Обезщетения от масло от чаено дърво за кожата Стилове в живота

Както всяко етерично масло, масло от чаено дърво е електроцентрала с предимства с невероятни антибактериални и противогъбични свойства. Той не само помага външно, но и вътрешно за кашлица и задръствания. Първоначално масло от чаено дърво е дестилирано с пара от Melaleuca alternifolia, растение, което е родено в австралийския континент.

чай tree oil

Лечебните и успокояващи са най-добрите свойства на масло от чаено дърво, поради което австралийските аборигени го използват като лек в продължение на векове. Той е открит в края на 20-те години, когато е установено, че е десет пъти по-мощен като антибактериален, отколкото фенол.

Масло от чаено дърво ползи за кожата:

Обикновено прозрачно до бледо златисто оцветено масло, излъчва нов подмладяващ аромат, подобен на камфора. Маслото има толкова много приложения, че често се нарича лекарствен шкаф в капкомер! Листата на растението се използват за производството на маслото и така листата сами по себе си могат да бъдат много ефективни, ако са поръсени или вливани.

Масло от чаено дърво, често използвано в ароматерапията за лечение на настинки, задръствания в гърдите, зъбобол и слънчеви изгаряния, някои от ползите за кожата са:

• Помага за лечение на най-упоритите абразиви на акне.
• Има противогъбично свойство, което излекува гъбични кожни инфекции като крака на спортиста и екзема.
• Има силни антисептични свойства помага за успокояване на изрезки и изгаряния.
• Маслото от чаено дърво може да обърне ефектите от секрецията на себум, което води до лош мирис на тялото.
• Също така е много ефективен срещу ухапвания от насекоми и мехури.
• Осигурява много необходимия имунитет към кожните клетки от всякакъв вид инфекции.
• Също така е известно, че е добро излекуване на гениталните брадавици благодарение на успокояващите си свойства.

Как да използвате масло от чаено дърво за лечение на кожата?

В зависимост от проблема, масло от чаено дърво може да се използва по следните начини:

1. За акне, алергии и бактериални инфекции:

Човек може директно да приложи маслото върху кожните изригвания или да добави около 20 до 40 капки масло в ежедневното измиване на лицето. В случай на много дразнещи алергии и инфекции и маркери топично го масажирайте върху засегнатите области и краката. Рефлексите на краката ни са перфектната точка за етерични масла, тъй като те държат нашия нервен куп.

2. За артрит:

Добавете около 20 капки масло от чаено дърво на 2o z носещо масло и масажирайте го засегнатата област три пъти на ден. Това ще помогне за значително намаляване на болката

3. Масло от чаено дърво за брадавици:

Тя е лека и естествена, така че не може да бъде вредна за нежната кожа на детето. Въпреки това, човек може да почисти пелените с разредена версия на масло от чаено дърво, което ще го дезинфекцира и миризмата ще успокоява и за бебето. Тя може да се използва по същия начин за всякакви обриви и дори генитални брадавици при възрастни. Разредете няколко капки във вода, преди да приложите, тъй като трябва да се подхожда максимално внимателно към нежната кожа.

4. Миризма на дишане и тяло:

Красивият и освежаващ вкус на маслото може да премахне проблемите с миризмите навсякъде. За устната кухина изплакнете устата си с нея, след като я разредете с вода. Но не поглъщайте на всяка цена. По същия начин можете да го слагате във ваната вода всеки ден, за да контролирате отделянето на себум и чисти отворени пори.

5. Възпаления и изгаряния:

Успокояващо и противовъзпалително в природата това масло от чаено дърво е много ефективно за възпалена кожа. Използвайте щедро много пъти на ден, за да успокоите района. Той също така работи добре за бръснач разфасовки и инфекции от отглеждани косми на тялото.

Виж повече: Обезщетения от масло от жожоба

6. Суха кожа и устни:

Сухата и люспеста кожа може да бъде обърната с високоефективните компоненти в масло от чаено дърво. Помага на клетъчната регенерация и почиства слоевете от мъртва кожа, които причиняват инфекции на първо място. Добавете няколко капки в балсама за устните си и гледайте едно и също нещо, като излекувате сухи напукани устни.

7. Масло от чаено дърво за рани:

Това е едно от най-добрите предимства на масло от чаено дърво. Наред с намаляването на напуканите устни, масло от чаено дърво може да се грижи за лицето по много начини. Ако искате да лекувате брадавици, тогава ще трябва да приложите неразредена форма на чаено олио в засегнатата област и те ще изчезнат в рамките на много кратък период от време. Той също така може да лекува рани ефективно и бързо. Едно от най-хубавите неща, които можете да направите, е, че винаги държите масло от чаено дърво в носач, тъй като поддържането му на свобода може да има кожни реакции. Използването на масло от чаено дърво за тагове и рани е вероятно най-доброто използване на масло от чаено дърво за кожата.

8. Масло от чаено дърво може да реши проблемите със суха кожа:

Искате ли да знаете как да използвате масло от чаено дърво? Използвайте го за премахване на сухата кожа. По време на зимата, сухата кожа е един от основните проблеми, затова се препоръчва да използвате екстракти от чаено дърво, без да използвате изкуствен зимен крем, създаден от фирмата. Вие ще трябва да го смесвате с друго естествено масло, за да бъдете напълно приложими. Смесете 5 лъжици масло от чаено дърво заедно с не повече от една лъжичка бадемово масло и го масажирайте в кожата си. Това ще увеличи еластичността на кожата, която изчезва с възрастта и прави кожата също млада. Това е една от най-добрите ползи за кожата от масло от чаено дърво. С помощта на това конкретно свойство на масло от чаено дърво можете да кажете сбогом на сухо. По-скоро тя ще направи кожата блестяща и мека.

9. Масло от чаено дърво може да излекува ухапвания от насекоми:

Маслото от чаено дърво може да излекува ефективно ухапванията от насекоми. За тази конкретна полза, това органично екстрахирано масло е известно като масло от чаено дърво за кожата. Заедно с гореспоменатите медицински употреби за кожата, това е изключително популярно и много хора знаят и за това. Най-доброто лекарствено приложение на масло от чаено дърво е, че може да се използва за окончателно отстраняване на марките за ухапване от насекоми. Маркировки за ухапване от насекоми са наистина неудобни, следователно от следващия път се откажете от изкуствено направените лекарства и отидете с масло от чаено дърво. Тя може да успокои изгарящия ефект върху кожата и да премахне маркировките за постоянно. Никое друго лекарство не може да излекува марките за ухапване на насекоми толкова бързо, колкото масло от чаено дърво. Това е чудо.

10. Добър за обриви:

масло от чаено дърво може да се окаже изключително полезно за обриви. По-скоро може да се каже, че това е едно от най-добрите ползи от масло от чаено дърво за кожата. Той може да помогне с горящото усещане на обривите и да го успокои. Освен това, тя може да намали белезите след като обривите напълно изчезнат. Човек може просто и лесно да използва това естествено масло, за да намали обривите.

Виж повече: Ефекти от етерично масло Citronella

11. Лекувайте сухия скалп:

Тя може да намали обривите и да направи скалпа да изглежда по-добре. Това е изключително добро за сухия скалп, което допълнително ще доведе до по-малко пърхот. Тя ще овлажнява скалпа и ще го спаси от изсушаване отново. Това е един от начините да използвате масло от чаено дърво за кожата. Човек не може просто да избегне това конкретно предимство на масло от чаено дърво. Това е наистина готино и лесно ще убеди почти всеки да го използва за тази цел.

12. Може да ви освободи от розовото око:

С масло от чаено дърво от ваша страна можете да избегнете розовото око, което обикновено се случва по време на грип. Тя може да намали зачервяването и да спре и да намали симптомите на конюнктивит. Тя може да намали болката и дразненето. Така че как да се използва масло от чаено дърво за тази цел?

Всичко, което трябва да направите, е зелен чай във вода и след това го разбъркайте с две или повече капки етерично масло. По-добре е да използвате чай чанти, така че можете да го приложите и към вашето око. Просто го поставете върху окото и го пазете от не по-малко от 20 минути. Това ще осигури незабавно облекчение.

13. Действа като ефективна течност срещу пърхот:

Маслото от чаено дърво има някои предимства, които го правят толкова невероятно. Тя може да намали количеството пърхот в косата.

Виж повече: Алое Вера Масло за коса

14. Омекотява Корнс:

Маслото от чаено дърво е доказано, че е полезно в процеса на омекотяване на царевицата.

15. Пилешка шарка:

По време на процеса на лечение на варицела, маслото от чаено дърво играе огромна роля.

Маслото от чаено дърво е едно от най-добрите органично извлечени масла там, което има много ползи и служи на кожата и тялото ефективно. Той съдържа добри количества естествени минерали, които се доставят от Майката Природа.

Leave A Comment

+ 15 = 20