Могат ли бременните жени да ядат китайска храна? | Стилове в живота

Бременността е най-важното време за живота на жената. Това е една фаза, която е еднакво наслаждаваща се, както и много трудно да се пресече. Вашият най-важен приоритет в тази фаза е да се погрижите за здравето на вашето бебе и на вашето бебе. Ароматите през това време са естествени, но трябва да знаете какво да ядете и какво не. Ето списък на китайски хранителни продукти, които са безопасни за вас да консумират по време на бременност, а някои, които не са.

Китайска храна по време на бременност:

Какво да ядем?

Задушени зеленчуци:

китайски-хранително-време на бременност

Макар че тази китайска храна е много полезна за всички времена, но може да бъде от полза и по време на бременността. Задушени зеленчуци като авокадо, броколи, моркови, боб, спанак и други имат страхотни хранителни стойности. Те съдържат хранителни вещества като витамини, фолиева киселина, калций, който е много добър за развитието на бебето. Трябва да парите правилно зеленчуците, за да избегнете консумацията на подготвени.

Ориз / юфка:

Китайски Noodles

Оризът и юфките съдържат голямо количество въглехидрати, което е много полезно за консумация по време на бременност. Тази китайска храна по време на бременност влива тялото ви с енергия. Въглехидратите произвеждат серотонин, който е мозъчно химично вещество, което се влива в организма. Той също така помага за вдигане на настроението ви, като по този начин ви предпазва от усещане за синьо. Те също са много добри за сърцето ви.

Китайски джинджифил:

Китайски Ginger

Консумирането на китайски джинджифил може да ви помогне по различни начини. Това е страхотно лекарство за лечение на гадене, което е много често срещан проблем по време на бременността. Всеки вид симптоми, които са свързани с болест на движението като замайване; студено изпотяване и гадене могат да бъдат ликвидирани с това.

Кокосово масло:

кокосов орех oil

Това е друга китайска храна, която е много изгодна за бременна дама. Той помага за увеличаване на горивото на тялото, което е много необходимо за механизма на здравословната бременност. Той съдържа лауринова киселина, която го прави много важна китайска храна по време на бременност. Помага за подобряване на имунната система на организма.

Свежи тофу:

прясно Tofu

Друга важна диета, която е много плодотворна за консумация, е пресен тофу, тъй като те са пълни с протеини и антиоксиданти. Той съдържа хранителни вещества, които, ако са добавени във вашата диета, могат да направят чудеса. Той увеличава състава на хемоглобина в организма и по този начин е оптимален източник на енергия. Свежият тофу също съдържа калций, който улеснява развитието на костите в организма.

Боб Спрет:

боб Sprout

Те са пълни с хранителна стойност и се считат за полезни по време на бременност. Те се състоят от фито-хранителни вещества, витамини от вида B и протеини. Те улесняват развитието на мозъка на бебето. Той също така помага в грижата за здравето на плода. Важно е да ги миете и да ги приготвяте правилно, за да избегнете всякакви проблеми.

Ниска жива риба:

ниско Mercury Fish

По време на бременност е препоръчително да се консумират риби, които са с ниско съдържание на живак. Рибите с ниско съдържание на живак са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, витамини, протеини и минерали. Това е от полза за развитието на здравословен плод. Риби като сьомга, треска, скариди и т.н. са с ниско съдържание на живак.

Китайски чай:

Китайски Tea

Консумирането на зелен чай по време на бременност може да бъде много полезно благодарение на неговите антиоксиданти. Помага при предотвратяването на всякакво увреждане на клетките в тялото. Също така помага в развитието на плода. Също така е от полза за зъбите и костите и за поддържането на имунната система. Трябва да избягвате да пиете чай с храна.

Conjees:

Conjees

Conjees е един вид традиционна китайска супа. Това се използва за неговите терапевтични ползи в китайската медицина. Можете да консумирате тази китайска храна, докато сте бременна и да се възползвате от нея по няколко начина. Те са много скучни по вкус, но могат да премахнат гадене, което е много често срещан проблем по време на бременност. Той също така е много попълване, като по този начин може да премахне гладните ви угризения.

Домашна китайска храна:

домашно Chinese Food

Не на последно място, най-препоръчително е да се консумира китайска храна, която правите вкъщи. Това съдържа по-малко количество моно-натриев глутамат, което е много вредно за консумация. Много от вас може да се скитат, бременни жени могат да ядат китайска храна или не, ние имаме решение за вас. Можете да модифицирате съдовете, използвайки собствените си здравословни съставки, които са полезни за вас.

Какво да не ядем?

Пържени китайски хранителни продукти:

пържено Chinese Food Items

Пържените китайски хранителни продукти са с високо съдържание на калории и мазнини. Приемането на големи количества калории може да доведе до увеличаване на теглото. При натрупване на тегло по време на бременност, това ви прави трудно да носите детето с лекота. Тя също така води до множество здравословни проблеми, като по този начин намалява ефикасността ви да носите дете.

Виж повече: хляб по време на бременност

Морска храна:

Морска храна

Морските продукти съдържат голямо количество метил живак, което води до увреждане на плода. Приемането на риби като черупкови риби, риба тон, пушена риба и суши трябва да бъде ограничено доколкото е възможно. Излишното количество живак в кръвта на бременната жена може да доведе до увреждане на развитието на мозъка на бебето и нервната система.

Сурово / Под варено месо:

при Cooked Meat

Приемането на сурово или подготвено месо може да ви направи податливи на инфекции като токсоплазмоза. Тя може да ви даде заболяване, което е грипоподобно и по този начин отслабва имунната ви система. Хранителното отравяне е много често заболяване, което може да ви се случи поради суровото месо. Също така води до рискове, свързани с аборт.

Виж повече: е царевица добро за бременност

Малки зелеви кълнове:

люцерна Sprouts

Малкият кълнове съдържа различни видове смъртоносни бактерии като E. Coil. Приемането на тези кълнове ви прави чувствителни към инфекция. Също така води до инфекции като салмонела и листерии. Най-важно е да се предпазите от всякакви инфекции по време на бременност.

Китайски хранителни продукти, съдържащи MSG:

Китайски Food Items Containing MSG

Всеки хранителен продукт, който съдържа моно-натриев глутамат, трябва да се избягва на всяка цена. Този аромат е често срещана съставка в китайските хранителни продукти и води до много неблагоприятни ефекти. Приемането на MSG може да доведе до гадене сред бременни жени, заедно с други ефекти като изтръпване, слабост, гръдна болка и зачервяване.

Виж повече: яденето на карамфил по време на бременност

Това е списък на всички китайски хранителни продукти, които можете да имате и които не можете. Много е важно да следвате режима на здравословна диета през 9-те важни месеца на бременността. Трябва да консумирате само тези храни, които са здравословни за вас и вашето бебе. Само когато се храните здравословно, можете да останете здрави.

Leave A Comment

− 1 = 1