Натаражасана – Как да направя и ползи Стилове в живота

Йога е блестящ начин да ви транспортира от стреса от ежедневието до спокойствието и спокойствието на истинския и безпрепятствен мир. Йога е практикувана безброй години от много щастливи хора по целия свят, които са дали много положителни забележки по отношение на тази възрастова форма. Йога е основно бавно темпо тренировка сесия последвано от малки и големи обрати, в които дълбокото дишане е неразделен фактор за постигане на перфектна позиция.

natarajasana

Йога има много медицински приложения, както и е известно, че освобождава всички проблеми на ставите и болки в гърба заедно с други въпроси като диабет и високо кръвно налягане. Има неограничен брой пози на йога, които са на разположение за ежедневната Ви употреба. В днешната статия ще обсъдим позицията на Natarajasana заедно с това как да го направим ефективно и неговите предимства.

Виж повече:  Костенурка Посо

Натаражасана Как да го направя?

В санскрит терминът "Натараджа" означава танцуващият вид, в който "Нат" означава танц, а "Раджа" е кралят. Именачески характер в индийската митология - Натаража е класически танцьор, известен като богът на танците, изобразен чрез танцуваща фигура, превърнала се в традиционна икона за индусите. Имитиращи останки от тази много танцова поза, тук е Натаражасана.

Английското име за тази поза е известно като "Властелинът на танцовата поза" и основно се фокусира върху баланса на тялото като една от основните изисквания. Въпреки, че начинаещите може да не са в спокойствие с тази позиция, практиката ще ви направи съвършени.

1. Започнете като поставите себе си в средата на вашия йога мат.

2. Вашите ръце ще бъдат поставени точно до вас, докосвайки торса, докато подравнявате врата си с гръбнака.

3. Поемете дълбоко въздух, преди да вдигнете един от крайниците си, кажете левия и бавно го завъртете назад.

4. В същото време, преместете ръката си, а лявата към гърба, така че да можете да вземете палеца си, докато въртите крака си назад.

Сега опитайте да донесете палеца колкото е възможно по-високо, което ще ви накара да се наведете до предната част, изтласквате гърдите и раменете се разширяват. С десния крак, който все още е прав и поддържате тежестта на тялото, опънете дясната ръка пред себе си, може би леко наклонена нагоре и я държи направо, докато заключвате позицията и дишате нормално за няколко секунди. С лекота можете дори да работите до една минута или две.

В началните етапи използвайте стена или опора пред себе си, за да счупите падането си, в случай че загубите баланса си. Често можете дори да изберете ръката "mudra" с безплатната си ръка.

Виж повече: Възползвайте се от лодката

Как ни помага?

  • Натаражасана е доказана йога за отслабване. Докато стоите на единия си крак и правите незначителните си участъци, неизбежно изгаряте калории. Всяка сутрин започнете първия си изгрев с тази йога и продължавайте да разтърсвате гореща точка ден след ден.
  • Освен увеличаването на теглото, едно друго съществено нещо, което продължава да ви безпокои, е лекото усещане за лошо храносмилане всеки път, когато се насладите на добро пикантно ястие. Това е, когато тази йога отново играе ролята си в облекчаване на вашето тяло от подчинените киселинни образувания, като по този начин ви предпазва от храносмилане.
  • Това също е доказан начин да поддържате долните крайници здрави и здрави. Доколкото ти харесваш клякането, тази йога ще се грижи и за вашите долни мускули на тялото, като ги укрепва.
  • Натаражасана е една от онези йога позиции, които привличат и ума. Целият товар на бремето и депресията може да бъде нарязан на парчета, ако се отдадете на тази йога, две минути всяка сутрин.

Виж повече: Garbhasana Предимства

Leave A Comment

43 − = 40