План за ниско съдържание на протеини Стилове в живота

Не винаги ли чуваме всички възрастни да казват, че протеинът е добър за здравето? Протеинът е задължителен за здравето. Протеинът е задължителен. Без достатъчно протеин ще бъдеш слаб и слаб и наистина те са прави. Протеинът е един от необходимите елементи, без които ние ще бъдем слаби.

План за ниско съдържание на протеини Стилове в живота

Протеини, защо им е необходима?

Протеините са чудесни за изграждането на клетки. Той не само изгражда клетките в тялото ни, но също така помага в ремонта на клетките. Кожата, която полираме всеки ден, ноктите, които изрязваме, косата, която растем, или мускулите, които се огъват - всичко е в дълг към протеините в тялото ни, които управляват масивна част от тялото. Червените кръвни клетки или хемоглобинът в нашето тяло се дължат на протеините. Също така помага при растежа на анти-телата, което увеличава защитната система на организма. Мрежата, която се образува около отворената рана, дори това е протеин. Но какво се случва, когато се консумира прекалено много протеини.

Виж повече: Нисък натриев диетичен план

Прекъсване на мита:

Нормално лице се нуждае от минимално количество от 40-60 грама протеин в тялото си. Излишъкът от протеини в организма може да доведе до натоварване на бъбреците до такава степен, че почти 30% от бъбреците могат да бъдат загубени в процеса. Високо протеиновите диети често са свързани със загуба на тегло, но когато се проследи твърде много, това може да доведе до сериозни метаболитни промени, водещи до костна загуба. Дори възможностите за камъни в бъбреците стават високи.

Ето защо трябва да се поддържа диета с ниско съдържание на протеини. Това е един вид диета, при която протеините се избягват или се поддържат до минимум според изискванията на тялото. Обикновено се предписва на пациенти, страдащи от проблеми с черния дроб и сърцето.

Нормите за перфектна диета с ниско съдържание на протеини:

Обикновено плодовете и зеленчуците попадат в категорията с ниски протеини. Пресни плодове и зеленчуци. Това обаче не е достатъчно, за да може тялото да генерира достатъчно енергия и по този начин се препоръчват здравословни мазнини, растителни масла и различни видове ядки като кашу и орехи. Най-добрата част е, че бонбоните или подсладителят е пълен зелен сигнал.

План за ниско съдържание на протеини Стилове в живота

Пресни салати, майонези, сандвичи, пресни зеленчуци и т.н. също са добър източник. Много адаптации могат да се направят чрез промяна на обичайните рецепти и заместването им с храни, които са по-малко протеини и все пак се изискват от тялото.

Виж повече: Ниска пуринова диета за подагра

Какво не трябва да:

Храни като месо, яйца, риба, кисело мляко, сирене, мляко - трябва да се избягват или да се сведат до минимум, тъй като те са богати на протеини и биха унищожили цялата точка на храненето.

Как нисък протеин помогне?

Това по-малко консумация на протеини намалява тежестта върху черния дроб и бъбреците. Ниското протеиново хранене също ни освобождава от gouts, които могат да бъдат причинени поради високата пикочна киселина, причинена от висок процент на приема на протеини. Тирозинемията, която е рядко заболяване, причинено от метаболитни нарушения, може да бъде фиксирано с тази диета с ниско съдържание на протеини.

План за ниско съдържание на протеини Стилове в живота

Въпреки това не се препоръчва да отидете на протеинова диета, докато не се потърси професионален съвет или само след задълбочен медицински преглед, гарантиращ, че жизнените показатели на организма са нормални. Тази диета е специално формулирана за хора, които страдат от проблеми с черния дроб и бъбреците, тъй като много приема на протеини прави черния дроб и бъбреците по-активни и с все повече и повече работни натоварвания върху вече увредения бъбрек или черния дроб може да причини повече вреда на това. Зарастването на раните ще бъде бавно и имунната система на организма ще се обърка, така че постоянната последователна диета е строга не не. Това е само за кратък период от време.

Виж повече: Рецепти с ниско съдържание на мазнини

Изображения Източник: 1, 2, 3.

Leave A Comment

+ 10 = 20