застрахователни компании в Индия

Кои са популярните автомобилни застрахователни компании в Индия? Това е често срещан въпрос, зададен най-вече от купувачите на нови автомобили? Планирате ли да инвестирате в автомобилна застраховка? В рамките на Индия, личната автомобилна застраховка е най-бързият култиватор до степента, в която се касае за региона на автомобилната застраховка. Застраховката на автомобила също се признава като автомобилна застраховка или автомобилно застраховане, в противен случай застраховката за превозни средства. Това не е нищо друго, освен застрахователната покупка на моторни превозни средства, както и други превозни средства, които предлагат защита, заедно със загубите, се запазват вследствие на злополука, кражба, пожар, както и заедно с отговорността, която може да бъде придобита при злополука. Поради това в Индия е задължително да имате застраховка на автомобили, тъй като това е правен принудителен натиск.

Мотор Car Insurance

В застраховката има защита заедно с финансовата загуба, която се случва при настъпването на изненадващо събитие. Освен това, дадено лице може да се възползва от това съпротивление, като плати плащане на застрахователна компания. И основният мотив на автомобилното застраховане е да даде парична защита на притежателя на полицата, съседен на загуби, да се сведе до физически наранявания на техния автомобил. Автомобилното застраховане е вид застраховка на автомобил или застраховка на превозни средства. Но понякога всички те могат да се използват взаимозаменяемо.

Има много автомобилни застрахователни компании в Индия и трябва да знаете, че премията обикновено зависи от стойността със структурата на колата, деня, в който е направена, плюс региона, където автомобилът е регистриран. Така че е задължително да се включи трета страна автомобилна застраховка в Индийския закон за моторни превозни средства.

Най-добрите автомобилни застрахователни компании в Индия:

1. Обединена Индия Застрахователна Компания ООД:

Това е правителствено дружество, което включва изключително висока способност за изплащане на вземания, което се наблюдава при високия им коефициент на платежоспособност плюс най-високия рейтинг, договорен от ICRA. Тази компания предлага и 2 специални пакета, предназначени специално за покриване на покритието за покритие на отговорността само за покриване на отговорност (плюс покритие за правна отговорност на трети страни) плюс пакет със собствени щети. Също така, много от функциите, като отстъпки при използването на превозни средства в помещенията или местата на Застрахования, отстъпка, допустима за член на Асоциация за автомобили, устройство против кражба или реколта автомобил и без бонус за претенции варират от 20% до 50%.

2. Национално застрахователно дружество:

NIC или Националната застрахователна компания е отговорността на правителството на Индия. Фирмата е създадена през 1906 г., а тази фирма работи от регистрационната си служба в град Калкута. Това е най-старата застрахователна компания в Индия, плюс просто застрахователната компания, която не е животозастрахователна компания. Дружеството осигурява автомобилно застраховане в името на автомобилната политика за частни автомобили, освен това тази застраховка покрива автомобила с опасност. Според някои изследвания НИК най-висока позиция в удовлетвореността на клиентите от доставчиците на автомобилни застраховки.

Освен това е идентифициран и като "BEST IN SERVICE" в класовете "MOTOR" и "HEALTH of Business", които съставляват 63% от индийския пазар за застраховане, различно от животозастраховане. Обширен стратегически съюз с най-големите автомобилни компании в Индия Maruti, Tata Motors, Nissan, Honda и др.

3. Нова Индия:

Нова Индия Assurance Co Ltd, в наши дни, е 100% правителство. държат международна универсална застрахователна компания, работеща в 22 страни, със седалище в Мумбай, Индия. Това е най-голямата автомобилна застрахователна корпорация в Индия. Тази компания е най-добрата и отлична индийска застрахователна компания, оценена от AM, която е международна рейтингова агенция заради прекия застраховател в Индия. Тази компания е създадена през 1919 г. от сътрудник на основателя на къща "Тата" - сър Дораб Тата. В това решение за застрахователно искане, което се използва в рамките на 3 дни от подаване на заявление и плащане, извършено в рамките на 3 дни от получаването на ваучер за освобождаване от отговорност. Оплакванията са разрешени след 15 дни от доставката.

4. ICICI Lombard Car Insurance:

Според някои конкретни проучвания ICICI Lombard е класиран на първо място в удовлетвореността на клиентите сред частните доставчици на автомобилни застраховки. ICICI Lombard е комбинирано предприятие, свързващо ICICI Bank Limited и Fairfax Financial Holdings Limited на Канада. ICICI Lombard GIC Ltd. е най-голямата частна застрахователна компания от частния сектор в Индия плюс установи максималното класиране в условията на цялостно изпълнение на клиентите и е известно като "най-препоръчителната компания". Застраховката включва следните функции:

  • Инспектор на входната врата
  • Устройство за случайно покритие
  • Незабавна политика
  • Без бонус за иск
  • 3100+ мрежови гаражи
  • Корица за нулева амортизация
  • Гараж кеш покритие
  • Повреда на колата при природно или предизвикано от човека бедствие

5. Bharti AXA Застраховка на автомобили с общо застраховане:

Той обхваща кражбата, случайните повреди, устойчиви на пожар, преливане, както и други форми на затворени опасности, вреди на имуществото на другите и на автомобилите, като защитават притежателя на полицата до правните проблеми, които могат да възникнат поради непланирани щети, причинени от колата на притежателя на полицата. В това Бхарти достига 74%, а AXA покрива останалите 26%. Предлага покритие за такси за линейки, амортизация, цена на фактурата, лична авария за семейството или пътника, болнични пари и пътна помощ.

6. HDFC ERGO Автомобилно застраховане:

Това е и друга основна частна застрахователна компания в Индия. Укрепване чрез стабилен канал за споделяне плюс клиентски наклонен подход. HDFC съдържа най-високи съотношения за уреждане на претенции между частни застрахователи на моторни превозни средства. Това е ISO 9001: 2008 лицензиран за процеса, като методът за искове е оценен и с iAAA чрез ICRA. Тя притежава безкасова резолюция на 1600+ мрежови гаража, възрастов плюс промоционална отстъпка, нулева документация, специален екип.

7. "Ориентал Иншурънс" ООД:

Това дружество е собственост на централното правителство и също така печели почти всички предполагаеми награди в отрасъла, например "най-добра награда за банкови и финансови институции" и най-добра обществена награда за общо застраховане ". Той също така получава оценка на iAAA чрез ICRA, което представлява неговата твърда финансова подкрепа. Фирмата представя застраховка "Автомобилно застраховане" в името на частната политика за опаковане на автомобили, заедно с покритието, включващо щети, дължащи се на злоумишлени действия, злополуки, кражби и природни бедствия.

8. Tata AIG Общо застраховане Ко ООД:

Тя е създадена от съвместното партньорство на групата Tata плюс американската международна застраховка. Той предлага автомобилни застраховки, които осигуряват допълнителна защита за автомобила, който обожавате. Политиките съдържат частна автомобилна застраховка, застраховка за търговски превозни средства и застраховка за две колела. В състояние, повреда на автомобила или кражба, те предлагат защита. Съществуват много функции като сетълмент на искове за 7 дни, Безплатно качване на автомобил, Уникални добавки, Гаранция за ремонт.

9. Bajaj Allianz:

Bajaj Allianz е обединена корпорация на Allianz AG с Bajaj Auto. Това притежава 1200 клона на кръстопът. Това е оценено с iAAA чрез ICRA за способността му да плаща вземания. Компанията помага за 24x7 поддръжка на автомобили чрез SMS плюс телефонни центрове. Той също така предоставя безплатни услуги на 1500 гаража, съоръжение за теглене, допълнително покритие от 1 Lakh при инциденти и 0% лихва EMI се изплаща като плащане от Citibank Credit Card.

10. Политика на ICICI за банкова кола:

Вие ще получите полза, защото предлага бързо план на уебсайта на ICICI Bank. Той покрива отстъпка за членовете на Автомобилните асоциации плюс анти-кражба устройства, приети от ARAI, безплатна поддръжка на искове в 2700 мрежови гаража в Индия, плащане на вноски, правна отговорност на трети страни, обезщетение на НЦБ, лични аварии и за пътници, обвинения.

11. Chola MS Car Insurance:

Chola е друга развиваща се застрахователна компания в Индия и освен това е идентифицирана за последователна услуга. Корпорацията има много достъпен сайт, а застрахователните разходи са евтини. Уеб порталът предлага и оферти заедно с избор за подновяване. Те подреждат без такса. за вашите запитвания. Тя покрива щети на имущество на трета страна и ваше собствено превозно средство, 24-часова помощ при инциденти, безплатни искове, щети от природни бедствия и кражби. Можете лесно да закупите и обновите автомобилната застраховка онлайн.

12. Reliance Застраховка на автомобилни застраховки:

Reliance е още едно гигантско име в автомобилната застрахователна индустрия. Това е клон на Reliance Group, която е най-голямата корпорация за финансови услуги в частния сектор в Индия. RLIC предлага индивидуални плюс групови застрахователни планове и съдържа 7 милиона притежатели на политики. Тя обхваща безплатни услуги на 2,100 гаража в страната, Отстъпка за стари клиенти, Без бонуси, незабавно издаване на план за интернет, връщане на такси за теглене, Няма документация и директно проучване за 48 часа, услуги.

13. Ифко-Токио Общо застраховане Ко ООД:

Системата Iffco-Tokio съответства на принципите на големите застрахователни компании. Той също така предлага алтернативата да се обадите на безплатна телефонна линия no. за помощ и да получите информация, ако е необходимо. Експертът също твърди, че Iffco-Tokio съдържа безпроблемен процес за уреждане на искове, застраховка IFFCO TOKIO Motor Private Car и мотоциклетна или скутерска застраховка.

14. Royal Sundaram:

Това е първият личен застраховател в Индия, който се присъединява към банките като афинитетни сътрудници за рекламиране на продукти на дребно от една страна до друга на своята клиентска мрежа. Тя покрива неограничените претенции за покритие с нулева амортизация, основен корица с допълнителни добавки, безплатен комплект за помощ от пътя, до 50% без трансфер на бонуси, 1800+ безналични гаража в Индия, 24 X 7 линии за рекламации за рекламации, , отчетност пред трети страни, пътници и платени водачи, такси за теглене.

15. Shriram Застрахователна компания:

Тази компания се специализира в автомобилната застраховка, различна от сравнително свежият бизнес, е в покой в ​​процедурата за добавяне на функции към уебсайта си. Можете директно да купувате, утвърждавате или обновявате вашата застраховка чрез агентите, тъй като порталът за плащания е доста под строеж чрез уеб портала.

Източник на изображението: 1

Leave A Comment

92 − = 87