Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Химачал Прадеш винаги е тази държава, която никога не може да ви спре да говори за красотата си. Идеалният летен отдих и любимото място за трекисти, Химачал винаги има нещо ново в магазина всеки път, когато някой посети. Държавата също така разполага с няколко красиви долини, които наистина ще ви подмамят да вярвате, че сте стъпили на рая. Не! Ние не преувеличаваме. Разположен в западните Хималаи, заобиколен от величествени планини, Хималаите ви предлагат някои от най-красивите долини, които никога няма да забравите. Ето някои от тях, които определено трябва да поставите в списъка си с желания.

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

10 известни долини в Химачал Прадеш:

Ето някои от топ 10 долини в Химачал прадеш, които трябва да посетите поне веднъж.

1. Соланг Вали:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Долината Соланг е красива долина, която се намира между Beas Kund и село Solang. Ако търсите да гледате красивите планини със сняг, съчетани с красива гледка към ледниците, Solang определено е за вас. Долината също има някои фини склонове за ски и буквално се превръща в място за ски, за всички възрасти. Тъй като времето минава и снегът се топи, можете да се насладите на парапланеризъм, zorbing и парашутизъм.

Най-добро време за посещение: Ако обичате да ухапете хлад, октомври-февруари е идеалното време. Температурата пада под нулата. Ако търсите някои планински спортове, лятото ще бъде сезонът, от март до юни.

Достигане до долината на Соланг: Ако планирате да пътувате по въздух, Bhuntar е най-близкото летище до Manali, в което се помещава Solang. С железопътен транспорт Jogindernagar е железопътният път, който се свързва с Манали, а с автобус ще откриете много автобуси от Делхи, Chandigarh, Dehradun, Amabala и др. В този регион. Има автобуси Himachal Road Transport на по-ниски цени.

2. Язовир Пандох:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Язовирът Пандох се намира на около 88 километра от Манали. Мястото е предпочитаното място за британските служители. Разположен сред борова гора, езерото Пандох е красива дестинация, където можете да се отпуснете и да се отпуснете. Това е насип, изграден върху река Беас и самата цел е да се осигури водоснабдяване. Мястото е добро място за пикник и туристите се радват на рафтинг тук.

Най-добро време за посещение: Май и юни са доброто време за посещение на язовира.

Достигането на язовир "Пандох": Тъй като се намира в NH 21, общественият транспорт би бил добра идея като такси или автобус. Автобусната услуга е икономически ефективен начин. Можете също да стигнете до Bhuntar по въздух и след това да пътувате до язовира.

3. Green Valley:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Когато пътувате от Куфи до Шимла, ще видите малка и красива планинска верига. Това е Зелената долина. Зелената долина е наистина зелена във всеки смисъл на думата и спокойствието ще изведе от вас най-добрите положителни вибрации. Макар че това може да се появи, може би няма да има какво да предложи, със сигурност е добро място да се отпуснете и да се насладите на спокойствието. Разходете се около боровите гори и опознайте гората и не забравяйте да се потопите в Як. Храмът Яку и изворите "Тата пани" са и други атракции на това място.

Най-добро време за посещение: От март до юни е добре да посетите Зелената долина.

Достигане до Зелената долина: Мястото е достъпно по пътищата, докато пътувате от Шимла до Куфи. Chandigarh и Pathankot са най-близките железопътни гари за достигане до Green Valley, а най-близкото летище е Bhuntar или Chandigarh.

4. Tirthan Valley:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Земята на загадъчна красота има невероятни изненади да ви предложи. Той се намира на около 3 километра от входа на Големия хималайски национален парк, има множество удоволствия, изненади, приключенски спортове и т.н. Трекинг на Хималайския национален парк е общ спорт за приключения тук. Мястото е известно и за риболов на пъстърва и не забравяйте да се разхождате по сушата. Tirthan Valley е чудесно място за известно време извън градския живот и за тези от вас, които имат приключение на вашата карта. Мястото също е избрано като идеално място за меден месец.

Най-добро време за посещение: От април до юни е най-доброто време за посещение на долината, която предлага удобна температура, за да избяга от градската жега. Ноември до февруари маркира крайната зима тук и като такъв може да бъде туф, особено за онези, които не могат да се примиряват със снега. Въпреки това, долината ще издигне най-прекрасната гледка, която някога ще видите през зимата.

Достигане до долината Тиртън: Можете да стигнете по въздух до Bhuntar и след това да разчитате на такси или автобус, за да ви отведе до мястото. Можете също да пътувате по шосе от Чандигар, Делхи, Пенджаб или Харяна. Вземете автобус до Aut, който е на 26 километра от мястото. Ампала и Кирапур са най-близката жп гара до долината Тиртън. Вземете автобус или такси от гарата, за да стигнете до местоназначението.

5. Долина Parvati:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Както ви казахме, Химачал има какво да ви предложи. Безсмъртната красота просто ще откаже да изгуби паметта ти и ще остане жива. Планинският въздух, вкусната храна, горящите гори, за да ви затоплят и водата, която тече във вечното спокойствие, е идеалното място за вас, ако искате да успокоите раздразнения и разстроен ум. Не забравяйте да ядете и охладете в израелските кафенета. Успокойте се от реката Paravti, която се влива в Касол - истински рай за всички туристи, а ако сте прекалено запалени за туризъм, няма място по-добро от Кернганга, разположен в долината Parvati. Не забравяйте да потапяте краката си в горещите извори в Manikaran.

Най-добро време за посещение: Октомври до юни е най-доброто време за посещение на мястото. Ако търсите за туризъм и дива природа, март-май е идеален.

Достигане до долината Parvati: Хванете местен автобус, свързан с Manali, и слезте в Bhuntar. Летище Bhuntar е най-близкото летище до долината Parvati и железопътната гара Ahuj е най-близката до долината Parvati.

6. Долината на Барото:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Част от долината на река Ул, долината Баро е разположена в квартал Манди на Химачал Прадеш. Първоначално тя е била предназначена да служи като проект Hydel над Ул, но днес тя е по-скоро туристическо място. Къмпингите и риболовът са популярните дейности, извършвани тук. Не забравяйте просто да се потопите в доброто на долината, докато се наслаждавате на по-простите радости на изследването на гората.

Най-добро време за посещение:можете да посетите Барът по всяко време на годината, с изключение на мусон, а температурите са повече или по-малко умерени.

Достигане до долината Баро: Можете да стигнете до Баро по шосе от Чандигар, Делхи или Пенджаб, като вземете местните автобуси. Летището Kullu е най-близкото летище, а Jogindernagar Nagar е най-близката железопътна гара, която се свързва с долината.

7. Kinnaur Valley:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

това е един от най-малките квартали в Индия по отношение на населението. Kinner Kailash е известната обител на лорд Шива и по този начин има религиозно значение. Той е близо до тибетската граница. Той има огромни възможности за качествено преходи и долината има красиви ливади, езера и гледки, които си заслужава да се насладите.

Най-добро време за посещение: От април до октомври е идеалното време да посетите Kinnaur.

Как да стигнете: Има автобуси от Делхи и Чандигар, които се движат ежедневно и това вероятно е най-добрият начин да стигнете до Kinnaur Valley. Шимла е най-близката жп гара до долината, откъдето можете да вземете такси, за да стигнете до дестинацията. Летище Шимла е най-близкото летище.

8. Spiti Valley:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

най-известната долина, известна със зелените си хълмове, изглед към планината и водопадите, долината Spiti има много за предлагане на своите туристи. Това е земя между Тибет и Индия и изглежда безплодна и понякога като студена пустиня, точно като Ладак. По този начин земята също така подкрепя вливането на будизма и хиндуизма и се отразява и в тяхната култура. Долината привлича всяка тълпа от туристи всяка година и ги изпраща назад, за да се наслаждават дълго време. Градските пощенски картички и красивите пътища, водещи към невероятната гледка към планините от двете страни, ще ви накарат да вярвате в небето.

Най-добро време за посещение: Май до края на септември е идеалното време за посещение в Spiti, тъй като по време на зимата мястото е плячка за дебел сняг и това ги държи далеч от около 6 месеца.

Как да стигнете: Първият път е от Шимла, минавайки през долината Киннур. Това ще отнеме около 2 дни и можете да спрете за нощта в Kalpa или Reckong Peo. Това обаче зависи от състоянието на пътя, което зависи от това колко дълго или кратко можете да достигнете.

9. Долината Кангра:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Това е една популярна долина в долните Хималаи и е разположена в южния край на гамата Dhauladhar. Зеленият зелен пейзаж и красивото спокойствие на долината правят това популярна дестинация сред много туристи. Можете да посетите многобройните храмове като долината на Чамунди, Jwala Devi, Bajreshwari Devi. Не забравяйте да купите автентичен шал оттук, а миниатюрните картини са друго нещо, което можете да пазарувате.

Най-добро време за посещение: Можете да посетите долината на всяка пинта на годината.

Как да стигнете: можете да изберете летището в Gaggal в Kangra и има много полети от Делхи до тук. Има и автобуси от Далхуаз, Делхи, Манали, Патанкот и Шимла. Най-близката жп гара е Pathankot, която е на 70 километра от Кангра.

10. Долината Хамирпур:

Рая на Земята: Известните долини в Химачал Прадеш

Хамирпур е известен с преходи и храм Детосид. Баба Балка Нат е друга популярно посещавано място. Местоположението му в долната кота на Хималаите прави мястото винаги топло и е удобно независимо дали е навсякъде. Сцената на долината е добро място за охлаждане и не прави нищо.

Най-добро време за посещение: По всяко време на годината е подходящо време да посетите тази красива долина.

Как да стигнете: Летище Кангра е най-близкото летище. Можете да вземете такси оттук до Хамирпур. Ще стигнат около два часа и половина. Железопътната гара Kiratpur Sahib е най-близкият железопътен маршрут и оттам ще отнеме около 3 часа, за да стигнете до Хамирпур. Тук ще намерите и много автобуси от Делхи, Чандигар и Патанкот.

Ето някои неща, които трябва да знаете, когато пътувате до тези долини.

  1. Не забравяйте да носите топло дрехи и якета, ако пътувате в студен сезон. Ако отивате на връх зимата, носете руно, вълнени чорапи и други важни неща.
  2. Уверете се, че носите правилните обувки за трекинг и носете само удобни дрехи, ако възнамерявате да тренирате.
  3. Не се спирайте на правилата. Винаги е умно да следвате нормите на културата и долината.
  4. Освен ако не сте опитен, не планирайте да ходите самостоятелно. Винаги поставяйте безопасността първо.

Химачал е сигурен във всички списъци с желания. Единственият начин да го направите е да го планирате добре. Вземете Вашата хималайска мечта една крачка напред и донесете тонове спомени. Не само чувствайте удоволствието от Хималаите, оживете го, дишайте и го грижете. Обещаваме, че ще се върнете много по-енергично и с подходящи положителни вибрации.

Leave A Comment

57 − 47 =