Повръщане при бременност – причини и средства за вътрешна защита Стилове в живота

Всички знаем ползите от бременността. Това е времето, когато всяка жена се преоткрива в ролите си, които ще играят напред. От дъщеря и съпругата до майката - преходът доста говори сам за себе си. Тя е наблюдател на нов живот, който трябва да бъде донесен на тази земя, тя е приютът, който получава новата си, тя е тази, която я споделя с новата си част от живота, но бременността не винаги е красива, тъй като има моменти, когато една жена трябва да преживее много неприятности и болка и едно от тях е усещане за повръщане по време на бременност.

Повръщане при бременност - причини и средства за вътрешна защита Стилове в живота

Какво е повръщане чувство по време на бременност:

Статията ще ви даде представа за всичко, което трябва да знаете за повръщане по време на бременност. Почти всички жени, които бяха достатъчно привилегировани, преживяха справедливия си дял от сутрешната болест в ранните си бременни години и със сигурност е съвсем нормално. Тази "болест", която е форма на гадене, предизвиква усещане за повръщане или всъщност кара жената да почувства необходимостта от запушване, обикновено рано сутрин, въпреки че няма конкретно време.

Виж повече: Косопад по време на бременност

Какви са причините за повръщане по време на бременност?

Една жена се промени много по време на бременността си. Ако това е първият път, тя се притеснява, уязвима и нежна. Тя реагира лесно на околностите й. Дори ако тя е преживяла емоционален скок през тези месеци със сигурност е неизбежна. Няма конкретен набор от причини, отглеждани за този проблем, въпреки че е подозирано, че основната причина за това може би заради хормоналните промени, които майката преживява през ранните си бременни дни.

Може да са и физическите промени, отговорността за носене на нова в утробата й, споделяне с нея на всички проблеми и решения. Всички тези внезапни промени могат да доведат до гадене, което може да доведе до усещане за повръщане. Но лекарите определиха още някои други причини като стрес, естроген или дори HCG, което е човешки хорион гонадотропин - хормон, който се повишава в излишък през това време.

Въпреки че това е общ процес, за някои Повръщания продължава за първите няколко дни, а за някои продължава до определената дата. Това е така, защото различното тяло реагира различно на техните хормонални и физически промени. Но има някои конкретни причини защо те се появяват на някои жени повече от останалите. Шансовете за повръщане автоматично се увеличават, когато жената е бременна с близнаци или може би заради едно момиче, което носи. Дори и младите майки, които преминават през този процес за първи път поради стрес или липса на справяне с промените, могат да станат жертва на тази сутрешна болест. Това може да е и наследствено нещо.

Виж повече: Треска по време на бременност

В кой месец на бременността започва повръщане? Това е важен въпрос. Много бременни жени, заедно с повръщане, изпитват сутрешно гадене. Обикновено това започва през първите дни на бременността. Не е задължително да се случва сутрин, може да се почувствате галени по всяко време на деня. Гаденето е ранен признак на бременност и започва около 4 до 6 седмици или около времето, което ще изпуснете. Гаденето ще изчезне след първия ви триместър.

  • Промяната на начина на хранене може да ви даде известна отмора от гаденето. Ето какво можете да ядете след повръщане по време на бременност.
  • Преди да излезете от храната, можете да се справите много с някои зърнени храни, тост, бисквити и други сухи храни. Това ще помогне за лечение на сутрешно гадене.
  • Можете също така да ядете малко сирене, постно месо или всяка друга закуска, която е протеинова енергия, опакована преди ядене.
  • Пиенето на много течности наведнъж не се препоръчва. Така че, след като повърнете, можете да пиете през целия ден на пресен плодов сок, вода и лед. Вземете по-малки количества.
  • Доколкото е възможно, избягвайте пържени и пикантни храни.
  • Бихте могли да мислите, че ядете малки хранения на всеки три часа, а не наведнъж, като три квадратни хранения на ден.
  • Пазете се от храни, които имат силна миризма. Ако миризмата ви притеснява, в най-добрия случай не го приемате. Студената храна или храната на стайна температура е добра.

Ще го нарани ли нероденото?

Абсолютно не! Повръщането е естествен процес и лекият случай на това не уврежда детето вътре. Само майката се свиква с промените на тялото, така че детето да не изпитва никакъв проблем по-късно. Този естествен процес изисква от нас да държим нашите хранителни вещества в тялото си толкова дълго, колкото можем да задържим храна в стомаха си; това не е наистина загриженост. Ако продължителното повръщане е твърде голямо и прави тялото слабо, може да се потърси консултация с лекар. Това може да е знак за преждевременно раждане или здравето на бебето може да бъде компрометирано.

Как да лекуваме повръщане по време на бременност:

Ние не се борим с естествения процес, но ако е необходимо, някои пренатални лекарства срещу сутрешната болест могат да се възползват.

  • Ако държите храната си, е проблем да избегнете пълноценно хранене. Дръжте яде много, но в малки количества и много пъти. По този начин храната може лесно да бъде усвоена и в същото време може да се задържи.
  • Тялото ви трябва да бъде добре хидратирано. Пийте подходяща вода. Това също може да бъде заменено с напитки, сокове; протеинови шейкове и др.
  • Ако не искате да се събудите в зората на слънцето и да се спуснете в банята, оставете лека закуска удобно до леглото и захапете на един от тях сутрин и почакайте, преди да се събудите. Това може да помогне и вие.

Как да спрете повръщане по време на бременност?

Имаме някои от най-добрите средства за защита тук. Въпреки че не можем да спрем това заболяване, но имаме някои вътрешни лекарства и лекарства, за да ги излекуваме.

1. Консумация на вода:

За да бъдете майка, която страда от сутрешна болест, гадене и повръщане, е препоръчително да пиете чаша вода всеки час. Тя намалява появата на симптомите и също така поддържа хидратирането на майката, което е изключително важно за бременните жени. Поддържайте вода до леглото. Продължавайте да пиете през целия ден.

2. Джинджифил:

Джинджифилът е известен като лек за общо гадене и остава непроменен за повръщане по време на бременност. Добре е за храносмилателната система. Ароматът и мирисът също помагат да се преодолеят усещанията за повръщане. Дъвчете върху малко джинджифил, за да получите облекчение. Сокът от джинджифил, смесен с мед, може да се приема рано сутринта.

3. Лимон:

Витамин С в лимона е много добър за бременни жени и бебе. Миризмата на лимон има успокояващ ефект върху тялото, което намалява гаденето и повръщането. Изстискайте половин лимон в чаша вода и мед и го изпийте. Миришенето на лимонов пилинг може да помогне за облекчаване на гаденето. Поддържайте етерично масло от лимон удобно. Само потръпване през носната кърпа също помага.

4. Къри листа:

Сок от екстракт от къри листа може да се смесва с вар и захар и да се консумира от бременни жени, страдащи от гадене и повръщане. Направете тази смес за около два пъти на ден.

Виж повече: Повръщане по време на бременност

5. Мента:

Мента се пълни с анестетични свойства. Успокоява стомаха и намалява гаденето. Консумирайте чай от мента или вдишайте етерично масло от мента от кърпа. Можете дори да консумирате някои бонбони от мента.

6. Копър:

Семената на копър също имат анестетични качества, които могат да успокоят стомаха и да предотвратят повръщане. Тя дава бързо облекчение от сутрешната болест. Дъвченето на семена от резене след хранене ще помогне за бързото храносмилане на храната. Някои хора също добавят семена от копър към чая си. Билково подправено семе от резене, мед и лимонов сок е също толкова ефективно.

7. Сирене:

Различни проучвания показват, че консумацията на храни с високо съдържание на протеини спомага за намаляване на симптомите на гадене и болест. Протеинът помага при регулирането на нивата на кръвната захар. Сиренето е добър вариант за бременни жени. Можете да ядете всякакъв вид сирене или да направите салата с пресни плодове и зеленчуци.

8. Посетете доктор:

Ако посетите лекар за проблемите Ви с гадене и повръщане, той може да ви предложи да приемате някои добавки от витамин В6. Този витамин не уврежда плода и е безопасен. Типичната доза е 25g три пъти дневно. Можете също така да увеличите консумацията на богата на витамин В6 храна като авокадо, банани, царевичен кафяв ориз и ядки.

Терминът "сутрешна болест" е подвеждащ. Определено не означава гадене сутрин. В действителност, гадене може да се случи по всяко време на деня, дори и в полунощ. Тя се различава значително от една жена на друга. За някои гаденето може да бъде сериозен дискомфорт на сутринта и с напредването на деня той започва да се подобрява. Докато за другите, интензивността ще бъде по-мека. Ето защо, усещане за повръщане по време на бременността е често срещано и е добър знак. Можете да дишате огромна въздишка на облекчение след 14-та седмица или около същото време. Въпреки това, тя често може да ви посещава през целия период на бременност. Лекото и умерено гадене няма да навреди на бебето. Пренаталните витамини обикновено се приемат, когато гаденето започне да ви предпазва от консумацията на балансирана диета. Въпреки това внимавайте за тежко гадене. Това може да продължи по-дълго. В такъв случай има по-голям риск от преждевременно раждане или ниско тегло при раждане. Повръщането на таблетката по време на бременност обикновено се препоръчва от лекаря. Прометазинът и циклизина обаче обикновено се консумират.

Имайте предвид, че повръщане по време на бременност не е непременно здравословен знак. Жените, които са имали усещане за повръщане по време на бременност, все още са имали спонтанен аборт. Така че, ако не страдате от гадене, вие сте действително благословени!

Въпреки че сутрешната болест е безвредна в 9 от десет случая, трябва да се предприемат подходящи предпазни мерки. Тези средства за домашно лечение също трябва да се държат удобни, за да лекуват симптомите на повръщане при бременност. Ако заболяването е продължително или тежко, трябва да се консултира с гинеколога.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

6 + 1 =