Supta Virasana (Поклоннически герой) – Как да направя и ползи

Супта Вирасана или покойният герой, който позирате, е популярна йога асана, която всъщност произхожда от санскритска дума, където "Сута" означава "наклонена" и "асана" означава "поза или позиция". В тази йога поза, горната част на тялото се връща към гърба по такъв начин, че гърбът лежи на пода. Ръцете също се поставят на пода, а дланите - към тавана.

Това е ефективно йога упражнение за отпускане на ума и тялото, както добре. Той също така освобождава практикуващия от множество мускулни болки и е полезен за нервната система. Тази междинна поза е популярна и се практикува от векове насам.

Супта Virasana

Много хора смятат, че тази позиция е трудна за овладяване. Но ако се направи правилно, това ще бъде една от най-лесните и ефективни йога упражнения, които някога сте извършили. Въпреки това, начинаещ ще трябва да вземе някои предпазни мерки, докато изпълнява тази великолепна йога поза. Тази йога поза е подходяща както за начинаещи, така и за редовни практикуващи. Редовната практика на тази междинна йога поза ще бъде от полза за слабините, бедрата и т.н..

Как да направя Supta Virasana:

Следва най-добрият процес на извършване на позицията на sputa virasana йога.

Едно нещо, което винаги трябва да имате предвид, това е правилното дишане. Вдишването и издишването в достатъчна степен ще удвоят положителните ефекти на това йога упражнение.

Виж повече:  Virabhadrasana

1. На първо място, бавно спускайте тялото си бавно към земята, докато издишвате. За да направите това, използвайте ръцете си, за да се облегнете назад, а след това използвайте лактите и предмишниците. Когато лактите ви отнемат тежестта на торса, трябва да освободите долната част на гърба и задните части, като разтегнете опашката. Това означава чрез разпространение на плътта към опашката. Използването на йога мат се препоръчва при изпълнение на позата му.

2. Сега използвайте ръцете си, за да придвижите бавно ребрата си надолу. Повдигнете леко корема си към пъпа. Чрез този процес, долната част на гърба ще бъде опъната и автоматично ще се наведе към пода. Това също така ще Ви осигури подходяща подкрепа за извършване на сута вирасана. Сега бавно сложете ръцете си на пода и след това ги държите под ъгъл от 45 градуса отстрани. Също така, пазете дланите нагоре.

3. Сега ще трябва да изпуснете бедрата в хълбочните гнезда. Ще откриете, че цялата тази поза е по-ефективна, ако можете малко да повдигнете коленете си от пода и да ги държите на одеяло или на малък стол. За избягване на натоварването на бедрата и долната част на гърба, пазете коленете от ханша.

Виж повече:  Как да направя

4. Използвайте ръцете и опитайте да вдигнете торса (virasana). Направили сте го и сега можете бавно да излезете от тази стойка и да се върнете в оригиналната седнало положение.

5. Поддържайте тази стойка за не по-малко от 30 секунди. Ден след ден започнете да увеличавате времето и след като достигнете 300 секунди или 5 минути, помислете за победител в този ден.

Ползи:

Тъй като има много стречинг, участващи в това упражнение йога, тя ефективно ще се простира коремчета, глезени, бедрата и коленете, както и.

На второ място, поклащащата се героина ще укрепи арки и ще изкорени болката от уморени крака.

Тази особена поза е доказана като полезна за менструалната болка и подпомага по-доброто храносмилане.

Виж повече:  Проспериращ Посо

Leave A Comment

+ 24 = 26