Симптоми на денга в детска възраст Стилове в живота

Лошите хигиенни условия могат да доведат до натрупване на насекоми, главно комари във и около вашия район, който е основен предвестник на болестта "ДНга". Това е свързано главно с ухапване от комари, където вирусът на денга се предава от комара към вас чрез кръвта, след което симптомите започват да се показват. Съществуват предимно четири различни вируса на денга, които са отговорни за предаването на това заболяване. Сега, след като това се въведе в кръвта, вие като човек може да засегне друг човек чрез предаване или трансфузия. Денга в ранна възраст все още не е фатално заболяване, така че внимавайте за съответните симптоми.

денга-симптоми-в-деца

Симптомите на денга в децата:

Треска:

Един от най-често срещаните симптоми, наблюдавани при дете, страдащо от денга, е треска, която започва лека и след това се увеличава. След като вирусът е бил инфектиран в организма, често има малък недостиг на инкубатор, при който вирусът се развива, за да образува болестта. Междувременно треската трябва да се появява и да се увеличава малко по-малко от всеки ден.

Болка:

Обикновено треската е последвана от интензивна болка в тялото, където можете да почувствате студени тръпки по гърба на вашето дете. Подобно на треската, болката в тялото постепенно се увеличава. Това е преди всичко, защото треската има такса върху тялото на вашето дете. С течение на времето болката в ставите може дори да доведе до леко подуване или зачервяване на ставите, което не е фатално, но предизвиква безпокойство.

Виж повече:  Хранителни алергични симптоми

Настинка:

Още един симптом на денга в децата може да бъде под формата на обикновена настинка. Това без съмнение е придружено от треска. При продължителна болка в тялото, обикновено настинката обикновено води до поредица от суха, но силна кашлица. Може да последва хрема. За да спрете обикновената настинка от по-нататъшно навлизане в тялото, използвайте обичайните методи за подкопаване на пара на супа и вземане на предпазни мерки от студ.

Обрив на тялото:

Обривът на тялото може да бъде под формата на малки повишени червени обриви, особено в областта на гърба и гръдния кош. Зачервяването на обрива се усилва само от треската, а общото застиване не помага. Винаги попитайте семейния си лекар за антисептичен крем или масло, които могат да се прилагат на място. Уверете се, че обривите не са надраскани, за да избегнете инфекция.

Виж повече: Причини за вирусна треска

Throbbing Главоболие:

Симптомата на денга в детето ви също може да придружава лош случай на главоболия. Треската и обривът заедно с това ударило главоболие се наричат ​​триадата на денга, което е точно трите основни симптома на жертва на денга. Понякога като този, се откажете за някакъв задълбочен масаж на детето си, който може да му осигури моментния мир.

Гадене:

Гаденето или повръщането е още един симптом, при който детето може да развие определен проблем с храненето. Той се дистанцира от храната си и често се оплаква от гаден усет. Понякога може да е някакво усещане, но много пъти се вижда, че детето подлага на повръщане веднага след храненето си.

Виж повече:  Симптомите на тифоидната треска

Имунитет Есен:

С треска и вирус на острата тропическа треска около вас в кръвта, вашият имунитет се отърси от капките в тялото и по това време тялото ви трябва да бъде защитено от други вируси, които тялото лесно ще вземе.

Сърбеж:

Сърбежът около червените подути обриви е просто още един симптом, който детето трябва да внимава. Ненужното надраскване или триене може да доведе до инфекция.

DHF:

DHF означава денгарска хеморагична треска, която започва с обикновена коремна болка, но може да ескалира колапс в кръвоносната система.

Leave A Comment

44 − 38 =