Rajakapotasana (Pigeon Pose) – Как да направите и техните ползи

Йога асаните могат да бъдат полирани от всеки, независимо от тяхното благосъстояние и възраст. Позициите на йога са изолирани в основни / аматьори, средни и прогресирани сортове. Индивидите усъвършенстват асаните според техните нива на йога. Репетирането на йога постоянно ви помага да останете пригодни и възстановени.

гълъб pose

Раджакапотасана е иначе наричана "царска гълъб". Тя контрастира малко от позицията на гълъба в йога. Това асана има своето име, изведено от санскритския термин "raja", което означава "владетел", "kapota", което означава "гълъб" и "asana", което означава ".

Раджакапотасана може също така да бъде подредена под необикновени поза на гърба и често се поръчва под прогресивен тип йога асани. Тази статия не само ви дава стъпка по стъпка ръководство за практикуване на тази поза с точност, но също така изброява различните ползи, варианти, предпазни мерки и съвети, свързани с Rajakapotasana Pose.

Виж повече: Локуст Pose Предимства

Как да направите Rajakapotasana и неговите предимства:

1. Позата:

 • За да започнете тази позиция, първо трябва да дойдете в Adho Mukha Shvanasana (Спускащо се надолу куче). В този момент представете дясното си коляно, така че да лежи зад дясната ви китка.
 • След това извийте дясното коляно и го изгладете на земята, така че коляното ви докосва дясната ви ръка и пръстите ви докосват лявата ви ръка. Междувременно доведи левия крак на земята.
 • Оставете долната част на гърба да се разшири, като представите опашката си напред и надолу, така че зъбите ви да бъдат изтеглени до пъпа. Лявата половина от тазобедрената става трябва да дойде към дясната ви пета, така че левия чатал да се разшири.
 • Обърнете лявото си коляно и с лявата си ръка за левия си крак.
 • Доведи главата си, докато стъпалото на краката ви докосне най-високата точка на главата ви или е близо до нея. Останете на това място за около няколко минути.

Виж повече: Саламба Сирсасана

2. Ползи:

 •  Помага при разширяване на врата, раменете, midsection, чатала, червата и бедрата.
 •  Помага при ободряване на органите на червата.
 •  Това е убедително в отварянето на midsection и раменете.
 •  Полезни приложения:

а) Стандартната практика на тази позиция се оказва успешна в лечението и администрирането на урината.

б) Тъй като позата дава дълбоко вътрешно разтриване на органите на стомаха, тя помага за подобряване на усвояването и витализиране на неуязвимата рамка.

3. Предпазни мерки:

Поддържайте разстоянието от тази стойка на изключителния шанс, че преживявате вреда на сакролиала, по-ниски увреждания на краката, увреждане на коляното и стегнати бедра или бедрата. Този завой в гърба е наистина екстремен завой назад и само опитни експерти трябва да се стремят към него.

Виж повече: Salamba Sarvangasana Предимства

4. Съвет на начинаещия:

На фона на началните етапи, подсъдимите не са готови да съединяват крака специално с ръцете си. За да се противопоставим на този проблем, върхът на начинаещия за тази позиция е, че можете да използвате лента, за да задържате крака си. Понякога може да бъде обезпокоителен и да доведе до външната част на бедрото на краката. За да се погрижите за този проблем, можете да използвате одеяло, което е гъсто подкопано под бедрото, за да ви помогне. Освен това можете да помолите някой друг да ви помогне да вдигнете ръцете си.

5. Вариации:

 • Един от най-полезните сортове за еднокрака кралски гълъб Pose е да оставите средната ви крива върху предния ви блясък. Доведи ръцете си, за да се протягат напред по йога. Нека веждите ви да почиват, като ги държите на площадка за йога, сгънато одеяло или на ръцете. Предният ви крак трябва да понесе теглото на тялото ви.
 • Алтернативен сорт е да приведете предния крак настрани, както е част. Този сорт може да е по-обезпокоителен за хората, които не са толкова адаптивни и не могат да направят общо разделение.

Leave A Comment

92 − = 85