Репички ползи и употреби за кожата и здравето | Стилове в живота

Следващият път, когато планирате да се зарежете с вкусна и здравословна салата, не забравяйте да включите прекрасната репичка. Сега, преди да направите това лице и да кажете Реджиш Омг! Бихме искали да ви кажем, че наистина това скромно подземно веге има много предимства, за да се насладите. От много време майка ви е помолила да ядете зеленчуците си и репички е това, което тя казва, че ще направи чудеса за тялото. Въпреки това, играхме на тентанджия и хвърлихме репичките от нашите чинии, когато тя не гледаше.

Репичка Benefits

В много домове кухните, приготвени, които са толкова вкусни и вкусни, имат репички като една от основните съставки. Спомнете си mooli ka paratha, сладък ли е с купичка сметана или масло в студена зимна сутрин? Ето защо ние казваме, ако не ви харесва репичката сурово, да го полувреме или в някаква друга форма, но го има.

Репичките са подземни зеленчуци или грудки, ако трябва да проверите с произхода си. Скромният зеленчук е мощен източник на антиоксиданти, витамини и хранителни вещества, казват експерти. Това означава, че тялото получава не само цялата храна, от която се нуждае от вегетарианството, но и помага за почистването на вътрешните органи.

Скромната ракия от зеленчуци също е известна, че помага на хората да се борят с редица заболявания и болести, като диабет и рак. Ето защо настояваме, че имате поне една репичка на ден, за да сте здрави и млади, които търсят по целия път.

Репичките се състоят основно от вода, която поддържа нивото на водата и ни поддържа хидратирана. Освен това, той е богат на висока хранителна стойност с минерали като калий, манган, цинк, калций и др .; витамин С и В-комплекс, фибри, фолат и антиоксиданти. Всички тези компоненти имат своето съответстващо свойство, което е от полза за нашето здраве.

Виж повече: Ползи за здравето на ряпа

Репички Предимства и предимства:

Наблюдавахме някои приложения и ползи от репички за кожа и здраве, които спомагат за подобряване на здравословното ни състояние и предпазват тялото ни от заразяване поради болести.

1. Бие рак:

Всеки свива рак в името на рака и хората се страхуват, че един ден те също ще загубят живота си или любимите си хора. Болестта е страшна и много скъпа за лечение, и в повечето случаи пациентите имат много странични ефекти дори след възстановяване. Въпреки това, можете да започнете сега, като имате репичка всеки ден, което означава да въведете тялото си във фитохимикалите, присъстващи във вегетариата, а антикарциногенните свойства ще ви помогнат да победите рака, казват експерти. В допълнение към това, витамин С, открит в ряпа, ще помогне на клетките да останат дълготраен и здрави за дълго време.

2. Управление на кръвното налягане:

Репичките са известни с помощта и при контрола на хипертонията и контрола на кръвното налягане. Вегета е пълна с минерали като калий, който помага за борба с дрениращите ефекти на натрий в много диети, от своя страна контролира нивата на кръвното налягане за вас. Посъветвайте се с Вашия лекар и той също би се съгласил със същото, поради което нашите баби и дядовци винаги са имали чаша сок от репички на празен стомах всяка сутрин. Така че не закъснявайте и ядете репички.

3. Управление на диабета:

Панкреасът отделя хормон, наречен инсулин в организма ни, който помага да се абсорбира глюкозата в кръвния поток. Когато сте диабетик, тялото ви няма да може да абсорбира инсулина, създаден от панкреаса, или може би тялото ви няма да може да произведе това количество инсулин или изобщо поради това заболяване. След диагнозата, лекарят ще ви помоли да се отдръпнете от нишестени храни и сладкиши, което е тъжно. Въпреки това, ако започнете да ядете репички всеки ден, можете да имате много разтворими фибри, които биха управлявали гликемичния индекс и няма да позволят нивата на захар в кръвообращението.

4. Студената и кашлицата:

Много от нас страдат от настинки и кашлица, а репичките биха били добри. Това е така, защото скромният зеленчук има много антиконвулсивни свойства, които биха помогнали за изчистването и почистването на муковите образувания в гърлото. Нивата на имунитета също ще се държат под контрол и това означава, че кашлицата и студът ще бъдат взети под внимание също.

5. Beat Жълтеница:

В veggie е от голяма полза да победи жълти треска и жълтеница също. Това вегетарианство е известно, че избягва и токсините от нашата система, като поддържа черния дроб в розово на здравето. Съдържанието на билирубин в кръвта се управлява от зеленчуците и нивата на кислород се увеличават, когато зеленчукът се консумира. Червените кръвни клетки не се разрушават и човек може да бъде уверен за ранното възстановяване от жълтеницата.

6. Зачервяване на запек:

В veggie има много правомощия да победи констипацията и да осигури на хората гладки движения на червата. Необходимостта от сутрешно движение ще бъде гладка, тъй като съдържанието на високо съдържание на влакна в репичките позволява на храносмилателната система да функционира добре, помага и при изчистването на храната от храносмилателния тракт. Дебелото черво се запазва в добро състояние и форма, а секрецията на жлъчката също се улеснява до голяма степен, казват експерти. Също така помага да се излекува проблема с пилотите.

Виж повече: Оптимални ползи за орлови нокти

7. Удря затлъстяването:

Репичките са почти нулеви, когато става въпрос за калории, а влакното е високо, казват експерти. Листата на това зеленчук трябва да се консумират и целият клубен да се яде или да се изцеди. Чаша от сока преди хранене ви прави пълни и по-късно ще се отдадете на апетита

8. Репликатор на насекоми:

В много култури, пастата от ряпа може да помогне с успокояващо дразнещо ухапване от насекоми. Усложнения могат да възникнат, ако ужилването и ухапването не се погрижат, а антипрутичните свойства в ряпа могат да помогнат за излекуването на ужилвания и ухапвания, казват източници. Възпалението може да се свали и болките също, с паста или сок, приложени върху засегнатите области, казват експерти.

9. Помага за обратно стареене:

С много антиоксиданти и витамини в скромното зеленчуко, репичките трябва да се консумират, така че ефектът на свободните радикали да бъде обърнат или забавен. Сурова репичка паста, когато се прилага като маска за кожата ще ви държи млади търсят дълго. Репички, използвани в много продукти, които са полезни за здрава коса.

10. Намалява нарушението на урината:

Репичките помагат за усещане за парене по време на уриниране. По принцип репичките имат специални свойства, които помагат да се увеличи производството на урина, която излива отпадъчния продукт от тялото ни. Това по същество подобрява нашата система от почистване и по този начин предотвратява всякакви допълнителни инфекции в нашата пикочна система. Това прави работата на бъбреците по-лесна. Благодарение на диуретичното свойство на ряпа, той помага за лесното отстраняване на токсичния продукт от кръвта и след това се измива от бъбреците. Следователно подобрява състоянието на бъбреците и е полезно за хора, които страдат от бъбречни нарушения.

11. Подобрява сърдечно-съдовите заболявания:

Репичките съдържат флавоноидни антиоксиданти, които са отговорни за подобряването на здравните условия. Той осигурява няколко ползи за здравето сред тях и помага за подобряване на сърдечно-съдовото състояние. Съставът на антоцианините не само осигурява цвят на този зеленчук, но и намалява сърдечните заболявания. Това съединение наистина е много полезно за понижаване на сърдечно-съдовите заболявания, както и има други характеристики като противовъзпалително и противораково свойство. Също така, намаляването на кръвното налягане и поддържането му в нормално състояние ще повиши лекото протичане на кръвта, което не натоварва артериалните стени.

12. Намалява кожно разстройство:

Репичките са изключително богати на минерали като фосфор и цинк, които са полезни за осигуряване на по-добра текстура на кожата. Витамините С и В комплекс също са добри за нашата кожа. Тези добавки в репичките подобряват нашата кожа и намаляват кожни нарушения. Репичките имат дезинфекциращо свойство, което помага да се почисти нашата кожа, а опаковките за лице могат да бъдат направени чрез разбиване на сурова репичка. Кожни заболявания като обриви, пукнатини и сухота се намаляват чрез консумация на репички или прилагане на пакети за кожа. Също така помага да се изчисти сухотата чрез овлажняване на кожата ни, тъй като този зеленчук съдържа голямо количество вода.

13. Намалява дехидратацията:

Освен хранителните вещества, репичките съдържат голямо количество вода, което ни дава друга полза. Водата е основният компонент, необходим за здраво тяло, което трябва да бъде поддържано на подходящо ниво, в противен случай това би предизвикало проблеми със здравето. По този начин този растителен воден разтвор помага при хидратирането на тялото, което допълнително помага за подобряване на различните състояния на нашето здраве. Намаляването на дехидратацията основно ще подобри правилния прием на хранителни вещества в тялото ни от хранителните продукти. Проблемите със запека, храносмилателните нарушения, кожните нарушения се намаляват, като остават здрави.

Виж повече: Червени зърна пепел Предимства

14. Подобрява имунната система:

Витамин С действа като антиоксидант, който се състои от червени репички и помага за подобряване на здравето на имунната система. Укрепването на имунната ви система е много важно за осигуряването на по-добри здравословни условия. Подобряването на вашата имунна система означава, че помага да се бори срещу много заболявания, от проста болест до сложна като рак. Витамин С помага да се засили нашата система, която прави работата на белите кръвни клетки лесна за борба срещу микробите, а също и свободните радикали, които се образуват в тялото ни.

15. Намалява дихателните нарушения:

Респираторните състояния се подобряват чрез консумирането на репички. Въпреки, че репичките са доста остра, но помага да се лекуват много заболявания и също така се предотвратяват тези заболявания. Този естествен елемент помага да се елиминира допълнителната слуз в гърлото, който причинява болки в гърлото, поради което ни предпазва от заболяване. Той също така осигурява облекчаване на назалната конгестия и по този начин подобрява респираторните нарушения. Получаваме облекчение от респираторни заболявания като астма и бронхит. Наблюдаването на вятърната тръба и белите дробове се дължи на обикновени настинки или всякакви алергии, които също са намалени.

Това бяха най-добрите петнадесет причини, поради които обичаме репички. Това са най-добрите причини, поради които ядем репички. Ако харесвате тази статия относно ползите и употребите на ряпа, моля, споделете някои от вашите идеи с нас, не се колебайте да пишете или коментирате по-долу. Каним ви да споделите, че сме щастливи да споделяме с вас. Не забравяйте да имате малко днес.

Leave A Comment

3 + 2 =