Merudanda Mudra – Как да направите стъпки и предимства

Да Меруданда Мудра! Надявам се, че повечето от вас вече са направили част от пранаям, но днес обсъждаме за "Меруданда Мудра" с пранаям. Напълно различен плюс, базиран на стандарта на Аюрведа, йога мудра са имплицитни като лечебен начин. Санскритската дума mudra се превежда като знак за друго отношение. Мудра може да се захване с цялото тяло, в противен случай може да е лесна позиция на ръката. Mudras използва в комбинация с йога потока на прана в тялото, като вдъхновява различни части на тялото, смесени чрез дишане. Тук днес обясняваме подробностите за смисъла на merudanda mudra, как да правите стъпки и ползи заедно с образите.

Merudanda Mudra Значение, стъпки и ползи:

Merudanda Mudra Значение:

Обикновено се използва и за пранаяма, а ние също така ги използваме дълбоко за нашите техники на "Pranic Breathing" плюс медитация. Използвана в Медитацията, Меруданда е изключително центрирана и успокояваща освен, когато се свързва с метод на "вътрешна усмивка" и Шамбави мудра, (внимание върху дадена точка в тялото).

Merudanda Mudra

Меруданда Мудра носи съзнание на дъх. В тази мудра човек може да изпита дъх, който пътува през тялото. Тази мудра може да се извършва навсякъде или в седнало положение, в противен случай в поза. В Merudanda mudra единица трябва да остане палеца прави плюс всички четири пръста докосват дланта, след това поддържа дланите над коленете си и започнете да дишате по бавен и контролиран начин. Ако палецът е срещуположно навътре, тогава енергията се движи и стига до белите дробове плюс долната част на корема. Освен това, ако държите палец нагоре, енергийното пътуване към средната част на тялото, подобно с палци, се обърна към отделенията, след което може да се задейства енергията както гръдния, така и гръбначния стълб. Направете всяка стъпка на дишане от 8 до 10 пъти, за да получите най-голяма полза.

Merudanda Mudra Стъпки:

  • Седни на гърба си прав и висок. Отпуснете ръцете си върху бедрата си.
  • Обърнете ръцете си в юмруци, отдолу надолу, с палеца, които се простират една до друга. Задържайте умишлено в продължение на пет минути, докато дишате бавно, все още дишате.

Виж повече: Варун Мудра Йога

Merudanda Mudra 2:

В "Пранаяма", "паузата" между дишането и издишването на дъното, иначе обратно, е от жизненоважно значение. Йогите растат в тази "Кумбхака" плюс тази мълчаливост, освен това, ние получаваме моменти, за да можем да разберем какво е "отвъд" грубо непрестанното действие на нашите умове. Малко е да гледаме през прозореца към външен свят, в който не сме опитни - свят бездън в нашето вътрешно пространство.

Първият доклад на Меруданда от палците, насочени навътре, каналите за захранване към долната част пристига в белите дробове плюс по принцип долната част на коремната област. Следващата версия с "палеца нагоре", каналите "Прана" към средната част на тялото, както и третата версия с извитите навън палци излъчват Прана на горната част на гръдния кош заедно с гръбначния стълб.

Виж повече: Abhaya Mudra Значение

Merudanda Mudra 3:

Използвайте Mudras в усукване за един цикъл; следователно опитайте цикъл от всяка позиция. Освен това можете да експериментирате и да разберете, че позицията работи най-добре за вас. Често хората имат сложност по време на вдишване или също толкова равномерно дишане. Сложността е сега и тогава опит чрез дишане в по-ниските области на гръдния кош долната част на корема. Мисълта тук е, че хроничното дишане на гръдния кош ще спечели от използването на Merudanda 3.

Предимства на Merudanda Mudra:

  • Тази йога асана е особено собственост на гръбначния стълб, Ида, Пингла, плюс Сушумна Надис. Много е полезно да намалите изпъкналия стомах. Тя намалява затлъстяването плюс разширената далака плюс черния дроб.
  •  Той активизира потопа на прана в Брахма Нади, Сушумна още вълнува в началото на Кундалини.
  • Това е наистина прекрасен набор от ръчни жестове, които използваме в "Свещената спирала" за декоративни работи по дишането.
  • Повишава стомашния огън. Той вдъхновява функционирането на коремните вътрешности, черния дроб, бъбреците, диспепсията плюс гастрит. Той лекува купчини, простата, нервите на пикочния мехур плюс диабета и т.н..
  • Обръщайте прана надолу по гръбначния стълб и помага да съживите болката в гърба.

Виж повече: Adi Mudra Предимства

Преди това искате да разпознаете всички подробности за това как да направите Merudanda Mudra тук можете да се обърнете към него. Това освен това е завършено с всички съвети и предпазни мерки, които ще ви накарат да намерите по-лесно да следвате системата.

Leave A Comment

− 4 = 6