Таласемични симптоми Стилове в живота

Таласемията е унищожаване на червените кръвни клетки в лице, главно тяло на детето. Унищожаването на червените кръвни клетки причинява на лицето след това да страда от анемия, която ако не бъде лекувана веднага ще доведе до рак на кръвта и след това смърт. Анемията е изключително тежко заболяване и изискването за справяне с таласемия в ранните етапи е изключително високо.

таласемията Symptoms

Таласемията може да бъде причинена от няколко причини, някои от които включват генетични състояния, които засягат кислород, носещ червените кръвни клетки в тялото и наследствени състояния. Това заболяване би могло да бъде наследено от вас от лицето на вашето семейство, което има кръвни дефекти или което е имало тази болест преди в миналото. Анемията е изключително смъртоносна болест и изключително скъпо за лечение, следователно лечението на таласемията преди да достигне анемия е най-добрият начин да се спасите от това смъртоносно заболяване. Представени по-долу са няколко симптоми на анемия, така че да знаете, преди да ви повлияе допълнително.

Малка таласемия:

Хората, които са наследили болестта от техния член на семейството, обикновено имат много малко симптоми, може би намалени нива на имунната система, дължащи се на дефектни червени кръвни клетки, са всички симптоми, които тази болест има. Може би постоянна треска или друго заболяване, причинено от ниски имунни нива, е симптом, който тази сериозна болест има.

Виж повече: Симптомите на психичното заболяване

Загуба на апетит:

Анемиите обикновено губят апетита си напълно, защото изтръпват всичко, което ядат. Ако сте се предлагали произволно с каквато храна искате да ядете, но все още не се чувствате гладни, тогава има голяма вероятност да имате таласемия.

Тежка анемия:

Ако изведнъж се почувствате изключително болни и забележите, че постоянно се разболявате по всякаква малка причина. Прост кихане може да предизвика студ в тялото ви или треска, след което е много вероятно тялото ви да е засегнато от анемия и да се нуждаете от незабавно лечение. По време на това заболяване имунната система на цялото ви тяло бавно се разрушава, затова бъдете внимателни и останете в безопасност.

Виж повече: Причини за психическо заболяване

Тъмноцветна урина:

Тъмната цветна урина е най-важният знак, за да докажете, че имате таласемия. Хората обикновено се заблуждават за болестта си, когато забелязват, че имат тъмна урина, тъй като понякога тъмната цветна урина е свързана с камък в жлъчния мехур, но е безопасно да вземете теста за таласемия, за да не се сблъскате с проблеми по-късно.

Слаби кости:

Кръвта дава сила на костите ни и когато самата кръв е дефектна, тогава е много вероятно костите да станат слаби. Ниското количество кислород, което вашите червени кръвни клетки пренася, кара костите ви да загубят целостта си, което ги кара да се превърнат в слаби. Това води до постоянна умора, болка в тялото, висок риск от счупване на костите, затова останете в безопасност и бъдете готови, ако имате тези симптоми.

Забавяне на растежа и пубертета:

За дете анемия може да доведе до забавен растеж, причинявайки им да изглеждат изключително малки за тяхната възраст. Това може да изглежда като слаб симптом, но в дългосрочен план, ако не се лекува, детето може да страда с изключително деликатни деформации на костите. Заедно с растежа, децата, страдащи от анемия, може да са забавили пубертета, което причинява голям проблем за техния цикъл на тялото.

Виж повече: Симптоми на тенис лакът

Жълтеница:

Ниските нива на имунната система причиняват на тялото склонност към заболявания, особено нещо толкова завладяващо като жълтеница. Жълтеницата допълнително ще отслаби пациента и ще се нуждае от незабавно лечение, преди да се влоши.

Leave A Comment

2 + 8 =